Problém s mgcamd

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
fcc
Nováček
Nováček

Problém s mgcamd

Příspěvek od fcc »

Zdravím,

mám problém s pluginem Mgcamd. Když zapnu příjmač tak u všech kódovaných programů svítí zakódováno ( je jedno jestli běží přes noc, nebo je vypnutý). Musím provést restart pluginu a pak vše běží jak má. Zkoušel jsem už různá stavené podle vašich rad, ale k funkční konfiguraci jsem nedošel. Na druhém příjmači ( ipbox) vše běží jak má. Je možné poskytnou odkaz na nějaký manuál k mgcamu ?

Předem díky

Pavel

Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém s mgcamd

Příspěvek od Primo »

Pokud si nainstalujes zalohu pluginu od dempseyho, mas to vsechno nastavene a nemusis nic delat, bezi to bez problemu. Dulezite je aby ti bezel jen newcs a mgcamd, ostatni bylo zaremovane.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

Co vsetko si instaloval do azboxu? Ake Pluginy tam mas? Ktore su spustene a s akou prioritou?
Skusal si nahrat predpripraveny plugin od Dempseyho? Ak nie, skus.
Preco potrebujes mgcamd, softcam zvladne aj Multicas, sharing pripojenie podobne.

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
fcc
Nováček
Nováček

Příspěvek od fcc »

Zalohu jsem nezkoušel. Aktivovany mám pouze mgcamd a , který je streamuje klíče ze serveru. Multicas je zaremovaný. Při konfiguraci jsem vycházel ze svého ipboxu, který mám na vedlejší TV. Takže je možné že tam něco chybí. Newsc slouží k čemu ? Azbox je pouze jako klient.

Pavel

middex
Nováček
Nováček

Příspěvek od middex »

...zkus chvilku počkat. Cca do 30s to naskočí bez restartu mgcamdu. Takto se to aspoň chová u mě.

Elite, fw: 4295 KGD
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

fcc píše:Zalohu jsem nezkoušel. Aktivovany mám pouze mgcamd a , který je streamuje klíče ze serveru. Multicas je zaremovaný. Při konfiguraci jsem vycházel ze svého ipboxu, který mám na vedlejší TV. Takže je možné že tam něco chybí. Newsc slouží k čemu ? Azbox je pouze jako klient.

Pavel
Newcs musis mit spusteny, je to pro mgcamd server na ktery se mgcamd pripojuje jako klient po vnitrni lince. To se nediv, ze ti to blbne.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
middex
Nováček
Nováček

Příspěvek od middex »

...pokud jsem to doře pochopil tak sdílí a na to běžící newcs nepotřebuje.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak nemáš v čítačke kartu tak newcs nepotrebuje.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
fcc
Nováček
Nováček

Příspěvek od fcc »

Zdravím,

Tak jsme vyzkoušel vý še uvedené rady včetně použití zálohy od Dempseyho a problém stále přetrvává. Sdílení při edíváníj na TV běží stabilně jen na druhý den když zapnu TV musím restartovat mgcamd. Máte nějaké další nápady ?

Pavel

middex
Nováček
Nováček

Příspěvek od middex »

No dal jsem tam fw. 0.9.4110 a zatím tento "jev" nepozoruju. Udělal jsem upgrade pouze fw. a nic jsem neměnil, takže pluginy, setting atd. zůstaly původní. Tímo se to u mě vyřešilo.

fcc
Nováček
Nováček

Příspěvek od fcc »

middex píše:No dal jsem tam fw. 0.9.4110 a zatím tento "jev" nepozoruju. Udělal jsem upgrade pouze fw. a nic jsem neměnil, takže pluginy, setting atd. zůstaly původní. Tímo se to u mě vyřešilo.
Takže u tebe se tohle před tím projevovalo ?

Pavel

middex
Nováček
Nováček

Příspěvek od middex »

...ano ale většinou to po nějaké době nebo po přepnutí naskočilo. Někdy ale vůbec a chtělo to restart. btw: bylo jedno jestli jel mgcamd, multicas nebo cccam. Dělalo to u všech takže problém není v mgcamdu. Zkus to ještě v multicasu a uvidíš.

0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

Chyba je v nastaveni. Vypni vsetky emu okrem MultiCAS. Korektne ho nastav, uloz nastavenie a restartuj box. Ak mas posledny firmware + posledny MultiCAS, tak postupne na obrazovke ti vypisuje info, ze sa pripaja na server, kde vidis aj uspesne pripojenie, nemusis chodit ani do Plugins, ani do MultiCASinfo... vsetko mas na obrazovke cca do 15s. Ak nie, plati to, s cim som zacal.
(na aky typ servera sa pripajas? mas v poriadku cfg subor?)

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
middex
Nováček
Nováček

Příspěvek od middex »

No asi tak jak píše Octopus. Dej to přes multicas a je po problému. Po delším výzkumu jsem zjistil že mgcamd i cccam mi takto zlobí pořád i v novém fw ale s multicas je to ok.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“