azbox a reprobedny 5.1

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

petrisko
Nováček
Nováček

azbox a reprobedny 5.1

Příspěvek od petrisko »

čest pánové a dámy.
zajímala by mě taková informace. jak máte propojen azbox s domácím kinem?? rád bych totiž pustil hudbu z azboxu do reprobeden 5.1
a teď : zřejmě k tomu budu potřebovat receiver, nejlépe s hdmi vstupy do kterého pustím az a z hdmi výstupu receiveru opět hdmi do tv??? půjde mi i obraz přes receiver? nebo jak to vlastně je???
dík

AZbox HD Premium, Atra 1+3, Skylink ICE, twin monoblok inverto, Diseqc LNB 1 a LNB 2, 85cm AL, soft E2 1.6.0,CCcam 2.3.0., A-DATA NH92 500Gb
jj_sk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: azbox a reprobedny 5.1

Příspěvek od jj_sk »

receiver budes potrebovat - ked budes prepinat receiver, tak aj obraz sa bude prepinat - da so to tak nastavit...
ak mas nejaky starsi, ktory nema HDMI vstupy, tak sa este da vyuzit opticky vystup - ten mam radsej, je to aspon galvanicky oddelene od seba...

AzBox HD Premium, fw 0.9.4466, int.HDD WD SCORPIO BLUE 500GB, Maximum E-85 + 4x LNB - GT-LST40, DPD TX-P42V10E, receiver Yamaha RX 757 + repro 5.1
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Jám mám z azboxu propojeno HDMI do plasmy a optiku do věže.

Chtěl jsem původně tu optiku vzít do věže až z plasmy, protože tento výstup plasma má. Bohužel, ale nepřevede 5.1 zvuk v HDMI vstupu na optický výstup, takže pak po ní šlo už jen stereo a ne 5.1. Protože věž má jen jeden digi vstup (a to optický), chtěl jsem takhle řešil sloučení signálů ze satu a DVD.
Takže teď mi to z DVD do věže leze jen po drátu, ale stejně od doby co mám azbox DVD moc neprovozuju, tak jsem to zkousl.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

jj_sk píše:receiver budes potrebovat - ked budes prepinat receiver, tak aj obraz sa bude prepinat - da so to tak nastavit... jak se bude přepínat??? tomu nerozumím

ak mas nejaky starsi, ktory nema HDMI vstupy, tak sa este da vyuzit opticky vystup - ten mam radsej, je to aspon galvanicky oddelene od seba...

pochopil jsem to správně, že pokud pustím az box tak musím asi zřejmě zapnout i receiver a nepojede mi to když bude receiver ve standby???
co se týče vybavení nemám nic ... a zkoumám co bude nejvýhodnější...

AZbox HD Premium, Atra 1+3, Skylink ICE, twin monoblok inverto, Diseqc LNB 1 a LNB 2, 85cm AL, soft E2 1.6.0,CCcam 2.3.0., A-DATA NH92 500Gb
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Doporučoval bych nějaké domácí kino s optickým vstupem a používat ho pro reprodukci zvuku. Já jsem koupil takovej křáp Thomson DPL 910VD za tisícovku na internetu bazarově. Pouští přes optiku stereo i 5.1 Zvuk slušnej. Na Kabel Deutchland 23.5E Select Kino 1-7 zvuk 5.1 na vyskoušení.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

blba otazka: ja som prepojeny azbox(hdmi)lcd a azbox(optika)receiver. stve ma ale, ze musim na lcd vypinat zvuk, ked idem zo zvukom cez receiver. neda sa to nejako blokovat, aby mi nehral aj receiver aj lcd repraky? nechcem to mat nastavene stale tak, koli tomu, ze receiver pustam len obcas...

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
JirkaB2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaB2 »

monkus píše:blba otazka: ja som prepojeny azbox(hdmi)lcd a azbox(optika)receiver. stve ma ale, ze musim na lcd vypinat zvuk, ked idem zo zvukom cez receiver. neda sa to nejako blokovat, aby mi nehral aj receiver aj lcd repraky? nechcem to mat nastavene stale tak, koli tomu, ze receiver pustam len obcas...
tak to neni blba otazka, ja mam ONKYO reciever a SHARP LCD a zvuk na TV je po zapnuti TV vypnuty (v mute a symbol mute se neukazuje) takze to jde, ale to neni AZBOXEM. Proste o recieveru vubec nevim, TV ovladacem od AZBOXU zapnu TV a ta po HDMI probudi reciever, pak jen zapnu AZBOX a je to. Jeden ovladač vládne všem, jako v pánu prstenu :-)
jeste k propojeni AZBOX-HDMI-ONKYO-HDMI-TV
pokud zesiluji zvuk, tak vrchnimi tlacitky AZBOX ovladace to dostane TV a ta preposle po HDMI do recieveru povel, na LCD se mi jeste objevuje okno s hlasitosti. V recieveru mam jeste moznost nastavit max volume, takze mi pak decka nemuzou znicit repraky.

Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

teraz som za blbeho, lebo tomu nie celkom rozumiem :-)

mne, bohuzial samsung ukazuje mute symbol a dost nechutne (hybe sa hore dole). dvoje onkyo ma 2xhdmi, moj receiver ma len 1xhdmi, 1xoptika.

ja si to ale predstavujem tak, ze ked zapnem telku a azbox, zvuk pojde cez telku. ked do toho este pustim receiver, azbox zisti, ze optika je hore, a prestane posielat zvuk cez hdmi .

to sa predpokladam, asi neda...

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak Ti pri úplnom stíšení ukazuje Mute tak ho stíš len na minimálny zvuk / tesne pred úplným stíšením/. Tak z telky počuť nebudeš nič :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ano, ale v mojom svete sa to vola "barla" :-)
navyse, je to otravne ... kym sundam hlasitost telky z 50 na 1 - chcelo by to automatiku :-)

paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

Ja mam v menu TV trvale vypnute repraky.
AZBOX mam prepojeny caz HDMI a optiku do Receiveru a receiver cez HDMI do TV.
K receiveru mam pripojeny cez HDMI aj DVD-HDD recorder.
Potom si uz len cez receiver prepinam vstupy.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

no ja jsem se vcera dobre pobavil u kamarada kdyz jsem se snazil rozchodit zvuk pres hdmi na receivru yamaha 6130 - najivne jsem zapojil hdmi do av a z nej do telky abych pak zjistil, ze si ho z toho hdmi vubec nedokaze vzit a funguje to akorat jako prepinac portu a muselo se to spojit optikou

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

paleaaro píše:Ja mam v menu TV trvale vypnute repraky.
AZBOX mam prepojeny caz HDMI a optiku do Receiveru a receiver cez HDMI do TV.
K receiveru mam pripojeny cez HDMI aj DVD-HDD recorder.
Potom si uz len cez receiver prepinam vstupy.
takto to fici aj mne, ale ja chcem , aby mi to fungoval s trvale zapnutymi reprakmi na TV (aby fical zvuk, ked je receiver vypnuty), ale ked zapnem receiver (aktivuje sa opticka linka do azboxu) tak vtedy by prestal posielat zvuk cez HDMI do TV :-)

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

:31: monkus neblázni :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“