Chystá se opravdu FW s Enigma 2 a co by nám to přineslo ?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: Chystá se opravdu FW s Enigma 2 a co by nám to přineslo
Já nevím, jsem sice dnes už úplně mimo nějakého vývoje sw, ale myslím si že i kdyby se podařilo Enigmu upravit pro Azbox, tak kolik procent by z ní zůstalo? Sigma procesor řeší spoustu věcí hardwarově a žije si vlastním životem. Práce se Sigmou je úplně jiná a pokud se podaří udělat na ni Enigmu, tak to bude jen jako Enigma vypadat, ale bude to úplně jiný systém. Tím netvrdím že to nepůjde.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
Mate
- Nováček

Se vším s Tebou souhlasím. Osobně bych viděl velké pozitivum v tom, že se snad zahodí dosavadní "balast" a začne se od znova, tzn. odpálí se ta robusní databáze (programy), znova se snad napíše EPG atp. Připadalo by mi to jako skvělé řešení mít multimédia z azbox fw (s narovnanýma filtrama), enigma databázi + GUI a drivery který píšou přímo v Opensatu a nemusí se reverzně tvořit. Moc se těším jestli se něco povede.visper píše:Já nevím, jsem sice dnes už úplně mimo nějakého vývoje sw, ale myslím si že i kdyby se podařilo Enigmu upravit pro Azbox, tak kolik procent by z ní zůstalo? Sigma procesor řeší spoustu věcí hardwarově a žije si vlastním životem. Práce se Sigmou je úplně jiná a pokud se podaří udělat na ni Enigmu, tak to bude jen jako Enigma vypadat, ale bude to úplně jiný systém. Tím netvrdím že to nepůjde.
19.2 E | 23.5 E | 28.2 E | 1.0 W | AZ Elite (vzdy posledni FW) + Xtreamer eTRAYz 1TB (Samsung F1) | LCD Philips 47PFL7642D/12 | LCD Funai LT7-M32BB
- marek66
- Nováček

Neviem ci tu mozem dat ten odkaz, ak nie tak ho zmazte
Kód: Vybrat vše
http://www.nabilosat.info/forum/showthread.php?83736-e2-for-azbox2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- asconn
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Není mezi Vámi již nějaký beta tester?
Technotrend S2-3600 HD USB + Asus K52JC, AZBOX Elite HD (E2-OpenRSI-OpenPLI 3.0), Illusion M3-Kyng, Dreambox DM800HD, SkyLink ICE, SG 2100 USALS, Samsung LE40A559 Full HD, Samsung LE37C550
- visper
- Odborník

Pokud je pravda co se šeptá, tak jich bude spousta a už velmi brzo. Ale budu muset koupit nový disk, prý ho to chce při instalaci formátovat.asconn píše:Není mezi Vámi již nějaký beta tester?
- marek66
- Nováček

Vraj 28.03.2010 bude den E2
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- panborat
- Mírně pokročilý

Ba ne, já tipuju 21.12.2012
.... to totiž končí Mayský kalendář ... a konečně mi došlo proč

.... to totiž končí Mayský kalendář ... a konečně mi došlo proč
AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
- JirkaB2
- Mírně pokročilý

taky jsem si to četl, ale vůbec tomu nevěřím, proč zrovna v neděli? Všichni zatím doufají, že to někdy bude a pořád se objevují nové termíny kdy by to mělo jako být. Osobně si myslím že ani Sigma nedá svoje know how a neuvolní zdrojáky ovladačů HW. Podobně jako Nvidia a Ati.marek66 píše:Vraj 28.03.2010 bude den E2
Ani já, kdybych byl výrobce čipu, bych je nedal, možná až bude železo starý tak se to dá uvolnit, ale to už nikoho nebude zajímat.
Podobně jako hackeři čínských mp3 přehrávačů, kteří strávili plno času a když už byl HW dávno překonán novějšími modely chtěli zdrojáky prodat a nakonec je uvolnili zdarma a nikdo po tom už ani neštěkl.
Takže 28.3 nic nebude, jen někde zase vyjde, že to ještě není a někdo napíše další termín, ke kterému se budou všichni modlit.
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
- visper
- Odborník

Tomu teda moc nerozumím. To že si Opensat chrání svoje zdrojáky je pochopitelné. Ale proč by si je měla chránit Sigma? Přece je v zájmu jejich kšeftu aby co nejvíc výrobců používali jejich chip. Dokonce nabízí vývojový board. Že by někdo okopíroval chip podle zdrojáků je myslím vyloučené.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
marek66 píše že: Vraj 28.03.2010 bude den E2
JirkaB2 píše že neverí preto že bla bla...
To je fakt veľmi dôležité. Nikto vlastne nič nevie ale píše jeden aj druhý.
Spamätajte sa a venujte sa reálnym problémom
JirkaB2 píše že neverí preto že bla bla...
To je fakt veľmi dôležité. Nikto vlastne nič nevie ale píše jeden aj druhý.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- panborat
- Mírně pokročilý

Náhodou je to zajímavé a rád si to pročítám. Vždyť jsme přece na diskusním fóru, tak prostě diskutujeme, na tom snad není nic špatného
Možná zařazení v testovací sekci asi není moc šťasné, uznávám. Nebo nám tu, prosím, někde založ necenzurované, trvalé diskusní fórum "Vlastní názory majitelů na cokoliv ...", kde nám nikdo nebude nadával, že jo chlapi?
Díky
AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
To by nešlo :)
My sa tu práve snažíme o to aby z tohoto fóra nebol bulvár - čo evidentne na iných fórach nevadí. Ja chápem že to je čitateľsky zaujímavé, ale na pokec / potlach / je na fóre shutbox a tam si môžete písať čo chcete.
Ak by šlo o fórum alebo web ktorý by potreboval veľa čitateľov tak by som to aj chápal. Veľa čitateľov veľa reklamy - veľa inzerentov.
Venujte sa preto prosím téme, ktorá je o tom čo by E2 priniesla užívateľom.
My sa tu práve snažíme o to aby z tohoto fóra nebol bulvár - čo evidentne na iných fórach nevadí. Ja chápem že to je čitateľsky zaujímavé, ale na pokec / potlach / je na fóre shutbox a tam si môžete písať čo chcete.
Ak by šlo o fórum alebo web ktorý by potreboval veľa čitateľov tak by som to aj chápal. Veľa čitateľov veľa reklamy - veľa inzerentov.
Venujte sa preto prosím téme, ktorá je o tom čo by E2 priniesla užívateľom.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Akorat jsem se vratil ze sluzebky a opravdu vidim realny problem. Neni tady nic k jidlu. To je realny problem.dempsey píše:...
Co se tyce Enigmy, nevidim duvod, proc by se mela do AzBoxu portovat a tezko predvidat co by nam to prineslo.
Mozna bude lepsi vyladit stavajici FW.
VDR taky zadnou Enigmu nepotrebuje, je k tomu hromada pluginu, ktere umi nastavit vzhled a funkcnost odpovidajici treba Enigme.
Co se tyce stavajiciho FW, docela me zajimalo proc a jak stavajici FW vznikl, az jsem se do jednoho podobneho FW od celrunu zavrtal
Kdyz pak srovnavam ty stromy, je to porad takove, no ... Pokud by to nekoho zajimalo, muzete se mrknout sem: http://www.celrun.tv/
Korejsky neumim, ale pritel translate.google pomohl. Pak se muzete presunout do casti download (soubory ke stazeni).
No a aby jste to meli az pod nos, tak treba tady mate odkaz na soubory ke stazeni:
http://celrun.tv/uploadFile/down/patch_ ... ersion.txt
http://celrun.tv/uploadFile/down/patch_1.4.03/Patch.zip
http://celrun.tv/uploadFile/down/patch_1.4.03/fb.zip
Soubory staci rozzipovat, pokud budete potrebovat vice, tak vam pomuze pritel Google.
Sice to nema souvislost s Enigmou, ale treba to pro nekoho muze byt zabavne.
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Uz vim, jak te prechozi chybe predejit:
Otazkou je, zda si to nekdo precte (nez prepne na jiny kanal).
Kód: Vybrat vše
MMP[~]$ cd /DISK1/system_tools/
MMP[system_tools]$ vfd_display -td210 "Nezapomen koupit rohliky a chleba"
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Tak toto nám E2 zrejme neprinesie - aj keď send message na screen je bežnou výbavou.