obraz při rychlém posuvu, běžící titulky
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- JirkaB2
- Mírně pokročilý

obraz při rychlém posuvu, běžící titulky
Mám AzBox premium FW 3952 a LCD TV Sharp LC37DH65E. Na Azku mám nastaveno 1080p.
při sledování Nova HD pozoruji toto:
1. při velmi rychlém posunu závěrečných titulků s obrazem (neposouvá se celá plocha) jsou titulky rozmazané až k nepřečtení. (např konec tv. programu Koření, kdy je na obrazu moderátorka a ve spodní části do poloviny obrazovky běží velmi rychle titulky - v tomhle případě je nepřečtu vůbec)
2. kolem postav (např hlavy) která jde a je ve středu obrazu a na pozadí (pozadí se posouvá) je nejednotná plocha např tráva, listí stromu je vidět pás "kostiček" (já tomu říkám vymrvelce, pixelizace nedokonalosti mpeg komprese).
1. bych dal za vinu pomalosti LCD, ale nemůžu to vyloučit jestli už to tak nepošle AZko
2. buď nějaký antialias filtr, nebo je to už při přenosu.
Můžete někdo potvrdit ty titulky na nějaké jiné TV při sledování konce pořadu Koření?
při sledování Nova HD pozoruji toto:
1. při velmi rychlém posunu závěrečných titulků s obrazem (neposouvá se celá plocha) jsou titulky rozmazané až k nepřečtení. (např konec tv. programu Koření, kdy je na obrazu moderátorka a ve spodní části do poloviny obrazovky běží velmi rychle titulky - v tomhle případě je nepřečtu vůbec)
2. kolem postav (např hlavy) která jde a je ve středu obrazu a na pozadí (pozadí se posouvá) je nejednotná plocha např tráva, listí stromu je vidět pás "kostiček" (já tomu říkám vymrvelce, pixelizace nedokonalosti mpeg komprese).
1. bych dal za vinu pomalosti LCD, ale nemůžu to vyloučit jestli už to tak nepošle AZko
2. buď nějaký antialias filtr, nebo je to už při přenosu.
Můžete někdo potvrdit ty titulky na nějaké jiné TV při sledování konce pořadu Koření?
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: obraz při rychlém posuvu, běžící titulky
"Vymrvelce" je pěkné slovo, už jsem si ho zapsal :) Myslím že Azbox je v tom nevině, tyto efekty způsobuje komprese na vysílací straně a vlastnosti softwaru v TV. Nevšiml jsem si že by Azbox přidával do signálu něco negativního. Jak vypadá obraz na DVB-T?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- JirkaB2
- Mírně pokročilý

DVB-T k nám do vidlákova ještě nedorazilo. ty vymrvelce někdo nazývá artefaktyvisper píše:"Vymrvelce" je pěkné slovo, už jsem si ho zapsal :) Myslím že Azbox je v tom nevině, tyto efekty způsobuje komprese na vysílací straně a vlastnosti softwaru v TV. Nevšiml jsem si že by Azbox přidával do signálu něco negativního. Jak vypadá obraz na DVB-T?
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
- shibal
- Mazák

Já jsem si zase všiml dost velkého rozmázání horizontálně posunovaného textu , např. titulky nakonci seriálu Ajťáci na ČT2, ty se fakt nedají přečíst, ale srovnat to můžu jedině s analogem (nevalné kvality), což není k ničemu.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
- visper
- Odborník

To dělají ty různé digitální vyfikundace v software TV, které mají vylepšit plynulý pohyb. Což o to, vylepší, ale platí to jen pro určitou rychlost pohybu a když se to z ní urve, tak je to horší než kdyby to tam nebylo. Zkuste si nahrát na kameru vlastní titulky a posunovat je různou rychlostí. Potom to zkuste na různých TV, každé se bude líbit jiná rychlost posuvu. V analogu to bylo jasné, 50 Hz pulsnímkový kmitočet, digitál si dokáže snímky dopočítávat, ale někdy se holt netrefí :)shibal píše:Já jsem si zase všiml dost velkého rozmázání horizontálně posunovaného textu , např. titulky nakonci seriálu Ajťáci na ČT2, ty se fakt nedají přečíst, ale srovnat to můžu jedině s analogem (nevalné kvality), což není k ničemu.
-
interfernet
- Nováček

Ta TV Sharp LC37DH65E asi nemá 100 Hz zpracování obrazu...
AZBox HD Premium fw E2 RTi Core 1.6.0| AZBox HD Elite fw E2 RTi Core 1.6.0 | PS50B650 | HW-C770S | LH 650
- visper
- Odborník

Já mám TV Samsung a nepíšou u něho že by měl 100Hz. Ale je tam taková zajímavá věc: Naprogramoval jsem si monoskop do TV generátoru a udělal jsem tam takový čtvereček kde jsou liché řádky černé a sudé řádky bílé. Na většině TV ten čtvereček bliká 25 Hz. Na tom Samsungu stojí jak přibitej a je šedý. Když se podívám lupou, tak jsou sudé i liché řádky šedé. To znamená že software interpoluje půlsnímky. Celkový dojem z obrazu je slušný, ale jak se to zachová při pohybu záleží na vkusu pana programátora a rychlosti pohybu.
- marek66
- Nováček

Nie je nad plazmu
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- visper
- Odborník

Plazmy se to týká úplně stejně. Vlastnosti TV jsou dnes dány softwarem, typ displeje není podstatný. Ale nechci zabřednout do nekonečné debaty plazma - LCD, toho je dnes dost na všech fórech po celém světě. Já ženské rozděluji na pěkné a škaredé a ne na blondýny a brunety. :)
- marek66
- Nováček

U plazmy nemusis nic softwarovo ojebavat, co pride zobrazi, co sa u LCD ani zdaleka neda technologicky dosiahnut
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- visper
- Odborník

Tak to by ses divil co všechno se musí u plazmy softwarově ojebávat. Ale nechme toho, o tomto není toto fórum.marek66 píše:U plazmy nemusis nic softwarovo ojebavat, co pride zobrazi, co sa u LCD ani zdaleka neda technologicky dosiahnut
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Za chvíľu by sa pripojil niekto s LED tv a vlákno by neskončilo žiadnym rezultátom.
O TV debatujte na nejakom fóre ktoré sa tejto problematike venuje
O TV debatujte na nejakom fóre ktoré sa tejto problematike venuje

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované