Sdílení - navázání spojení po výpadku

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
johank
Nováček
Nováček

Sdílení - navázání spojení po výpadku

Příspěvek od johank »

Zdravím, ve starších příspěvcích jsem hledal odpověď ale bohužel nenašel, řešila se obecně konfigurace.
Mám nastavené sdílení na vzdálený server, používám Az Box HD Pramium plus, Mgcamd, protoko Newcad 525, který je doporučován i provozovatelem servru.
Konfiguraci Mgcamd a protokolu mám nastavenou OK, vše funguje, pouze občas je pomalejší odezva na síti a obraz se rozadne, ale to celkem zřídka.
Pokud ale přepnu Az Box do stend-by režimu a spustím, tak většinou nenaváže spojení a musím přez Plug-in aktivovat MgCamd. Pro běžné sledování je to sice nepříjemné ale řešitelné. Problém mi nastane pokud budu chtít nahrávat program v noci nebo když nejsem doma.
Budu zkouet nějaké změny v nastavení mgcamd a protokolu newcamd, neexistuje nějaká volba reconect, či rada jak nastavit configuraci.

V jiném přístroji (jiné značce) mi tato configurace funguje bez problémů. Mgcamd používám verzi pro Az Box.

Děkuji za odpověď

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
stora
Nováček
Nováček

Re: Sdílení - navázání spojení po výpadku

Příspěvek od stora »

A nezkoušel jsi newcamd klienta přímo v MultiCasu?

cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

azbox je klient ? aku verziu pouzivas mgcamd ? nemas nahodou povoleny i multicas ?
server je co za stroj ?

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

cvoky007 píše:azbox je klient ? aku verziu pouzivas mgcamd ? nemas nahodou povoleny i multicas ?
server je co za stroj ?
Děkuji za odpovědi,

- MgCamd je verze 1.35, v Dreamu mi to na této verzi fungovalo, samozřejmě použita verze od Demsyho (záloha USB doiplněná o nastavení klienta a aktuální priority a ignore list.
- Az Box je klient a sahá si mimo Evropu, co je to za stroj nevím, spojení je ale již prověřené, výpadky jsou minimální, provozovatel striktně vyžaduje dodržování pravidel, jinak nemilosrdný ban (podrobnosti radši soukromě),
- Mgcamd je v pluginu jako první, multicas je zakázaný

Při sledování TV vše v pohodě, spojení se někdy naváže i po restartu nebo i když jsem Az Box vypnul vypínačem na zadní straně a znovu zapnul. Nyní jsem zkoušel nechat Az Box v režimu sleep a ráno zapnout DO. Dvakrát se mi stalo, že jsem musel Mgcamd aktivovat v plugin žlutým tlačítem a pak zase vše jelo.

Zakoupím HDD a zkusím jak se vše bude chovat, třeba zatím zbytečné obavy :96:

Klienta v Multicas jsem nezkoušel, prostuduji tuto možnost. Ještě jsem dohledal možnosti v nastavení v mg_cfg, položka
# newcamd dead routes connect retry, sec
Q: { 300 }

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
Beam Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Beam »

ja mam treba nastaveny Q na 15 vterin..

AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

Beam píše:ja mam treba nastaveny Q na 15 vterin..

Přesně nastavil jsem Q na 15 vteřin a vše vypadá OK

rebecci
Nováček
Nováček

Příspěvek od rebecci »

ano, jeste aby vse chodilo sprvne, tak musis mit v newcamd.list toto :
CWS_CONNECT_TIMEOUT = 10 (u tebe15) pokud mas Q= 15

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“