format obrazu 4:3 vs. 16:9 al. prepinanie rozlisenia
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
rudian
- Nováček

format obrazu 4:3 vs. 16:9 al. prepinanie rozlisenia
Zdravim,
nefunguje optimalne auto zobrazenie obrazu 4:3 ku 16:9, funguje mi to iba u HD programov CT a Novy,
a tiez rozlisenie mam stale na 1080i, ked som nastavil auto tak sa mosa mi stale preplo na 480i co je norma tusim ntcs.
a ked stlacim na ovladaci resolution na obrazovke sa objaci composite napriek tomu ze lcd tv mam prepojenu cez HDMI,
mate niekto podobny problem, dik za radu na odstranenie.
R.
nefunguje optimalne auto zobrazenie obrazu 4:3 ku 16:9, funguje mi to iba u HD programov CT a Novy,
a tiez rozlisenie mam stale na 1080i, ked som nastavil auto tak sa mosa mi stale preplo na 480i co je norma tusim ntcs.
a ked stlacim na ovladaci resolution na obrazovke sa objaci composite napriek tomu ze lcd tv mam prepojenu cez HDMI,
R.
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: format obrazu 4:3 vs. 16:9 al. prepinanie rozlisenia
To máš nějakou zmatenou TV protože aut. přepínání funguje dokonale a naopak u HD fungovat nemůže, protože HD vysílání to nepoužívá a signál WSS vůbec nezná. Když stiskneš Resolution a je tom composite, tak to změň na HDMI tlačítky vlevo vpravo.rudian píše:Zdravim,
R.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
rudian
- Nováček

tv mam lcd sharp 32dh77e, na predoslom hd satelite mi to fungovalo,
ked zmenim to composite na hdmi tak pri dalsom stlaceni mam znovu napisane composite,
pride mi to ako keby to bolo niekde natvrdo nastavene to rozlisenie spolu s formatom obrazovky.
ked zmenim to composite na hdmi tak pri dalsom stlaceni mam znovu napisane composite,
pride mi to ako keby to bolo niekde natvrdo nastavene to rozlisenie spolu s formatom obrazovky.
- visper
- Odborník

Napřed musíš v hlavním menu Nastavení zvolit typ displeje tedy 16:9. Pokud je vysílaný obraz 16:9 tak bude zobrazen správně. V malém menu můžeš určit jak se má nakládat s obrazem 4:3. Jsou 3 možnosti: Full screen (to nedoporučuji - roztažené držky), Pillar box (pruhy po stranách) nebo PanScan (uřezaný vrch a spodek). Podle signálu WSS ti to bude přepínat samo.
-
rudian
- Nováček

typ display - asom mal auto, prepol na 16:9 a nepomohlo to,
skusim to este raz napisat,
ked pozeram ct hd al. nova hd a tam vysielaju starsi film kt. bol natoceny vo formate 4:3 tak sa mi tak aj zobrazi, ked ide film v 16:9 tak sa tiez tak zobrazi lenze prepnem na primu kt. vysiela sd signal tak sa format neprepina ale stale je to vo fullscreene.
tiez mi blbne to rozlisenie mal som to nastavene na auto a stale mi ukazovalo 480i, tak som ho prepol na 1080i a teraz stale ukazuje 1080i,
toto su podla mna zakladne veci co by mohli fungovat inak som s tym spokojny.
skusim to este raz napisat,
ked pozeram ct hd al. nova hd a tam vysielaju starsi film kt. bol natoceny vo formate 4:3 tak sa mi tak aj zobrazi, ked ide film v 16:9 tak sa tiez tak zobrazi lenze prepnem na primu kt. vysiela sd signal tak sa format neprepina ale stale je to vo fullscreene.
tiez mi blbne to rozlisenie mal som to nastavene na auto a stale mi ukazovalo 480i, tak som ho prepol na 1080i a teraz stale ukazuje 1080i,
toto su podla mna zakladne veci co by mohli fungovat inak som s tym spokojny.
- VTronik
- Pokročilý

To co popisuješ je třeba nastavit v záložce Display v Settings. Tam je potřeba nastavit PAL, Resolution atd. Nestačí jen formát obrazovky 16:9. Je to základní nastavení boxu.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
- visper
- Odborník

Ve fullscreeně je to proto, že ho máš asi v malém menu nastavený, tak tam dej pillarbox. Rezolution není přece potřeba přepínat, nastavíš to jednou v životě na maximum co TV umí a hotovo. To si samo upscaluje při SD. To tlačítko používám na přepínání PAL/NTSC při přehrávání mkv.
-
rudian
- Nováček

po nastaveni
format obrazovky na 16:9
format displeja na Pillar Box
a pre istotu Display Format (movie) na Pillar Box, ale tento paramater je asi iba pre nastavenie filmu ako divx ci mkv, nie ?
prepinanie obrazu 16:9 vs. 4:3 funguje. Dakujem za radu.
format obrazovky na 16:9
format displeja na Pillar Box
a pre istotu Display Format (movie) na Pillar Box, ale tento paramater je asi iba pre nastavenie filmu ako divx ci mkv, nie ?
prepinanie obrazu 16:9 vs. 4:3 funguje. Dakujem za radu.