Azbox a LinSync alebo manuálny posun zvuku z opt. výstupu

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
dimensionone
Nováček
Nováček

Azbox a LinSync alebo manuálny posun zvuku z opt. výstupu

Příspěvek od dimensionone »

Ahojte,

Azbox mám pripojený cez HDMI k TV Samsung LE40B650, zároveň cez optický kábel mám Azbox pripojený k AV Receiveru Onkyo TX-SR601.
Pri pozeraní obrazu na TV a počúvaní zvuku cez reproduktory pripojené na AV receiver zaznamenávam opozdenie obrazu pred zvukom. Takisto keď súčasne pustím zvuk z TV a repro - vzniká ozvena.

Na TV cez servisné menu vidím, že je nastavené spozdenie reproduktorov o 100 ms.
Tým je zabezpečená synchronizácia obrazu.

Je možné nastaviť niekde na Azboxe spozdenie zvuku cez optický výstup?
Žiaľ na receivery túto možnosť nemám.

xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Azbox a LinSync alebo manuálny posun zvuku z opt. výstupu

Příspěvek od vikino »

dimensionone píše:Ahojte,Azbox mám pripojený cez HDMI k TV Samsung LE40B650, zároveň cez optický kábel mám Azbox pripojený k AV Receiveru Onkyo TX-SR601.
Pri pozeraní obrazu na TV a počúvaní zvuku cez reproduktory pripojené na AV receiver zaznamenávam opozdenie obrazu pred zvukom. Takisto keď súčasne pustím zvuk z TV a repro - vzniká ozvena.
presne ako u mna. ja to riesim stiahnutim zvuku v TV na 0.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
dimensionone
Nováček
Nováček

vikino píše: presne ako u mna. ja to riesim stiahnutim zvuku v TV na 0.
To stiahnutie zvuku na TV rieši len tú ozvenu.
Zvuk v repro je však posunutý - v mojom prípade asi o 100 ms :(.

xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

keby som vedel ako to zosynchronizovat, urobil by som to. tak sa mi zda, ze pri starej telke mi to nerobilo, az v tejto led tv. synchronne mi to islo samozrejme, ked som prepojil optiku z tv do dom.kina, ale tak z toho nedostanem nikdy dts.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
dimensionone
Nováček
Nováček

Ono to je jednoduché, ak máš receiver, ktorý umožňuje nastaviť opozdenie zvuku. Tie lepšie z posledných rokov (obvykle majúce hdmi) to umožňujú. Napr. nové Onkyá až do 250 ms. K mojej telke by stačilo nastaviť spozdenie 100 ms. No môj receiver to neumožňuje.
Z tohto dôvodu som myslel, či niečo podobné nezvládne Azbox. No vyzerá, že ešte nie. Na dreamboxe existuje plugin, ktorý to rieši, myslím, že sa volá AC3 Lip Sync

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Co se týká režimu TV, tak tam máte asi smůlu, ale mám dojem, že při přehrávání filmů se to dá nastavit v "malém menu".

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
dimensionone
Nováček
Nováček

shibal píše:Co se týká režimu TV, tak tam máte asi smůlu, ale mám dojem, že při přehrávání filmů se to dá nastavit v "malém menu".
V TV sa dá spozdenie nastaviť v pohode aj pre optický výstup. Problém je, že keď máš TV pripojený napr. k Azboxu, tak z optického výstupu ti ide len stereo. 5.1 ide len v prípade, keď je naladený program na internom tuneri (DVB-T alebo DVB-C).

Inak, riešenie na tento problém existuje. Je to hardvérový opozďovač zvuku napr. Felston DD740. Umožňuje nastaviť delay až do 680 ms, navyše je možné delay ovládať cez diaľkové ovládanie priamo na obraze + nastaviť je možné použiť prednastavené hodnoty. Je možné pripojiť niekoľko vstupov a tie dať na jeden výstup. Cena v Európe sa pohybuje na úrovni 250 EUR, výhodou je, že vie poriešiť všetky opozdenia z rôznych zdrojov, čo súčasné AV reveivery nedokážu - tie dovoľujú nastavovať len globálne opozdenie pre všetky zdroje, a mnohé len v rozpätí 0-100 ms s krokom 10 ms... Zatiaľ som našiel dodávateľa v Holansku, ktorý to posiela aj na Slovensko.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“