motor Opticum DM 2400 a HDBox

Diskuze a nastavení Parabol , Sat. Motorů LNB snímačů.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
marttinsk
Nováček
Nováček

motor Opticum DM 2400 a HDBox

Příspěvek od marttinsk »

Dobry den,
vcera mi dosiel HDbox s tymto motorom. Problem je v tom, ze manual na ten motor je strasne biedny a v podstate sa tam nic nedozviem.
Som v tychto veciach zaciatocnik a preto mam par otazok.

Postupoval som takto:
1. Podla stranky

Kód: Vybrat vše

http://www.dishpointer.com/
som nastavil parabolu aj s motorom na 19.2E Astru a signal je slusny.
2. Motor je na svojom nulovom bode.
3. LNB je samozrejme zapojene podla navodu najskor do motora a potom z motora do receiveru.
4. V receiveri som skusal aj nastavenie DiseQ 1.2 aj USALS (ale to neviem presne ako funguje. Mam to nastavene tak, ze v nulovom bode (na Astru) som zadal svoju zem. sirku a dlzku a to je vsetko.). Ale v podstate nic sa nezmenilo.

Zda sa mi, ze Hdbox nekomunikuje s motorom. Ked v menu Hdboxu dam prikaz aby sa motor pootocil na Vychod/Zapad tak nereaguje.

Chytam este dalsie druzice ako Sirius, Hot Bird. Ked dam nejaku inu druzicu co je niekde dalej, napr. Intelsat v menu blikne natacanie motora ale nic sa nedeje parabola sa netoci. Signal na tu zvolenu druzicu ostane nulovy. Ked prepnem spat na Astru, signal je skoro 100%.

Preto sa chcem spytat, kde robim chybu? Preco sa motor nenataca? Co treba spravit aby to fungovalo?

Dakujem za rady.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: motor Opticum DM 2400 a HDBox

Příspěvek od grantec »

zasadna vec . Ak chces pouzivat svoju geoplohu (lebo ju zadavas do USALS) , neotacaj manualne na vychod/zapad ! Nikdy.
aka je tvoja presna geopoloha ?

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
marttinsk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marttinsk »

Latitude: 49.1081°
Longitude: 18.3198°

ja som manualne hybal (potom som hybal len pomocou tlacitok na motore ale nechal som to na 19E Astre)len ked bol motor na nule a doladoval som signal na astru aby bol co najvyssi. Inak uz som s tym nic nerobil. Teraz je motor na 0 bode a ked dam napr. na 23E Astru tak napise krokovanie motora, ale parabola sa ani nepohne.

Stiahol som aj nejaku aktualizaciu satelitov co je tu na fore, ale nic sa nezmenilo.

Zajtra to skusim este povolit ci nahodou nie je moc utiahnuty ten motor. Ale potom by sa netocil ani pomocou tlacitok na motore nie?

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

najskor ho nastav normalne.
Menu - Nastavenie pozicionieru:
ASTRA 19,2
10847 MHz
Pozicionier - USALS
018,32 E
049,11 N
Zadaj prikaz- Jdi na . Motor sa pootoci a mala by klesnut uroven signalu na 0.
*****************************************************************************************************************
Prejdi k motoru a potoc cely motor s parabolou tak, aby si dosiahol co najvacsiu vychylku v urovni signalu . Dotahuj sroby konzoly motora do kriza.
*****************************************************************************************************************
V menu si prejdi na spodnu polozku - Hledani kanalu a stlac OK
Rezim - Rucne
Astra 19,2
10847
22000
Vertikal
Jen volne
Vyp
9750/10600
DVB
Spustit hledani - stlac OK
Najde 40 programov a prvy bude FOX HD - ak ano si na spravnej druzici.
*******************************************************************************************************************
Potom zpat do Menu -Nastavenie pozicionieru
23,5 ASTRA 1E 3A
10832
USALS
sipkou dole na Jdi na a stlac OK
Hladanie kanalov- OK
Rucne
23,5ASTRA
10832
22000
Horizontal
Jen TV
Vyp
9750/10600
DVB
Spustit hladanie OK
Najde 3 programy (test, Kosmica Tv,CT HD)
*******************************************************************************************************
ak to najde, staci ostatnym poziciam pridat len pozuivanie USALS - hodnotu nemen, a malo by to frcat.

marttinsk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marttinsk »

dnes uz je dost neskoro.. Zajtra to vyskusam a dam vediet co a ako.

Moc dakujem za rady.

marttinsk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marttinsk »

Tak myslel som, ze dnes to podla navodu spravim. Ale otec hybal s celou parabolou. Takze ked som zapol hdbox nechytil som nic.
Momentalne je to nastavene na presne ten isty smer, aj uhly su take iste, ale vobec nechytam tu Astru. Pise Uroven=88% a Kvalita=0% :-( fakt neviem preco mi to dnes neide. V com moze byt chyba?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Prečo nezavoláš montéra ktorý to bude mať hotové za pár minút ?

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

na motore- LATITUDE strana - nastav 49°.
Pozri si na akej druzici a na akom TP ti to zobrazuje 80% a 0% .
Trosku aj uvazuj, ked nastavujes. Napriklad na ASTRA23,5 je prvy TP prednastaveny taky , ktory sa uz nepouziva- preto zobrazuje silu signalu - lebo si natocil na druzicu a nie na susedovu lopatu, ale nic tam nevysielaju (kvalita 0%) . Staci zmenit TP na 10832 a "zrazu" ti bude fungovat. To iste plati aj pre ASTRA19,2.
Ked si dobre precitas ten moj navod, zistis, ze ani jedna frekvencia (TP) nieje ta, ktoru box ponuka ako prvu.

marttinsk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marttinsk »

Dakujem moc. Uz to je.. Musel som si od toho trochu oddychnut a ked som vysiel na strechu teraz po minute som mal 90% signal.
Odbornikov volat moc nechcem. Uz len z principu. Mna to celkom bavi :-)

Behanie po strechce, ked je tma, s celovkou na hlave ma svoje caro :-)

ale napr. ked dam Intelsat, tak mi ho uz nenajde. Takze este sa budem musiet pohrat s uhlami. Aby to slo vsetko tak ako si predstavujem.

Odpovědět

Zpět na „Paraboly , Sat. Motory a LNB snímače“