Diskusia k PLUGINS záloha aplikovateľná z USB od fw 0.9.3686
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
nortonsk
- Nováček

Re: Diskusia k PLUGINS záloha aplikovateľná z USB od fw 0.9.3686
Zdravim,
Mohol by mi prosim niekto pomoct.
Som zaciatocnik a nahodil som poslednu zalohu od Dempseyho, ale stale mam problem ze sa mi sekaju cryptovane CW programy. Zaznam sa mi nahra az do najblizsieho seknutia...
Pouzivam kartu od UPC strcenu v citacke a mam tam najnovsi firmware 0.9.4142.
Uz som skusil vsetko downgradnut, resetovat pluginy ale stale mam rovnaky problem.
Mozno robim nejaku trivialnu chybu, lebo sa nevyznam ako mam nastavit jednotlive EMU moduly resp. povolit zapis na kartu alebo ine veci.
Mam v Menu OpenXCAS nasledovne moznosti:
MultiCAS
#mgcamd
#newcs
#CheopsCAS
Mohol by mi prosim niekto vysvetlit, ktory si mam zapnut a ktory nie. Citam forum ale pre mna ako lamera na Satelitne EMU a Card Shering je to asi velmi komplikovane.
Dakujem za kazdu dobru radu alebo odkaz na nejake how-to pre zaciatocnikov.
A prajem vela dobrych firmwarov v novom roku.
Norton
Mohol by mi prosim niekto pomoct.
Som zaciatocnik a nahodil som poslednu zalohu od Dempseyho, ale stale mam problem ze sa mi sekaju cryptovane CW programy. Zaznam sa mi nahra az do najblizsieho seknutia...
Pouzivam kartu od UPC strcenu v citacke a mam tam najnovsi firmware 0.9.4142.
Uz som skusil vsetko downgradnut, resetovat pluginy ale stale mam rovnaky problem.
Mozno robim nejaku trivialnu chybu, lebo sa nevyznam ako mam nastavit jednotlive EMU moduly resp. povolit zapis na kartu alebo ine veci.
Mam v Menu OpenXCAS nasledovne moznosti:
MultiCAS
#mgcamd
#newcs
#CheopsCAS
Mohol by mi prosim niekto vysvetlit, ktory si mam zapnut a ktory nie. Citam forum ale pre mna ako lamera na Satelitne EMU a Card Shering je to asi velmi komplikovane.
Dakujem za kazdu dobru radu alebo odkaz na nejake how-to pre zaciatocnikov.
A prajem vela dobrych firmwarov v novom roku.
Norton
AzBox Premium + DVB-T
- Primo
- Mírně pokročilý

Mas 2 moznosti, prvni mas ve zprave, tj zapnuty jen Multicas. Druha moznost vypnout Multicas a zapnout newcs a mgcamd. Obe moznosti jsou vcelku rovnocene a zvladnou to co potrebujes.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
Pubo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, prepáč, že som sa vlúpal na toto vlákno, ale chcem Ťa požiadať o pomoc. Je i nejaká iná možnosť prečítať si zápisy na karte skylink ako cez prehliadač, IP adresu:1001? Neviem, čo robím zle, ale nie som schopný sa dostať do svojho azboxu ani cez domácu wifi ani po kábli. Stále mi píše, že sa nemôže pripojiť. Cez FTP sa mi niekedy podarí prezerať si zložky i uložené záznamy na internom HDD. Tiež wifi mi na ňom niekedy ide (aj v standby) a niekedy nie. So striedavým úspechom sa do neho dostanem s programami:ACC, DCC, MaZ a sieťovými netscan a Look@lan. Dobrý vyzerá aj MboxCC, ale ten neviem nastaviť do prevádzkyschopného stavu.dempsey píše:Cez FTP by to malo ísť
Kartu zatiaľ nemám aktivovanú po 20-tich dňoch, FW som aktualizoval na 0.9.4110 a seting používam Tvoj.
Chcel by som sa rozchodiť v tejto satelitnej problematike - len neviem, či ma skôr z týchto záležitostí neklepne..
Vopred Ď, zdravím
Pubo.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Nerozumiem výrazu - so striedavým úspechom - buď to ide alebo nejde.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
Pubo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Niekedy sa pripojím, ale po čase sa mi už nedá pripojiť a tiež inet pre azbox neide. Keď skúsim za nejaký čas (2 hod. a pod), tak bez akéhokoľvek môjho zásahu sa opäť dá pripojiť.
P.S. Prepáč za prestávku.
P.S. Prepáč za prestávku.
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ping IP.ADRESA.AZBOXU ti funguje v case, ked ti nefunguje pripojit sa?
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
dempsey: pls, nevies dat PLUGINS a SETTING z tvojich zaloh aj vo forme tar archivu? pre pripad, ze si clovek chce pozriet len nejake veci, a nechce aplikovat cely restore...
dik
dik
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Malo by stačiť rozkliknúť zálohu v rare - nie ju z neho extrahovať

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
Pubo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nie. Ale môže odpovedať na ping i v pohostovostnom režime?monkus píše:ping IP.ADRESA.AZBOXU ti funguje v case, ked ti nefunguje pripojit sa?
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
moze
-
devfnh
- Nováček

Zdravím,
omlouvám se, že přerušuji Vaši diskusi začátečnickými dotazy, ale rád bych poprosil o radu k těmto zálohám a k nahrávání. Něco jsem už z fóra vyčetl, ale přesnou odpověď jsem nenašel. Momentálně používám zálohu "se zápisy".
Malé shrnutí, doufám že to dobře chápu:
Záloha "se zápisy" zapisuje klíče na kartu, tj. Skylink karta bude fungovat po celou dobu zaplacení.
Azbox ale při této záloze nenahrává.
Záloha "bez zápisů" způsobí, že zaplacené programy časem vypadnou (dokud zase zápisy nepovolím a
nenačtou se nové klíče). Box ale nahrává.
Chápu to správně?
Existuje nějaká kombinace, kdy budou probíhat zápisy (nebudu se o to muset starat) a box bude
nahrávat? Kdyby to najednou vypadlo, měl bych doma peklo...
Aktivované mám newcs a mgcamd. Zdá se mi spolehlivější než MultiCAS. Při MultiCAS se mi občas objeví hláška "zakódováno" a je třeba znovu přepnout program.
Díky moc za rady. Určitě to tady je už někde vysvětleno, takže se předem omlouvám.
omlouvám se, že přerušuji Vaši diskusi začátečnickými dotazy, ale rád bych poprosil o radu k těmto zálohám a k nahrávání. Něco jsem už z fóra vyčetl, ale přesnou odpověď jsem nenašel. Momentálně používám zálohu "se zápisy".
Malé shrnutí, doufám že to dobře chápu:
Záloha "se zápisy" zapisuje klíče na kartu, tj. Skylink karta bude fungovat po celou dobu zaplacení.
Azbox ale při této záloze nenahrává.
Záloha "bez zápisů" způsobí, že zaplacené programy časem vypadnou (dokud zase zápisy nepovolím a
nenačtou se nové klíče). Box ale nahrává.
Chápu to správně?
Existuje nějaká kombinace, kdy budou probíhat zápisy (nebudu se o to muset starat) a box bude
nahrávat? Kdyby to najednou vypadlo, měl bych doma peklo...
Aktivované mám newcs a mgcamd. Zdá se mi spolehlivější než MultiCAS. Při MultiCAS se mi občas objeví hláška "zakódováno" a je třeba znovu přepnout program.
Díky moc za rady. Určitě to tady je už někde vysvětleno, takže se předem omlouvám.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Tých MultiCASov vyšlo v poslednej dobe docela dosť. Už si ani nepamätám ktorý v tej zálohe je.
Nestalo sa mi však už veľmi dlho, že by vyhodil hlášku Zakódované. Skús iný

-
devfnh
- Nováček

-
nortonsk
- Nováček

Dempsey,dempsey píše:Tých MultiCASov vyšlo v poslednej dobe docela dosť. Už si ani nepamätám ktorý v tej zálohe je.
diki za radu ale s MultiCASom mam rovnaky problem.
Pouzil som viacere verzie, ale aj tak sa to zasekava a ukazuje hlasku ZAKODOVANO.
Skusil so aj najnovsiu verziu multucas161c-A16_2k100101.tar
Pri pouziti mgcamd + newcs ide vsetko uplne v podode a zatial sa mi to nezaseklo. A nahravanie ide tiez bez problemov. Dokonca sa mi podarilo aktivovat aj primanie karty zo servra.
Snad to niekomu trocha pomoze.
Diki Norton
AzBox Premium + DVB-T
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ja som to tiež nenechal tak a odpojil som všetky servery odpojením LAN z prijímača.
MultiCAS mám posledný a kartu Skylink 0D03. Ani raz sa nestalo že by sa objavila hláška Zakódované a to ani na moment. Prijímač pri zmene programu reagoval svižne.
To však ale znamená že sme mimo témy, keďže táto sa venuje zálohe PLUGINS
fw používam posledný 0.9.4142 a setting tiež
MultiCAS mám posledný a kartu Skylink 0D03. Ani raz sa nestalo že by sa objavila hláška Zakódované a to ani na moment. Prijímač pri zmene programu reagoval svižne.
To však ale znamená že sme mimo témy, keďže táto sa venuje zálohe PLUGINS
fw používam posledný 0.9.4142 a setting tiež