Problémy s AZbox HD Premium

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
Bocis
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Problémy s AZbox HD Premium

Příspěvek od Bocis »

Zdravím, mám AZbox HD Premium, který jsem osadil na zkoušku diskem SATA 80GB. A teď už ke všem možným problémům.

1) Pokud sleduji televizi, tak se mi občas stane, že obraz zamrzne a je nutné restartovat zařízení. Stává se to jak kdy, někdy jednou za 2 hodiny, jindy několikrát během jednoho pořadu. Frekvence zamrzání se liší od sledovaného programu. Občas zamrzne jen obraz a zvuk několik sekund poté.
2) Nelze rozchodit Wi-Fi síť, vůbec nevím proč, ale snažil jsem se už nastavit všechno možné, ale WiFi nefunguje. Nastavým připojení, přihlásim se pod jménem a helsem do domácí sítě, otestuji a zařízení mi vypíše Chyba sítě. přes LAN vše běhá, jak má.
3) Když chci přehrávat multimediální soubory a chci si je zobrazit všechny ve správci souborů, tak mi zařízení samozřejmě všechny složky i sobory v určitém adresáři zobrazí, ovšem abecedně obráceně. tedy od Z do A, od 9 k 0 atd., tedy pokud chci koukat na DVD, tak musím postupně pouštět každou část zvlášť. Pokud poslouchám live koncert v mp3, tak to samé, protože live koncert poslouchat od posledního songu k prvnímu je na palici.
4) V současné době, vůbec nevím proč, protože do nastavení nikdo nešahal, mi přestalo jít několik kódovaných programů, jedná se o ČT HD, Nova, Nova HD a pod.

Může tedy prosím někdo na tyto moje problémy reagovat, protože jak jsem o AZbox HD Premium četl samé šperky a jak mi byl doporučován a vychvalován, tak jsem z něj v současné době dost zklamán.
Možno i na email: bocis@centrum.cz
Díky moc, za každou radu.

ZADR Bociš

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Problémy s AZbox HD Premium

Příspěvek od vikino »

"protože live koncert poslouchat od posledního songu k prvnímu je na palici."
to je dobre, z chuti som sa zasmial :96:

K Tvojim problemom: nestaci napisat ze mam AZBox Premium HD.
Bolo by fajn napisat aky fw tam mas, ake pouzivas pluginy a addony, alebo modul?
K tym zakodovanym CT HD a Nova HD atd., pisalo sa tu o tom a aj inde, ze zmenili frekvenciu, ak pouzivas niektoru z kariet napr. sky-link, nove parametre najdes aj na ich strankach. Ako to naladit, najdes aj v manuali od azhd.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
jadu
Nováček
Nováček

Příspěvek od jadu »

Pokud máš naladěné správné frekvence, pomůže refresh karty, ale jen načíst ztracené programy.
Zdar Jadu

Bocis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bocis »

Tedy změnu frekvence u Ocka a CT HD už jsem zjistil, teď by mě ještě zajímalo, jak jí ručně změnit u těchto dvou programů.

Nemáte někdo nějaký tip???

Díky, Bociš

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

predpokladam, ze manual si si nastudoval a nepochopil si to z neho.
Home - nastavenie - TV kanal - TunerA DVB S - uprava SAT/TP - kurzorom na kmitocet TP - zelenym pridat TP, nastavit hodnoty noveho TP, stlac tlac OK.
Potom uz len to pridane TP preskenovat, ulozit - vratit sa spat na Hladanie TP - vyber SAT - 23,5 ASTRA - klik OK - najst tebou pridane TP - frekvenciu - preskenovat - ulozit.
V rezime TV - satelity - kurzor na 23,5 astra - najdes ich tam a pridat do oblubenych.
Naposledy upravil(a) vikino dne 30 črc 2010, 07:36, celkem upraveno 1 x.

Bocis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bocis »

Díky, právě jsem to vzdal. Zítra vyzkůšám a dám vědět. Uvidíme, zda se někdo chytne na ty další průs...švihy.

Díky, Bociš

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

3) Když chci přehrávat multimediální soubory a chci si je zobrazit všechny ve správci souborů, tak mi zařízení samozřejmě všechny složky i sobory v určitém adresáři zobrazí, ovšem abecedně obráceně. tedy od Z do A, od 9 k 0 atd., tedy pokud chci koukat na DVD, tak musím postupně pouštět každou část zvlášť. Pokud poslouchám live koncert v mp3, tak to samé, protože live koncert poslouchat od posledního songu k prvnímu je na palici.
Jsou tři možnosti:
1) děláš si z nás srandu
2) máš TV vzhůru nohama
3) používáš nějaký prehistorický fw
Já nic takového nepozoruji, adresáře i soubory jsou vzorně seřazeny podle abecedy i čísel.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Bocis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bocis »

To Visper: Dělám si z vás srandu, protože mám TV vzhůru nohama a používám starý FW. Jen mě to neskutečně s..e a nevim co s tim. Díky za radu.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Bocis píše:To Visper: Dělám si z vás srandu, protože mám TV vzhůru nohama a používám starý FW. Jen mě to neskutečně s..e a nevim co s tim. Díky za radu.
Tak aspoň napiš jaký fw používáš, možná takový opravdu byl a nikdo si toho nevšiml. Jinak se ti nedivím, taky by mne to sr.lo kdyby mi to hrálo opačně.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

Bocis píše:To Visper: Dělám si z vás srandu, protože mám TV vzhůru nohama a používám starý FW. Jen mě to neskutečně s..e a nevim co s tim. Díky za radu.
To nebude snad takový problém. Pokud jsi v adresáři a dáš přes menu možnost seřadit soubory dle jména, potom se řadí vzestupně a po příští volbě sestupně. Tak stále dokola. Takže stačí udělat jen znovu seřadit podle jména. V Anglickém menu jsou to volby Arrange -> Name.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
Bocis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bocis »

Díky, další problém vyřešen. Teď ještě nějak odstranit to neustálé zamrzání, rozchodit WiFinu a snad bude vše OK... :-)))))
Chytne se někdo na tyto háčky??? :-))))

Bocis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bocis »

Abych ještě doplnil k tomu zamrzání: zařízení AZbox HD Premium, FW: 9.4991.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Bocis píše:Díky, další problém vyřešen. Teď ještě nějak odstranit to neustálé zamrzání, rozchodit WiFinu a snad bude vše OK... :-)))))
Chytne se někdo na tyto háčky??? :-))))
Nic v zlom, ale co keby si sa chytil do citania fora? Vsetky Tvoje spominane problemy s azhd sa tu riesili a rozoberali niekolkokrat. Pouzivaj http://www.forum.satdigitalne.cz/search.php
napr: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... nie#p43890

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“