OSCam + mgcamd

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
asp28
Nováček
Nováček

OSCam + mgcamd

Příspěvek od asp28 »

Ahojte,

Obraciam sa na Vas s prosbou o radu pri konfiguracii pluginov v kombinacii OSCam + mgcamd. Pouzil som verziu OSCam - s podporou internej citacky (archiv vid nizsie v tejto sekcii v prispevku OScam). Problem je v tom, ze po pridani remote newcamd servera do konfigu oscam.server sa cez OSCam nemozem pripojit lokalne klientom mgcamd na tento remote server, resp. k OSCamu sa pripojim ale mi to nedekoduje - tma. Preto si myslim, ci nie je este potrebne nieco nastavit v konfigu mgcamdu...
Ak sa pripajam klientom mgcamd priamo na remote newcamd server, vtedy to funguje vyborne - stabilne, bezchybne a svizne. A tiez ak pouzijem na lokalne pripojenie MultiCAS klienta k OSCamu, funguje to ale je to menej svizne (je to take lenive pri prepinani kanalov) a po urcitom case cca 20 min sa mi to zasekne a tu niekedy pomoze prepnutie na iny kanal, inokedy pomoze len restart MultiCASu - proste to nie je stabilne.

Snad len dodam, ze mam Premium HD+, 9.9.4931 telesat mod, pluginy som zmazal a nainstaloval OSCam (vid vyssie), posledne verzie mgcamd 1.35a a MultiCAS (A6), priority manager 1.6

Dakujem pekne za pomoc. :89:

_______________________________________________________________________________________________________
AzBOX Premium HD+
sodd
Nováček
Nováček

Re: OSCam + mgcamd

Příspěvek od sodd »

nevidel jsem na internetu novejsi verzi oscamu s interni cteckou takze hadam ze maji asi nejaky problem zaroven spustit clienta a server na azboxu..

pouzivam teda newcs jako ctecku oscam jako proxy a mgcamd clienta.

ps: jestli mate nekdo posledni verzi oscamu s podporou webifu sem snim:)

AZBox HD Premium E2-1.7.0~Linux azboxhd 3.3.1-opensat #1;Dreambox 500;Oscam_unstable build-6107;42" Panasonic VIERA TH-42PZ85EA
asp28
Nováček
Nováček

Příspěvek od asp28 »

Ahojte,

Tak uz mi to slape ako hodinky...
OSCam server mam pripojeny na remote newcamd (newcs) 0d03 z vonku, teraz je ako proxy a v internej citacke (cez OSCam) mam 0d0f. Oba (0d03 aj 0d0f) mam nasmerovane cez newcamd na vystup. Kedze nema tato verzia OSCamu DVBapi (lokalneho clienta) a ani WebIF, ako lokalneho clienta pouzivam Mgcamd. Taktiez je mozno pripojit sa z intranetu a aj cez internet.

Mam source s modulom internej citacky. Pokusim sa ho upravit a vlozit do najnovsieho source (aspon s WebIF) a skomilovat to. Ak sa mi to podari dam vediet. Ak sa to podari niekomu inemu z vas skor, dajte mi prosim vediet.

Pekny den, Dakujem.

_______________________________________________________________________________________________________
AzBOX Premium HD+
lahr
Nováček
Nováček

Příspěvek od lahr »

S OSCam nemám zkušenost, tak se zeptám možná špatně. Lze pomocí OSCam sdílet po LAN novou kartu Skylink s kódováním Irdeto, tak jako šla stará s newcam ? Mám přijímač AZ-BOX HD Elite a ten by měl fungovat jako server právě s novou kartou Skylink Irdeto . S newcam 5.25 , který teď mám v AZ-boxu to prý nejde, tak hledám nějakou jinou možnost jak to zprovoznit ...
Předem díky za odpověď

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“