AzBox Booting
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: AzBox Booting
Jeste je mozna dobre pripomenout, ze firmware ulozeny na USB Flash musi byt ve tvaru patch.bin (tedy nikoliv 0.9.1234-patch.bin),
Pozor:
V zadnem pripade na USB Flash to nemuze byt ulozeno jako "azbox-0.9.4754-patch.bin"
Pokud to mas jinak, tak to prvne prejmenuj na patch.bin (malym).
Nezapomen na tu USB Flash taky zkusit nahrat jinou starsi verzi FW, treba neco odsud: viewforum.php?f=105
Pozor:
V zadnem pripade na USB Flash to nemuze byt ulozeno jako "azbox-0.9.4754-patch.bin"
Pokud to mas jinak, tak to prvne prejmenuj na patch.bin (malym).
Nezapomen na tu USB Flash taky zkusit nahrat jinou starsi verzi FW, treba neco odsud: viewforum.php?f=105
-
honza318
- Nováček

Dej tam flash s firmware a rebooti box, až na displeji bude checking tak mačkej tlačíko OK dokud se neobjeví BOOT MENU. Jen nesmíš mít připojen HDD s NTFS. Ještě ti dopručuju připojit box přes CINCH stačí pouze VIDEO. Pokud TV nic nezobrazí použij resolution na DO a nastav správný výstup přes VFD.sTalker píše:Ahoj , mám menší problém .
Při zapnutí azboxu to jako vždy napíše 'Booting' ale nenabootuje se to a to čekám třeba 20min .
Ovšem při 6 nebo i 20 Rebootnutí to napíše 'Checking. . .' a 'Loading . . .' A při vsunutí FLASH 'Usb s ...' a bootuje to tak jdu do menu a po chvilce AzBox zamrze a začne to odzačátku takže bootingnevíte co stím?
![]()
![]()
Typ: AzBox HD Premium
HardDisk :není
- andrejtom
- Nováček

mal som podobny problem.
skus dat mensi USB kluc z vedsimi ma problem niekedy
skus dat mensi USB kluc z vedsimi ma problem niekedy
VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule
-
fafo
- Nováček

ja mám problém s "rebooting"
po x-tých kombináciách usb+firmware+HDD, mi zatiaľ 2x nabootoval z usb, dal format app. a nahral novy firmware. Inštalácia prebieha v poriadku až po reštart - vtedy sa na displeyi objavý "REBOOTING" a zamrzne, nič viac sa nedeje.
Na tom istom usb kľúči+soft nenabootuje stále, skúšal som s HDD aj bez HDD. Skúšal som aj tlačidlá na prednom paneli (OK, šípky) - teraz ma napadlo že vyskúšam ešte cinch a nie HDMI
Mal ste niekto takýto problém?
kašlem na to, posielam do servisu
po x-tých kombináciách usb+firmware+HDD, mi zatiaľ 2x nabootoval z usb, dal format app. a nahral novy firmware. Inštalácia prebieha v poriadku až po reštart - vtedy sa na displeyi objavý "REBOOTING" a zamrzne, nič viac sa nedeje.
Na tom istom usb kľúči+soft nenabootuje stále, skúšal som s HDD aj bez HDD. Skúšal som aj tlačidlá na prednom paneli (OK, šípky) - teraz ma napadlo že vyskúšam ešte cinch a nie HDMI
Mal ste niekto takýto problém?
kašlem na to, posielam do servisu
-
wasser
- Nováček

Zdravím všechny. Nevím kam napsat můj dotaz ale snad to tady nebude až tak špatně. Včera jsem kliknul na Backup, kterej se asi aji začal vytvářet na Flash. Po půl hodině...zdálo se mě to dlouho...mě na dálkovým ovladači nic nefungovalo, tak jsem AZtko vypnul dlouhým podržením Power tlačítka na DO.To jediný fungovalo. Všechno šlo normálně ale....na display se ukáže 100% ale pak problikne třeba 65%...znovu skočí 100% a problikne 52% a znovu 100%.....pak svítí třeba 15 minut 100% a vše se opakuje dokola a nerozjede se to. Na TV vidím jenom to "startovací LOGO Enigmy 2. Do reciveru se dostanu přes počítač (FTP,dream edit...) a vidím všechno. Myslím si, že se nedokončila ta akce Backup na Flash a při startu je to asi zacyklovaný. Poradíte mě někdo, co udělat abych nemusel dělat celou instalačku E2, stahování plaginů, skenování a nastavování. Myslíte, že by mohlo pomoct poslání setingu z dream editu do boxu?Stalo se mě to včera ve 22 hodin, tak jsem toho zatím moc nezkoušel a tady s tím a Linuxem moc zkušenností nemám.Nerad bych to .....proto se raději ptám tady.Díky za každou radu.
AZBox Premium HD+, E2 RTi 1.7, CCCam 2.2.1 karta Skylink ICE 0D96
-
alihen
- Mírně pokročilý

podla mojho skromneho nazoru budes musiet zopakovat instalaciu a pokial nemas zalohu settingu tak aj scan druzice (alebo to stiahni niekde tu) ale pluginy budes musiet instalovat taktiez nanovo
Octagon SF8008 Twin 2x tuner DVB-S2X, 64GB SDcard, LG OLED 55" Enigma 2 OpenATV
-
wasser
- Nováček

Díky za info.Zálohu mám, to nebude problém.Ještě se zeptám. Mám udělat celej tento postup: a nebo bude stačit až od bodu 5?
1. Stiahnut si potrebne vybavenie /napr. viewtopic.php?f=256&t=9915 /
2. Na usb FAT 32 nakopirovat patch.bin /velkost 6MB, subor sa nachadza v adresari OfficialToE2/
3. Vlozit USB do prijimaca, zapnut prij., nabehne modra obrazovka, vykonat USB Update, nastane restart
4. Na VFD displayi sa ukaze IP adresa prijimaca /vlozene usb uz mozeme vytiahnut/
5. V PC treba spustit program AZUP, napisat IP adresu prijimaca z VFD displaya do Azupu,
stlacit GO pri install E2/Kernel
6. Azup vyzve otvorit subor patch.e2, vyberieme ho /nachadza sa uz v PC, stiahli sme ho na zaciatku/
7. Azup dokonci instalaciu a prijimac sa restartne
Pokud by to stačilo, možná bych nemusel ani všechno nastavovat a instalovat znovu. Nevím, budu to dělat podruhé.Poprvé to byla čistá instalačka při přechodu z ofiko FW.
1. Stiahnut si potrebne vybavenie /napr. viewtopic.php?f=256&t=9915 /
2. Na usb FAT 32 nakopirovat patch.bin /velkost 6MB, subor sa nachadza v adresari OfficialToE2/
3. Vlozit USB do prijimaca, zapnut prij., nabehne modra obrazovka, vykonat USB Update, nastane restart
4. Na VFD displayi sa ukaze IP adresa prijimaca /vlozene usb uz mozeme vytiahnut/
5. V PC treba spustit program AZUP, napisat IP adresu prijimaca z VFD displaya do Azupu,
stlacit GO pri install E2/Kernel
6. Azup vyzve otvorit subor patch.e2, vyberieme ho /nachadza sa uz v PC, stiahli sme ho na zaciatku/
7. Azup dokonci instalaciu a prijimac sa restartne
Pokud by to stačilo, možná bych nemusel ani všechno nastavovat a instalovat znovu. Nevím, budu to dělat podruhé.Poprvé to byla čistá instalačka při přechodu z ofiko FW.
- gorick
- Mazák

- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Ano, staci od bodu 5., pretoze ides instalovat z E2 do E2....
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
-
wasser
- Nováček

Tak jsem to udělal,přesně podle návodu.Nainstaloval, spustil,nastavil a šlapalo to do prvního restartu.Pak se to opět opakuje.Naběhne do 100% a začne to dokola....56%..100%,65%...100% a víc nic.Tak nevím kde je chyba. 
-
wasser
- Nováček

Nevím, jestli to pomůže ale za zkoušku nic nedám.Toto bylo v jednom logu ve var/log:
byl to poslední řádek:
AZBoxHD user.info kernel: [ 2110.693000] SMP863x: error RM_PENDING:/OE/SMP8634/smp86xx_kernel_source_2.8.8.1/linux-2.6.22.19/dvb/FINAL/sigma_dvb_video.c:898
byl to poslední řádek:
AZBoxHD user.info kernel: [ 2110.693000] SMP863x: error RM_PENDING:/OE/SMP8634/smp86xx_kernel_source_2.8.8.1/linux-2.6.22.19/dvb/FINAL/sigma_dvb_video.c:898
- gorick
- Mazák

- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Neviem, nieco bude zle v nastaveni, nerob ziadne zalohy, pekne nanovo vsetko. Opat preinstalovat, skusil by som OpenRsi image
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
- tear12
- Mírně pokročilý

Zkus před rebootem vytáhnout tu flashku z boxu, pak by to možná mohlo naběhnout, něco podobnýho se mi taky stalo, já to celý přeinstaloval a pak si vzpoměl že jsem tam měl tu flashku že by to možná naběhlo
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
-
Fishburn
- V.I.P.

- Dal poděkování: 55 poděkování
- Dostal poděkování: 14 poděkování
Pokud jisi instaloval nějaký skin tak ho smaž...stalo se mi, že po instalaci hd glass mi také cyklovalo 100% a reboot a znovu do 100%
smazal jsem přes FTP skin a naběhlo bez problemů s defaultním skinem poté jsem nainastaloval znovu komplet e2
smazal jsem přes FTP skin a naběhlo bez problemů s defaultním skinem poté jsem nainastaloval znovu komplet e2
AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
-
wasser
- Nováček

Díky moc všem za rady.Dal jsem tam OPEN RSI a zatím to drží.Sice to není podle mojich představ ale to doladím.Už mě chodí skoro vše, co jsem potřeboval.Ještě se zeptám jako LAMA.Neukazuje mě to PICONY.Mám je na Flash v USB ze zadu.Adresáře picon...piconCam....piconProv....piconSat.kde a jak prosím vás nastavím cestu aby se mě ukazovaly?Pokud možno, polopatisticky.Učím se.Díky moc za rady.
-
Fishburn
- V.I.P.

- Dal poděkování: 55 poděkování
- Dostal poděkování: 14 poděkování
Už jsem to psal jinde...
Už jsem měl také tento problém...a přidal jsem ten stejný config jen pod jiným názvem
do ETC/
jsem přidal jen nevým ktérý ..od toho problému tam mám oba.. a ted je kopiruji do každé verze e2 a funguje
cestu k piconam si uprav
piconPaths-def.conf
picon = /media/usb/picon/
piconProv = /media/usb/piconProv/
piconSat = /media/usb/piconSat/
piconpaths.conf
Možná ti to pomůže
Už jsem měl také tento problém...a přidal jsem ten stejný config jen pod jiným názvem
do ETC/
jsem přidal jen nevým ktérý ..od toho problému tam mám oba.. a ted je kopiruji do každé verze e2 a funguje
cestu k piconam si uprav
piconPaths-def.conf
piconpaths.conf
Možná ti to pomůže
AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult