Příjem Skylink - sekání a "mrtvolky" (AZBOX HD Elite)

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
serbus
Nováček
Nováček

Příjem Skylink - sekání a "mrtvolky" (AZBOX HD Elite)

Příspěvek od serbus »

Prosím o radu - při sledování paketu Skylink se v nepravidelných intervalech - někdy 3x za hodinu, někdy celý večer nic - na 1 až 2 vteřiny zasekne obraz. Dělá to na všech programech, ale hlavně na HD. V přístroji je poslední FW a MultiCAS. Připadá mi to, jako by někdy nestíhal. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost?
Diky...

shibal
Mazák
Mazák

Re: Příjem Skylink - sekání a "mrtvolky" (AZBOX HD Elite)

Příspěvek od shibal »

Tak vyzkoušej newcs+mgcamd, nebo máš důvod proč musíš používat Multicas?

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Presne tak, Multicas mi delal neco podobneho, ale musim rict, ze to nebylo nic katasrofalniho a dalo se divat.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
serbus
Nováček
Nováček

Příspěvek od serbus »

Díky - no já to mám krátce a ještě v tom dost "plavu" - ale večer to vyzkouším. Když jsme u toho, je tu někde na fóru srozumitelný popis podrobných nastavení, různých pluginů a pod?

xardas
Nováček
Nováček

Příspěvek od xardas »

Tak presne ten samy problem mam na azbox premium plus. Pouzit newcs a mgcamd. Dela ta taky jen na HD programech ale jen nekterych, nezretelnejsi to je na CT HD.
V newcs sem zapnul log a bylo zajimave ze client Ariva si sahal pro kody co 15s, mgcamd jako by na to trocha zapominal a ten zasek s prihlednutim do logu vypada jako kdyby zjistil ze kod mu vyprsel a mel by si sahnout pro novy, bohuzel uz trocha pozde.
Nenapada nekoho jak v clientovi mgcamd nastavit interval pro check kodu?
serbus píše:Prosím o radu - při sledování paketu Skylink se v nepravidelných intervalech - někdy 3x za hodinu, někdy celý večer nic - na 1 až 2 vteřiny zasekne obraz. Dělá to na všech programech, ale hlavně na HD. V přístroji je poslední FW a MultiCAS. Připadá mi to, jako by někdy nestíhal. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost?
Diky...

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

xardas píše:Tak presne ten samy problem mam na azbox premium plus. Pouzit newcs a mgcamd. Dela ta taky jen na HD programech ale jen nekterych, nezretelnejsi to je na CT HD.
V newcs sem zapnul log a bylo zajimave ze client Ariva si sahal pro kody co 15s, mgcamd jako by na to trocha zapominal a ten zasek s prihlednutim do logu vypada jako kdyby zjistil ze kod mu vyprsel a mel by si sahnout pro novy, bohuzel uz trocha pozde.
Nenapada nekoho jak v clientovi mgcamd nastavit interval pro check kodu?
serbus píše:Prosím o radu - při sledování paketu Skylink se v nepravidelných intervalech - někdy 3x za hodinu, někdy celý večer nic - na 1 až 2 vteřiny zasekne obraz. Dělá to na všech programech, ale hlavně na HD. V přístroji je poslední FW a MultiCAS. Připadá mi to, jako by někdy nestíhal. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost?
Diky...
Interval určuje vysílatel a bývá 10 - 20 sec. Prostě přijde z luftu ECM a klient ho okamžitě pošle kartě a dostane odpověď. Když vynechá tak zamrzne.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

No musim rict, ze podobny problem se mi nedavno zacal take objevovat a je to dost rusive. Nevim cim to muze byt, protoze v posledni dobe jsem nadaval ani jiny FW ani jsem nic jineho nenastavoval. Pouzivam Multicas a problem se vyskytuje u HD kanalu a to i u tech, ktere jedou z interni ctecky. Nepravidelne se obraz i zvuk kousne a vetsinou nestihne nabehnout ani hlaska "zakodovano" a opet se rozbehne. Zkusim jeste jestli dela to same mgcamd a zkusim dat posledni Mutlicas.

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
serbus
Nováček
Nováček

Příspěvek od serbus »

Tak jsem ověřil a vyzkoušel vaše rady, deaktivoval multicas a přes MGcamd a newcs to zatí jede jako z praku. :55:
Co se týká sekání na ČT 1 HD, volal jsem na skylink a sdělili mi, že tam opravdu problém je, ale z důvodů přetížených přenosů z německa. Takže závada nikoliv na našem přijímači.
Díky všem a ještě bych chtěl konstatovat, že tohle je první fórum na kterém jsem se aktivoval, kde se něco člověk doví a nečte pouze výpotky znuděných či zamindrákovaných "takyintektuálů" (takže teď už jenom přenést atmosferu do naší politiky a je po blbé náladě...).

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“