FS-9100 a kvalita obrazu v SD

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
daxo
Nováček
Nováček

FS-9100 a kvalita obrazu v SD

Příspěvek od daxo »

Zdravím páni. Môj 1.príspevok na fore, tak dúfam, že niekoho hneď nenaštvem. Plánujem kúpiť nejakú HD hračku a mohol by to byť práve HD-Box FS-9100. Kedže to chcem použiť hlavne na pozeranie sat.vysielania na 42" plazme, zaujíma ma aj kvalita obrazu :). V starších príspevkoch som sa dočítal o horšom obraze v SD a tiež v staršej recenzii som našiel, že "Obraz se jeví jako měkký a méně kontrastní". Je s vývojom FW vidieť nejaký posun k zlepšeniu podania obrazu alebo sa treba jednoducho zmieriť s tým, že to lepšie nebude? Prípadne ak môže niekto porovnať obraz s inými príjmačmi v tejto cenovej kategórii. Inak nejaké základné info mi už poskytol "vald" cez PM (ešte raz dík).

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: FS-9100 a kvalita obrazu v SD

Příspěvek od jerry »

Kvalita obrazu sa z prvych fw zmenila k lepsiemu.
Nebudem sa vyjadrovat k analogovemu prenosu SCART, lebo to nemam odskusane. Osobne si myslim, ze s kvalitnym kablom (problem zohnat) to nemusi byt najhorsie... ale povaha analogu hovori, ze nevies urcit obraz, aky pride do elektroniky TV.
Co sa tyka HDMI, tak tam uz velmi nie je co riesit. A dnesne TV uz maju HDMI i filtre na svojej strane, takze nechapem celkom tymto otazkam.
Pokial niekto chce pripojit STB k CRT TV, tak moze o tomto uvazovat. Inak to nema vyznam.

daxo
Nováček
Nováček

Příspěvek od daxo »

OK. Bodaj by si mal pravdu. Ale myslím, že napr. v tej recenzii na ****zone to nemali prepojené scartom na CRT TV a komentár recenzenta "Kvalita obrazu vysílaného ve vysokém rozlišení (HDTV) je velmi dobrá. To však již nemohu říci o standardním rozlišení" nenaznačuje, že takéto otázky netreba riešiť. Takisto na iných, aj zahraničných fórach sa neustále rieši obrazový výstup u jednotlivých značiek. Bavíme sa samozrejme o SD. V HD to asi opodstatnenie nemá.

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

Obraz SD je silně ovlivněn procesem upscalingu .
Tzn , že záleží na firmware . V době kdy byla recenze to byly ještě softvéry v počátku , neříkám že nyní jsou ideální , ale co se týče obrazu tak je i v SD dobrý .

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

Upscaling sa sice da robit roznymi algoritmami, ktore maju svoje silne i slabe stranky. Tu ale prichadzaju filtre novych TV, ktore prave ocakavany upscaling este "cistia". Jednym slovom, ak si tak narocny divak, tak potrebujes kombinovat STB ku konkretnej generacii TV. Obraz v kazdej generacnej rade Samsungov vyzera uplne inak.
Ako chces teda objektivne toto hodnotit?

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9100PVR“