Nekoprimované AVI

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nekoprimované AVI

Příspěvek od whisky »

Pritelkyne ma kameru, natocila neco, v adobe premiere sestrihala, ulozila do *.avi a AZbox napsal, "nepodporovano"...hmm...to se mi nelibi, ze by neumel klasicky avi format?

Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
ext 1TB HDD + Finlux 82cm 16:9 + Yamaha reciever + repro 5.1
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nekoprimované AVI

Příspěvek od grantec »

ak je nekomprimovany - ozaj nekomprimovany , tak jedno 30minutove video moze vyjst aj na 50GB- velkostou. Zial - ziadny multimedialny procesor ti to nbeprehra. V PC na to potrebujes support aspom 2GHz procesoru.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

sem se spatne vyjadril... zmenseny to bude, ale je to proste avi, asi mpeg2 tak proc to nejede? jake formaty vam vas azbox zatim neumi?

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Já mám HD kamerku Toshiba Camileo (je to spíš jen taková srandička za pár stovek, ale kupodivu funguje). Dělá formát .avi a Azbox to taky neumí. Přitom jiné avi umí. Avi je pouze kontejner a uvnitř je H264 AVC, který Azbox taky umí. Tato kombinace kontejneru a kodeku mu prostě nechutná. Ono v tom totiž začal být naprosto nepřehledný bordel, každý výrobce propaguje to svoje, lidi doma taky vytváří kdovíjaké kombinace a chudák přehrávač je z toho jelen. Měl by někdo konečně praštit do stolu a vymyslet nějaké pravidla a normy protože ten počet možných kombinací už jde do tisíců.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

whisky píše:Pritelkyne ma kameru, natocila neco, v adobe premiere sestrihala, ulozila do *.avi a AZbox napsal, "nepodporovano"...hmm...to se mi nelibi, ze by neumel klasicky avi format?
Ano, nejede. Přepokládám, že velikost je brutálně velká (10 min = 2 GB). Ukládá to ve formátě, který lze zpětně nahrát na miniDV a ten opravdu v AZB nejede. Zkus to z Premiere vyexportovat jinou volmou - ve formátě př. XVID. Už jsem s tím dlouho nedělal, tak přesněji neporadím :sad: ...nebo to převeď na komprimovaný formát př. Ultra Video Converterem (odzkoušeno)

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

bude muset to exportovat do jinyho, ale mpeg2 by to melo brat, no proverim, myslim ze to davala do mpeg2. konvertovat do divx, nebo xvid by to byla ztrata kvality. ted koukam to video ma 12minut 2.8GB uff...to je ale vedlejsi to se nejak udela, ted resim s azboxem sitove trable :)

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

whisky píše:Pritelkyne ma kameru, natocila neco, v adobe premiere sestrihala, ulozila do *.avi a AZbox napsal, "nepodporovano"...hmm...to se mi nelibi, ze by neumel klasicky avi format?
Čo je podľa teba klasické AVI ? Mpeg2 je predsa už tiež komprimácia a v tom prípade to nie je nekomprimované avi. Mpeg2 je bežný formát, ktorý používajú aj bežné DVD videá. Pokiaľ by to bolo mpeg2 tak ten sa nezvykne ukladaľ s koncovkou .avi, ale práve .mpeg2 je to jeden z najstarších formátov komprimácie.

whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

tak nevim do ceho to komprimovala, protoze po nacteni v avi info sw, mi to napsalo neznamy...:) zjistim az se vrati - v patek

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Nekomprimovaný digitál se nepoužívá. Asi byl myšlen formát DV, tam je použita mírná komprese (asi 1:5) pomocí diskrétní kosinové transformace. Jinak formát AVI může být cokoliv. Je to pouze kontejner, který může obsahovat velké množství různých kodeků včetně MPEG2 nebo H264. Nebo taky DV. Ta moje kamerka balí H264AVC do AVI, to Azbox nechápe. Další model této kamerky balí H264AVC do MOV a to jde v pohodě. Dříve byly formáty VCD, SVCD, DVD přísně normalizovány, dnes se to jaksi zvrhlo a každý si vyrábí co chce. Připadá mi to jako zmatení jazyků ve starém Babylóně. :107:

whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

muj fotak nataci HD a uklada do mov, jsem zvedav jestli to povali :)

jeykey1
Nováček
Nováček

Příspěvek od jeykey1 »

visper píše:Já mám HD kamerku Toshiba Camileo (je to spíš jen taková srandička za pár stovek, ale kupodivu funguje). Dělá formát .avi a Azbox to taky neumí. Přitom jiné avi umí. Avi je pouze kontejner a uvnitř je H264 AVC, který Azbox taky umí. Tato kombinace kontejneru a kodeku mu prostě nechutná. Ono v tom totiž začal být naprosto nepřehledný bordel, každý výrobce propaguje to svoje, lidi doma taky vytváří kdovíjaké kombinace a chudák přehrávač je z toho jelen. Měl by někdo konečně praštit do stolu a vymyslet nějaké pravidla a normy protože ten počet možných kombinací už jde do tisíců.
Konečně trochu normální odpověď! Také jsem zkoušel nahrát avi - nekomprimovaný soubor stažený z DV kamery. pár sekund = několik MB. AZBOX HD to nepřehraje ani s nejnovějším FW. Jde jen zvuk.
Otázka ale zní: jde do AZBOXu nahrát nějaký alternativní přehrávač médií, když je to normální PC s Linuxem, resp. nějaký plugin, nebo alespoň příslušný kodek? Zde pravděpodobně ten H264 AVC?
GSPOT nahlásil codec: dvsd, name: DVC/DV Video, 720x576 (PAL). PCM Audio 48000Hz.
Také mě napadlo, jestli nelze převést video do jiného kontejneru, který AZBOX umí, bez převodu formátu, komprimace atd.
Zdravím Honza

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

Spíš jde o to jestli azbox dv kodek umí asi ti nezbyde nic jinýho než to převést na jiný kodek který azbox podporuje, kontejner avi klidně může zůstat na standartní PAL je dostatečný

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

DV není H264 ani MPEG. Azbox ani jiné přehrávače to neumí asi proto, že se nepředpokládá ukládání videa v tomto formátu na disk, to by bylo silně neekonomické (nahrávka je mnohonásobně delší než v MPEGu). Formát DV má svoje opodstatnění pouze u páskových digitálních kamer. Asi by šel napsat plugin, ale kdo to udělá? Asi ti nezbyde nic jiného než to převést do něčeho co se hodí k archivaci na disku.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“