fw 1.08.31
Moderátor: By.Bob
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: fw 1.08.31
Mna by zaujimalo, ako si tam nahral pluginy, ked adresar plugin napriklad 9100 nevie detekovat. Takisto nova verzia uz nepodporuje vsetky USB zariadenia. Moj Kingston po prehrani sw uz nespoznalo...,ale timeshift nahrava - velmi zaujimava situacia :) A mrzne.
Nejako to s tou zmenou API prehnali . Jednoznacne poslednu verziu nedoporucujem .
Nejako to s tou zmenou API prehnali . Jednoznacne poslednu verziu nedoporucujem .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- messo
- Nováček

Motoroko píše:Zaujima ma ako moze nereagovat vypinac na zdroji (ak myslis ten na zadnej strane), kedze ten vypinac odpoji napajanie je to to iste ako ked vytiahnes kabel zo zasuvky, jedine ze si ho vypol a hned zapol a v kondikoch este ostalo napatie, ked ho vypinas skus pockat 15 sekund az tak zapni.. (ak ti svieti hdbox logo tak dovtedy kym nezhasne)
ano presne to sa stalo, ostal vypnuty a nedal sa zapnut ovladacom, nesvietilo nic, bol ako vypnuty zo zasuvky, nesvietilo nic.
teda som pristupil k zariadeniu a vypol tlacidlom na zdroji a zapol (2s) a nic,
pristroj nereagoval,
presne ako hovoris, naindukovane napatie, alebo nabite kondenzatory. Ale ide o tom, ze ak uz mam vstavat ked nahodou zamrzne, tak to je uz naozaj naprd.
Viem ze toto nieje problem FW, je to anomalia, ale ked to v priebehu 3min zamrzlo 3x, a vzdy sa to natvrdo dialkovym muselo vypnut.
Inak podobne sa uz stalo ja na PC. Pripojny kabel dodaval energiu a zdroj sa nerozbehol pokial sa nevypol na dostatocne dlhy cas od elektrickej energie.
-----------
Ze je to takto???grantec píše:Mna by zaujimalo, ako si tam nahral pluginy, ked adresar plugin napriklad 9100 nevie detekovat. Takisto nova verzia uz nepodporuje vsetky USB zariadenia. Moj Kingston po prehrani sw uz nespoznalo...,ale timeshift nahrava - velmi zaujimava situacia :) A mrzne.
Predpokladam ze vyvojar nerobi FW na HDBOX priamo len ich upravuje z inych boxov (napr. Atievo)
Preto sa stale periodicky opakuju chyby (NOVA HD), alebo vyriesene znova prejavia (karta)
HDBox FS-9300 PVR + 500GB (HD502HI)
- Motoroko
- Nováček

Podla mna by trebalo urobit bubu na korejcov, mozno si neuvedomuju, ze ked budu velmi flakat firmware na forach sa to bude pisat cim dalej viac a ludia budu kupovat ine znacky prijimacov a o zisk pridu vsetci.
Sme predsa v kapitalizme, zle sluzby = maly zisk, snad to pravidlo poznaju aj v korei...
Sme predsa v kapitalizme, zle sluzby = maly zisk, snad to pravidlo poznaju aj v korei...
- messo
- Nováček

problem je ze netusim na koho sa obratit, kazdy si svoj zdroj skryva :)
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Bubu na Kórejcov? Ktorý člen fóra je podľa Teba kórejčan z Fortisu? Keby si sa v tomto satelitnom svete pohyboval trochu dlhšie a vyskúšal by si aspoň 10-20 prijímačov zistil by si v akom stave majú podporu oni. Ja nemám nič proti aktivite členov fóra, ale mám pocit že Ty robíš zbytočne veľké vlny. Toto neni beh na 100 metrov. Ak si myslíš že tomuto fóru chýba nejaký vrták ktorý všetko urýchli a vyrieši tak to je omyl. My tu podobné vášne tlmíme a keďže sme tu každý deň tak nám záleží na tom aby tu vládla harmónia bez vyvolávania vášní a kontroverzných tém.Motoroko píše:Podla mna by trebalo urobit bubu na korejcov, mozno si neuvedomuju, ze ked budu velmi flakat firmware na forach sa to bude pisat cim dalej viac a ludia budu kupovat ine znacky prijimacov a o zisk pridu vsetci.
Ber to ako oficiálne stanovisko administrátora fóra a prispôsob sa

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
robo669
- Nováček

Tak sa podelím s mojím flash. Tak som sa do toho pustil hneď , keď mi ponúklo aktualizáciu cez menu. Tak skúsim to takto pre srandu./doteraz som robil cez USB/ Dal som aktualizovať. Začalo sťahovať a na 48% samozrejme stop. Tak som vypol zdroj. Po zapnutí nabehol upgrade a zase stop. Tak samozrejme zostal upgrade cez RS232. Aby to nebolo také bez problémov. Keď box nabehol tak všetko čo v ňom bolo nastavené aj pluginy zostali a tak som to zo srandy nechal. /keď to išlo/ A IDE TO DOTERAZ. 2 DNI.
som zvedavý do kedy.
Používam posledný MCAS.
som zvedavý do kedy.
Používam posledný MCAS.
OCTAGON SF1018,Firmware fw 1.11.16 ,HDD WD500 green , Maximum E-85, Smart Universal Twin LNB TT 0,1dB, DiseqC P-164-W (23,5°-19,2°-13°-1°), Skylink PANASONIC 46 G10
- Motoroko
- Nováček

ti nedalo ze si sa "ospravedlnil" za tie narazky namna v threade o keyeditore?dempsey píše:Bubu na Kórejcov? Ktorý člen fóra je podľa Teba kórejčan z Fortisu? Keby si sa v tomto satelitnom svete pohyboval trochu dlhšie a vyskúšal by si aspoň 10-20 prijímačov zistil by si v akom stave majú podporu oni. Ja nemám nič proti aktivite členov fóra, ale mám pocit že Ty robíš zbytočne veľké vlny. Toto neni beh na 100 metrov. Ak si myslíš že tomuto fóru chýba nejaký vrták ktorý všetko urýchli a vyrieši tak to je omyl. My tu podobné vášne tlmíme a keďže sme tu každý deň tak nám záleží na tom aby tu vládla harmónia bez vyvolávania vášní a kontroverzných tém.Motoroko píše:Podla mna by trebalo urobit bubu na korejcov, mozno si neuvedomuju, ze ked budu velmi flakat firmware na forach sa to bude pisat cim dalej viac a ludia budu kupovat ine znacky prijimacov a o zisk pridu vsetci.
Ber to ako oficiálne stanovisko administrátora fóra a prispôsob sa
lebo ja absolutne nechapem o com si to teraz pisal okrem toho ze si si ulavil...
a odpoved na tvoju otazku o vrtaku: nemyslim si, ze foru chyba vrtak, neviem odkial si to vycital, ja som reagoval tym aby "kompetentni" mohli nieco urobit pre nas - platiacich zakaznikov, reagoval som tiez na messa, ktory si kupil produkt a mrzne mu.
Alebo len sa tu nesmie napisat ak prijimac blbne aby si to potencialni zakaznici neprecitali? :)
A mimochodom dempsey pozname sa uz 3 roky a zmenil si sa
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Treba sa vratit k starsej verzii a je po probleme.
Nova verzia nema rada USB disk rozdeleny na viac particii - preto mi neslo nahrat plugin. Jednoducho po flashnuti uz nespoznalo na USB ani fw - aj ked som ho z USB nahraval .
Co sa tyka programovania. Robi sa vzdy ! FS verzia - ako zaklad . Pre Fortis. Ostatne verzie sa lisia uz len hlavickou . A kedze je leto - tato verzia dopadla tak,ako dopadla. Stream 12110 do Korei uz isiel . A este k chybe , ktora uz bola vo fw x.xx.22 opravena. Ona nebola opravena - len vo vtedy pouzitej verzii API to fungovalo. Teraz mame opat nove API - zo 7.07.2010 . A v tomto je uz tu chybu opat vidno . Problem je,ze ked spravia fw s novym API - najskor to musi ist von do jednotlivych regionov a az potom zistia co tam nejde.
Nova verzia nema rada USB disk rozdeleny na viac particii - preto mi neslo nahrat plugin. Jednoducho po flashnuti uz nespoznalo na USB ani fw - aj ked som ho z USB nahraval .
Co sa tyka programovania. Robi sa vzdy ! FS verzia - ako zaklad . Pre Fortis. Ostatne verzie sa lisia uz len hlavickou . A kedze je leto - tato verzia dopadla tak,ako dopadla. Stream 12110 do Korei uz isiel . A este k chybe , ktora uz bola vo fw x.xx.22 opravena. Ona nebola opravena - len vo vtedy pouzitej verzii API to fungovalo. Teraz mame opat nove API - zo 7.07.2010 . A v tomto je uz tu chybu opat vidno . Problem je,ze ked spravia fw s novym API - najskor to musi ist von do jednotlivych regionov a az potom zistia co tam nejde.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Motoroko
Vyskúšaj ten keyeditor poriadne a zistíš že vôbec neni v poriadku. Funguje v ňom digi ktoré za chvíľu nikoho nebude zaujímať a preto som napísal že teda funguje
Ja neviem kto si a ani to nepotrebujem vedieť ale mal by si vedieť že sa každý mení. To je úplne normálne. Prostredie formuje každého jedného.
Je fw 1.08.31 jediný ktorý poznáš pre Hdbox ? Ak s ním máš problém daj do prijímača 1.08.22 a spokojne môžeš sledovať telku. Neduhy Hdboxu nikto neskrýva a sú na fóre popísané.
Situáciu s platiacim zákazníkom si nechaj od cesty. Zaplatil si mi za Tvoj prijímač ? Alebo si zaplatil marsimovi ? Koľko krát si riešil to čo Ti nefunguje na Tvojom prijímači s tým kto Ti ho predal ?
Nezabúdaj na to že tu debatujeme o tom čo funguje a nefunguje a prípadne ako to technicky vyriešiť. Toto niesú satelitné odbory proti výrobcom a ani hotline Tvojho predajcu.
Buď sa prispôsobíš situácii alebo Ťa odprevadím - tak Ti radím naposledy - vychladni, píš k veci a zdržuj sa prejavov vášní.
Pre začiatok Ti začnem rušiť prístupy cez key°achine.de. Je to totiž spamerský server To že sa cez nich pripájaš je dobrý náznak toho ako "úprimne " to myslíš s užívatelmi hdboxov
Vyskúšaj ten keyeditor poriadne a zistíš že vôbec neni v poriadku. Funguje v ňom digi ktoré za chvíľu nikoho nebude zaujímať a preto som napísal že teda funguje
Ja neviem kto si a ani to nepotrebujem vedieť ale mal by si vedieť že sa každý mení. To je úplne normálne. Prostredie formuje každého jedného.
Je fw 1.08.31 jediný ktorý poznáš pre Hdbox ? Ak s ním máš problém daj do prijímača 1.08.22 a spokojne môžeš sledovať telku. Neduhy Hdboxu nikto neskrýva a sú na fóre popísané.
Situáciu s platiacim zákazníkom si nechaj od cesty. Zaplatil si mi za Tvoj prijímač ? Alebo si zaplatil marsimovi ? Koľko krát si riešil to čo Ti nefunguje na Tvojom prijímači s tým kto Ti ho predal ?
Nezabúdaj na to že tu debatujeme o tom čo funguje a nefunguje a prípadne ako to technicky vyriešiť. Toto niesú satelitné odbory proti výrobcom a ani hotline Tvojho predajcu.
Buď sa prispôsobíš situácii alebo Ťa odprevadím - tak Ti radím naposledy - vychladni, píš k veci a zdržuj sa prejavov vášní.
Pre začiatok Ti začnem rušiť prístupy cez key°achine.de. Je to totiž spamerský server To že sa cez nich pripájaš je dobrý náznak toho ako "úprimne " to myslíš s užívatelmi hdboxov

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Takze , kto ma zasadne problemy - sup starsiu verziu a frci sa.
V tejto verzii som videl aj noveho email klienta, ale kedze sa asi bude prerabat , novy plugin este pocka.
A na editaciu klucov nepouzivajte programy urcene pre iny typ prijimaca . Ten program sice moze zvladnut zmenu Nidea ecm key - ved je uz tri roky v emu ,ale irdeto2 ,alebo viacess 2.6 asi tazko , rovnako aj nove biss key .
na HDbox 9200 mam tuto novu verziu (na 9100 som dal radsej starsiu) , tak este pozriem ako je to s podporou multimedii .
V tejto verzii som videl aj noveho email klienta, ale kedze sa asi bude prerabat , novy plugin este pocka.
A na editaciu klucov nepouzivajte programy urcene pre iny typ prijimaca . Ten program sice moze zvladnut zmenu Nidea ecm key - ved je uz tri roky v emu ,ale irdeto2 ,alebo viacess 2.6 asi tazko , rovnako aj nove biss key .
na HDbox 9200 mam tuto novu verziu (na 9100 som dal radsej starsiu) , tak este pozriem ako je to s podporou multimedii .
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak a uz som aj zistil co robi problem novej verzii fw. Satelitny tuner. Jeho odpojenim ziska clovek idealny prijimac , nemrzne , krasne plynulo prepina - proste jedna radost. Akurat clovek prd vidi ,ale to je vedlajsie. :)
- messo
- Nováček

grantec tak to si tomu nalozil
mohahaha
ale mas pravdu..... ono to zamrzne len pri prepnuti, nikdy nie samovolne....
je na cloveku, ci radsej stabilny primac s ciernou obrazovkou, alebo obrazky ale sem tam nejaky problem
Co sa tyka vyvoju FW, preco sa meni API? ked su , boli a budu problemi?
preco sa nevyladi jeden do "dokonalosti" napr verzia 1.8.99 a verziou 1.9.01 zacne nove api.
Aby bolo jasne co je stabilne a co nie. Dat len rad do cislovania.
Alebo ako ma SAMBA, ma vyvojove 3 verzie kazda ma svoje pre a proti:
3.0.XX - stabilita 100%, vhodna na firemne nasadenie , no nepridavaju sa rychlo vsetky novinky, preto je taka stabilna
3.3.XX - rychlejsie presakuju novinky, zlepsenia, mozne vacsie problemy zo stabilitou,
3.5.XX - ako tak stabilna z najnovsich (nie vsak tak odladena ako 3.0 ci 3.2), ale su tu najnovsie zlepsenia, kompatibilita, atd
+ neparne vyvojove 3.4.XX (kde sa experimentuje)
Ono staci dat rad do cislovania a 90% ludi co teraz kricia po satisfakcii , tak ako ja :), zmlknu, lebo podla verzie budu vediet co je to zac.
Preto apelujem len na tuto zmenu, vsetko dostane rad a vsetci budu spokojny.
Vratim sa k satelitu:
A to ze kokurencia je na tom rovnako, to je zalostne.
Satelity vysielaju uz 48rokov ,
SD tu je uz 25rokov,
HD 6rokov ,
a to HD boxov je priliz malo.
Tym sa vysvetluje vysoko nadsadena cena jednych nemenovanych prijmacov.
ale mas pravdu..... ono to zamrzne len pri prepnuti, nikdy nie samovolne....
je na cloveku, ci radsej stabilny primac s ciernou obrazovkou, alebo obrazky ale sem tam nejaky problem
Co sa tyka vyvoju FW, preco sa meni API? ked su , boli a budu problemi?
preco sa nevyladi jeden do "dokonalosti" napr verzia 1.8.99 a verziou 1.9.01 zacne nove api.
Aby bolo jasne co je stabilne a co nie. Dat len rad do cislovania.
Alebo ako ma SAMBA, ma vyvojove 3 verzie kazda ma svoje pre a proti:
3.0.XX - stabilita 100%, vhodna na firemne nasadenie , no nepridavaju sa rychlo vsetky novinky, preto je taka stabilna
3.3.XX - rychlejsie presakuju novinky, zlepsenia, mozne vacsie problemy zo stabilitou,
3.5.XX - ako tak stabilna z najnovsich (nie vsak tak odladena ako 3.0 ci 3.2), ale su tu najnovsie zlepsenia, kompatibilita, atd
+ neparne vyvojove 3.4.XX (kde sa experimentuje)
Ono staci dat rad do cislovania a 90% ludi co teraz kricia po satisfakcii , tak ako ja :), zmlknu, lebo podla verzie budu vediet co je to zac.
Preto apelujem len na tuto zmenu, vsetko dostane rad a vsetci budu spokojny.
Vratim sa k satelitu:
A to ze kokurencia je na tom rovnako, to je zalostne.
Satelity vysielaju uz 48rokov ,
SD tu je uz 25rokov,
HD 6rokov ,
a to HD boxov je priliz malo.
Tym sa vysvetluje vysoko nadsadena cena jednych nemenovanych prijmacov.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Myslim,ze 3-4 mesiace dozadu bola vo fw aplikovana nova verzia STAPI - to je driver na STi7101 od vyrobcu chipu. Vyrobca sat. prijimaca potom zohladnenim novy ch vlastnosti upravuje svoje vlastne API - to sluzi ako prepojovaci most medzi original driverom chipu a firemnym sw. Ak sa im cosi na predchadzajucej verzii nezdalo - rozhodli sa API zmenit. Nie vzdy sa to podari .
-
zuchnet
- Nováček

-
Libor256
- Nováček

Maybe no one have answered your question because your contribution to this forum seems to be angry in some way and it's Czech language forum anyway, so you couldn't expect a lot of reactions. I couldn't, of course, speak for moderators of this forum (I'm only common user as you are), but to be harsh here is a little bit inappropriate. You should understand this is only Czech users' discussion forum about satellites (and not only HDBOXes) and it's not connected to the original producer of the HDBOX machines (yes, there's is connection as regard sending users' observations about firmware problems etc., but there isn't any possibility to change anything from here, we have to wait for the results in firmware too).
So, my advice to you is to behave more politely here, we are really not responsible for your troubles with HDBOX. Some of us have got the same problems you have too, but in fact we understand it's a long way run and we bought HDBOX with this in mind. And if you are unhappy with this receiver, you can always send your complaints directly to Fortis in Korea (original maker of this machine), or go and get better one which will be more suitable for you.
Sorry for being so rough, but your replies here fully deserve it.
So, my advice to you is to behave more politely here, we are really not responsible for your troubles with HDBOX. Some of us have got the same problems you have too, but in fact we understand it's a long way run and we bought HDBOX with this in mind. And if you are unhappy with this receiver, you can always send your complaints directly to Fortis in Korea (original maker of this machine), or go and get better one which will be more suitable for you.
Sorry for being so rough, but your replies here fully deserve it.
HDBOX-9200, Loader 1.21, 2 čtečky, fw. 1.11.16, motor, Skylink (ICE karta)