DiSEqC a LNB konvertory na E-85 multifocus
Moderátor: 005jon
-
bikyn
- Nováček

DiSEqC a LNB konvertory na E-85 multifocus
Jaký použít DiSEqC přepínač a jaké LNB konvertory na parabolu Maximum E-85 multifocus pro příjem - 23.5E ; 19.2E ; 13.0E ; 5.0E ; 1.0W na dva přijímače - Golden Interstar DVB-T / S 870 XPEED.
- shibal
- Mazák

Re: DiSEqC a LNB konvertory na E-85 multifocus
- Vzhledem k tomu, že potřebuješ 5 vstupů, tak osmivstupový, např. EMP-centuari P.168-W V2 (a ber tu "V2" je rychlejší v přepínání, sat.přístoj ale musí mít DiSEqC 1.1 - což dnes mají všechny) a budeš je potřebovat 2, pokud neoželíš u jednoho příjímače leden LNB, pak můžeš mít pochopitelně jeden řepínač i 4vstupový (ušetříš za něj 300 stovky)
- dále potřebuješ Twin LNB (pro každý přijímač samostaný výstup). Značek je spousta, nedá se moc sáhnout vedle. Jen pozor na "experty" kteří tvrdí, že exitují HD LNB
, které jsou pochopitelně drahší
Co se týká místa, jak budou na E85 ty LNB u sebe napasované, ti přesně nepovím, ale myslím, že tam půjde dát kterýkoliv. Jde o to, aby vešly "hlavama" vedle sebe.
Snad ti to potvrdí ještě i někdo, kdo má tu E85.
Hlavně ať mají delší krk, ať to můžeš uchytit do multifokusu.
Jen pro info: konvertory "ALPS" mají hlavu malinkatou, ty tam dáš 100%, menší hlavu než ostatní mají i LNB značky "Edision" (asi o 4 mm v průměru), ale ty málokdo u nás prodává.
Edit: teď jsem to měřil (pravítkem), GoldenInterstar má průměr hlavy 59mm, Edision 55mm.
- dále potřebuješ Twin LNB (pro každý přijímač samostaný výstup). Značek je spousta, nedá se moc sáhnout vedle. Jen pozor na "experty" kteří tvrdí, že exitují HD LNB
Snad ti to potvrdí ještě i někdo, kdo má tu E85.
Hlavně ať mají delší krk, ať to můžeš uchytit do multifokusu.
Jen pro info: konvertory "ALPS" mají hlavu malinkatou, ty tam dáš 100%, menší hlavu než ostatní mají i LNB značky "Edision" (asi o 4 mm v průměru), ale ty málokdo u nás prodává.
Edit: teď jsem to měřil (pravítkem), GoldenInterstar má průměr hlavy 59mm, Edision 55mm.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
bikyn
- Nováček

Dík za odpověď ptám se hlavně protože mám momentálně dvě paraboly (Astra,Thor) a DiESqC přepínač nefunguje tak jak bych si představoval při přepínání mezi družicemi musím u LNB2 přepnout 2x nazpět na LNB1 stačí přepínat jednou nevím je li to problém přijímače nebo DiESqC přepínače,pokud jsem ale zde na fóru dobře četl tak to odstraní DiSEqC 8/1 - P.168-W V2. Jaký přepínač tedy použit v případě dvou družic abych tento problém z přepínáním odstranil?
- shibal
- Mazák

Problém bude asi v tom přepínači, nebo pokud používáš kombinaci DiSEqC 1.0 a 1.1 (commited a uncommited switche) by mohlo být problém v tom, že do něj přístoj pošle ty dva příkazy moc rychle za sebou. Takže nezbývá než zkusit jiný přepínač a uvidíš, co se týká dvouvstupových, tak tam je výběr veliký.
Pokud používáš 2 nebo 4 vstupový tak ty se většinou ovládání pouze pomocí "commited" příkazů, tzn. dle standardu 1.0
Pokud používáš 2 nebo 4 vstupový tak ty se většinou ovládání pouze pomocí "commited" příkazů, tzn. dle standardu 1.0
-
bikyn
- Nováček

Na Astru používám monoblok který jak předpokládám má přepínač vestavěný a je nastavený jako LNB2 takže tam asi bude ten problém tz. kombinaci DiSEqC 1.0 a 1.1.Takže problém by měl zmiznout ,pokud jsem správně pochopil sjednocením DiSEqC buď to na 1.0 nebo na 1.1? Protože se chystám rozšířit TV. o další družice a chystám se na instalaci Maximum E-85 tak se chci poradit tady na fóru jaké řešení zvolit abych se nedopustil stejné chyby.
- shibal
- Mazák

Počkej, ty máš monoblok a ten ještě připojený do dvoj- nebo čtyř-přepínače?
Nebo to tak plánuješ. To je totiž důležité.
Nebo to tak plánuješ. To je totiž důležité.
-
bikyn
- Nováček

Tak jedu asi rok monoblok(Astra)+ Konvertor Twin 2x konektor(thor) do DiSEqC z DiSEqC 1tv druha pouze thor přímo z LNB.Montovala firma.Nyní chci montáž provést sám měřák mám Dreamsky TSF-40 Combo DVB-S / DVB-T tak to snad zvládu i sám proto prosím o radu co mám k montáži použít a udělat to lépe jako to co mám.
- shibal
- Mazák

Takže - jaký máš ten monoblok a jaký je ten přepínač a co máš nasteno v přijímači pro jednotlivé vstupy?
Tohle může fakt dělat problémy pokud je to špatně nastaveno (nebo se to přeplo do jiného nastavení). Ten monoblok se bude ovládat asi pomocí commitech switchů A a B, dle specifikace 1.0 a teď je nutné, aby ten přepínač jel dle specifikace 1.1, tzn uncommited příkazů a problém mít nebudeš. Jde ale o to, jestli to ten tvůj přijímač dovolí takhle nastavit, tzn. posílat tam dva různé příznaky pro jedno přepnutí. Pokud ne musel bys použít asi relátko, s tím ale zkušenosti nemám.
Jo a v tom novém řešení doufám nechceš používat ten monoblok, pokud ano tak se to zase musí zapojit jinak než jsem psal výše. A nebudeš potřebovat ten 8přepínač.
Tohle může fakt dělat problémy pokud je to špatně nastaveno (nebo se to přeplo do jiného nastavení). Ten monoblok se bude ovládat asi pomocí commitech switchů A a B, dle specifikace 1.0 a teď je nutné, aby ten přepínač jel dle specifikace 1.1, tzn uncommited příkazů a problém mít nebudeš. Jde ale o to, jestli to ten tvůj přijímač dovolí takhle nastavit, tzn. posílat tam dva různé příznaky pro jedno přepnutí. Pokud ne musel bys použít asi relátko, s tím ale zkušenosti nemám.
Jo a v tom novém řešení doufám nechceš používat ten monoblok, pokud ano tak se to zase musí zapojit jinak než jsem psal výše. A nebudeš potřebovat ten 8přepínač.
-
bikyn
- Nováček

Mám Golden Interstar DVB-T / S 870 XPEED na nové zapojení jsem chtěl použit 4ks Diavolo 0,1 dB TWIN LNB 2konektory (osvědčil se mě u rodičů kde jsem ho montoval ale jsem jen amatér samouk) plus jeden LNB konvertor Twin 2x konektor který zatím používám pro příjem z Thoru. Oba přijímače pak propojím kabelem RS232 na sdílení .Momentální stav asi řešit nebudu čekám jen na lepší počasí a předělám vše na Maximum E-85 multifocus jen se chci ujistit co přesně potřebuju až vše koupím pak na to bude pozdě se ptát. Proto jsem rád za každou radu. Samozřejmě mě zajímá i to kde se stala chyba při první montáži není to sice až tak velký problém ale pokud se něco udělá tak to má fungovat tak jak má.
Naposledy upravil(a) bikyn dne 21 úno 2010, 20:03, celkem upraveno 1 x.
- shibal
- Mazák

OK, tak to použij a kup ten osmivstupový přepínač, jak jsem psal výše (teda 2 přepínače)
a pro úsporu peněz, ještě promysli jestli by rpo ten 2.přijímač nestačily 4 satelity.
a pro úsporu peněz, ještě promysli jestli by rpo ten 2.přijímač nestačily 4 satelity.
-
bikyn
- Nováček

Dík za radu a jsem rád že jsi se mnou měl trpělivost a poradil jsi mě ještě jednou dík.
- Symbian
- Nováček

možná může pomoci http://www.satpodpora.sk/forum/viewtopi ... seqc#p4986
Dreamsky DSR 7000
-
MON
- Nováček

Mám k tobě prosbu, o této kombinaci multifeedu taky uvažuji chci se zeptat jakou máš skušenost s poměrně krajní pozicí 1w není to již na hraně příjmu?Ovšem taky záleží samozřejmě na lokalitě ve které to přijímáš. na tu 85.Já mám zatím motor a obsáhnu max orbit23e-1w kvůli stromům a protože motor dělá na stěně paneláku večer hrozný zvuky uvažuji o této tvé kombinaci.Díky předem za info.PS:MÁM PAR. gIB.85 a slyšel jsem jestli je to pravda že není gib. moc vhodná na multifeed zejména vícenásobný, předpokládám že máš tu novou EMME ESSE CLARKALING.85 která je právě vhodná na vícenásobný multfeed.shibal píše:OK, tak to použij a kup ten osmivstupový přepínač, jak jsem psal výše (teda 2 přepínače)
- shibal
- Mazák

Já mám Toroidku T90, ale vím, že 23.5 - 1W se na E85 chytit dá, psalo to už dost lidí co ji má a taky se to dá dočíst v diskuzích fórech k té anténě.
Tady na fóru je dost lidí, co na to chytají i tohle a možná i větší rozpětí a jeden "machr" psal že na to chytá satelity s rozpětím 40st., jmenuje se myslím "kessn", dneska už něco na fórum psal, tak možná mrkne i sem, aby ti to potvrdil.
Ale určitě to jde, ale bude nutné si s tím pohrát, hlavně nastavit dobře uchycení celé antény a "skew" celé antény - abys to nemusel dořešovat výškovým nastavením LNB v multifokusu. Zkus najít nějaká info o nastavování antén (např. u Toroidky jsem to kdysi našel dobře posáno, včetně nákresu polohy jednotlivých satelitů jak jsou na obloze - dá se z toho dobře pochopit proč je nutné mít dobře to skew celé antény)
Tady na fóru je dost lidí, co na to chytají i tohle a možná i větší rozpětí a jeden "machr" psal že na to chytá satelity s rozpětím 40st., jmenuje se myslím "kessn", dneska už něco na fórum psal, tak možná mrkne i sem, aby ti to potvrdil.
Ale určitě to jde, ale bude nutné si s tím pohrát, hlavně nastavit dobře uchycení celé antény a "skew" celé antény - abys to nemusel dořešovat výškovým nastavením LNB v multifokusu. Zkus najít nějaká info o nastavování antén (např. u Toroidky jsem to kdysi našel dobře posáno, včetně nákresu polohy jednotlivých satelitů jak jsou na obloze - dá se z toho dobře pochopit proč je nutné mít dobře to skew celé antény)
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 180 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
MON píše:Mám k tobě prosbu, o této kombinaci multifeedu taky uvažuji chci se zeptat jakou máš skušenost s poměrně krajní pozicí 1w není to již na hraně příjmu?Ovšem taky záleží samozřejmě na lokalitě ve které to přijímáš. na tu 85.Já mám zatím motor a obsáhnu max orbit23e-1w kvůli stromům a protože motor dělá na stěně paneláku večer hrozný zvuky uvažuji o této tvé kombinaci.Díky předem za info.PS:MÁM PAR. gIB.85 a slyšel jsem jestli je to pravda že není gib. moc vhodná na multifeed zejména vícenásobný, předpokládám že máš tu novou EMME ESSE CLARKALING.85 která je právě vhodná na vícenásobný multfeed.shibal píše:OK, tak to použij a kup ten osmivstupový přepínač, jak jsem psal výše (teda 2 přepínače)
Na střed 13E. Na 1W jsem se na slabších TP pohyboval kolem 58% a na Astře 23,5E kolem 87% což dle rozsahu bylo dostačující.
Výpadky minimální to už opravdu se musel před parabolu postavit hodně nacucaný dešťový mrak.Výpadek v řádu minut.
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.