Zvláštna chyba AZ HD
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
irss
- Nováček

Zvláštna chyba AZ HD
Chcel by som oboznámiť kolegov so zvláštnou chybou AZBox HD. Pri zapnutí mikrovlnky v kuchyni zablokuje satelitný prijímač a nahlási chybu "Nie je signál". Podotýkam, že satelitný prijímač je v obytnej miestnosti na druhej strane bytu. Pokiaľ máte niekto informácie o možnom odstránení tejto závady, prosím dajte vedieť na SZ. Momentálne mám verziu 4219, ale prejavuje sa to cca od v.3501.
- shibal
- Mazák

Re: Zvláštna chyba AZ HD
Problém má dvě roviny:
1) takovou mikrovlnku bych raději nepoužíval, protože by z ní žádné záření nemělo nikdy unikat (o ovlivňování boxu přes napájení ani neuvažuju).
2) kudy vedeš koaxiální kábel, kde máš parabolu(konvertor)
Mikrovlnka pracuje na frekvenci asi 2,45 GHz. Vstupní frekvence na LNB (to so vysíl satelit) je: 10,7 - 12,75 GHz. Výstupní frekvence LNB je: 950 - 2150 MHz, takže by to mohlo teoreticky ovliňovat přenos po koaxiálu od LNB do satu. Ale.... ten koax by musel stát za prd a ta mikrovlnka taky (a to by bylo ku.va nebezpečné).
1) takovou mikrovlnku bych raději nepoužíval, protože by z ní žádné záření nemělo nikdy unikat (o ovlivňování boxu přes napájení ani neuvažuju).
2) kudy vedeš koaxiální kábel, kde máš parabolu(konvertor)
Mikrovlnka pracuje na frekvenci asi 2,45 GHz. Vstupní frekvence na LNB (to so vysíl satelit) je: 10,7 - 12,75 GHz. Výstupní frekvence LNB je: 950 - 2150 MHz, takže by to mohlo teoreticky ovliňovat přenos po koaxiálu od LNB do satu. Ale.... ten koax by musel stát za prd a ta mikrovlnka taky (a to by bylo ku.va nebezpečné).
Naposledy upravil(a) shibal dne 13 led 2010, 12:01, celkem upraveno 1 x.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
- 0ctopus
- Nováček

Daj nam vediet prosim, toto zaujima aj mna.
Susedia sa nestazuju? :lol:
Susedia sa nestazuju? :lol:
0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak ti mam dojem, ze to nebude vlastnost AzBoxu, ale te trouby. Neni ta trouba nejaka Cina?irss píše:Chcel by som oboznámiť kolegov so zvláštnou chybou AZBox HD. Pri zapnutí mikrovlnky v kuchyni zablokuje satelitný prijímač a nahlási chybu "Nie je signál". Podotýkam, že satelitný prijímač je v obytnej miestnosti na druhej strane bytu. Pokiaľ máte niekto informácie o možnom odstránení tejto závady, prosím dajte vedieť na SZ. Momentálne mám verziu 4219, ale prejavuje sa to cca od v.3501.
Tam si s nejakou EMC (elektromagnetickou kompatibilitou) nedelaji starosti, hlavne ze je to levne a prodava se.
Co je zac ta trouba, vyrobce a typ?
Prosim te, zkus tu mikrovlnku odnest nekam jinam (treba do garaze) nebo do jineho sitoveho rozvodu.
Tam ji zapni a mrkni, zda je ten sat stale zablokovany. Bud to ruseni leze dirou v krytu nebo privodni snurou, jinak ne.
Kazdopadne ti reknu, ze mit takovou mikrovlnku nekde ve fabrice, musi byt jedna radost.
Pak se clovek neustale divi, proc stale vypadava treba turbina ...
- dendy77
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
shibal píše: (o ovlivňování boxu přes napájení ani neuvažuju).
toto by som prave vobec nezahadzoval.. spatny prudovy naraz do siete od zariadenia z vysokou spotrebou (a to mikrovlnka rozhodne je) by som rozhodne nebagatelizoval.. skus azbox pichnut do inej zasuvky pripadne najlepsie kup prepetovu
ochranu (kludne nejaku lacnu v nejakom hypermarkete) a zapoj ho cez nu - a mozno budes prekvapeny ze problem zmizne .. nejakym "unikanim" mikrovlnneho ziarenia z mikrovlbky ktore by toto sposobovalo to je nezmysel podobny ako ten ze ziarenim mobilu uvaris vajce alebo spravis pukance :-)))
-
irss
- Nováček

Odpoved:
mikrovlnka je typu Whirpool (staršia švajčiarska výroba). Nachádza sa na opačnej strane bytu, t.j. cca 12 m vzdialená od LNB. Prívodný kábel od LNB je štandardný, nie je špeciálne odtienený. Po výzve som pripojil AZBOX cez Belkin prepäťovú ochranu, žiadny zlepšený výsledok. Môj názor je, že mikrovlnka produkuje impulzy do vnútorného sieťového rozvodu, ktoré ovplyvňujú vstupné obvody AZBOXU (za pokus by stálo zistiť filtráciu vstupného napätia zdroja AZBOXU).
mikrovlnka je typu Whirpool (staršia švajčiarska výroba). Nachádza sa na opačnej strane bytu, t.j. cca 12 m vzdialená od LNB. Prívodný kábel od LNB je štandardný, nie je špeciálne odtienený. Po výzve som pripojil AZBOX cez Belkin prepäťovú ochranu, žiadny zlepšený výsledok. Môj názor je, že mikrovlnka produkuje impulzy do vnútorného sieťového rozvodu, ktoré ovplyvňujú vstupné obvody AZBOXU (za pokus by stálo zistiť filtráciu vstupného napätia zdroja AZBOXU).
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Vypadnou všechny transpondéry nebo jen některé? Já bych to viděl spíš na pátou harmonickou 2,45 x 5 = 12,25 GHz. Při citlivosti LNB a výkonu mikrovlnky prakticky neexistuje dokonalé odstínění. To by musela být "pixla v pixli".
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
005jon
- Moderátor

- Dostal poděkování: 207 poděkování
Chybu bi som hľadal v elektrickej sieti . Za pokus to stoji natiahni predlžovačku z inej miestnosti na Iní elektricky okruch ako máš teraz obývačka + kuchyňa
-
irss
- Nováček

Odpoveď:
Zablokuje celý AZBOX tým, že vypíše "Nie je signál" (preblikne "Zakódované") na ktoromkoľvek traspordéri. Ešte skúsim iný zásuvkový obvod napájania AZBOXu. Skúsil som cez Belkin pripojiť mikrovlnku, bez výsledku.
Zablokuje celý AZBOX tým, že vypíše "Nie je signál" (preblikne "Zakódované") na ktoromkoľvek traspordéri. Ešte skúsim iný zásuvkový obvod napájania AZBOXu. Skúsil som cez Belkin pripojiť mikrovlnku, bez výsledku.
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Postav tu mikrovlnku nekde do fabriky, zapni ji a pozoruj komin, zda se z neho kouri. Pokud se prestane kourit, je ta trouba vadna.irss píše:Odpoveď:
-
concorde
- Nováček

to je teda chyba. Ja by som sa snazil zapnut azbox na UPS zdroj galvanicky oddeleny, ja mam v rozvode el. instalacie ochranu typ B+C /v rozvadzaci/, D pred UPS, a do UPS nakoniec azbox, vysledok super. A akchces na to prist co to je treba to hodit na spektralny analyzator a pozriet spektrum cca. do 3GHz na vyzarovanie. Ozaj dobre mas urobene konektory , hlavne tienenie aby ti co najmenej vyzaroval. Ak totizto vyzaruje kabel prip. konektor tak to tadial bude vnikat aj rusenie vf.
AZBox HD Elite,fw 0.9.4466, Showbox S-700, X-810, SG2100, Skylink, Gital, Panasonic 37PX80E
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak to nakonec dopadlo? Jsou z toho nejake zavery, nebo to stale vypadava pri chodu mikrovlnky?
- BextrH
- Mazák

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Může být v háji odrušovací kondenzátor motoru trouby.
Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500