Nepristupne Nastavenia

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
carbaj Slovakia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nepristupne Nastavenia

Příspěvek od carbaj »

Stretli ste sa uz niekto s tym, ze polozka Nastavenia v menu je nepristupna? Normalne sa zobrazuje, ale ked si to vyberiem tak sa prijimac cykluje v restartoch, t.j. startovacie logo -> pokus o zobrazenie nastavenia a tak dokola. Nastavenie je dostupne len po uplne cerstvom flashi. Jedine co pomohlo, ked po flashi softu nastavim co potrebujem a zaroven aj nastavim aby sa prijimac stale zapinal do TV modu. To riesi situaciu s cyklenim restartu, ale do Nastaveni sa uz nedostanem. Nepomohli ziadne grify o ktorych som tu cital, robi to vo vsetkych firmware vydanych za posledneho cca pol roka. Teraz mam aktulany 0.95020. Flash robim podla odporucania - format app area, obnova nastaveni do firemnych, uz ani nepouzivam klasicky restart ale dam ho vypnu Shutdown a vypinam a zapinam ho mechanickym vypinacom. Pokusil som sa vylucit aj konflikt hardveru odpojenim HDD a aj tunera. Robi to aj bez toho HW (samozrejme TV mod sa bez tunera neponuka).
Nie je rozdiel ani v tom, ked pouzivam alebo nepouzivam HW akceleraciu.
Zaujimave je,ze v tych cyklenych restartoch je softverovo v sieti uplne OKej, bezi na nom CS server a aj FTP a Telnet server normalne bezia aj ked sa divam na opakovane starty.
Nenapada niekoho, co by som na nom este skusil? Vdaka

AzBox Premium HD, DM 800HD (cl)
NewCS, Multicas A1.2; CCCam, SkyLink, CSlink
DiSEqC motor; 31,5E - 5,0W
tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nepristupne Nastavenia

Příspěvek od tear12 »

jo a po flashnutí nastavíš jazyk OSD na slovenský co? A v tom je ta největší chyba je to tady napsáno už tolikrát že to snad ani není možný po flashnutí !!!! Nenastavovat slovenský jazyk OSD !!!! :D nezbývá ti nic jiného než znovu flash a nastavit jazyk OSD buď češtinu nebo angličtinu

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
carbaj Slovakia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carbaj »

tear12 píše:jo a po flashnutí nastavíš jazyk OSD na slovenský co? A v tom je ta největší chyba je to tady napsáno už tolikrát že to snad ani není možný po flashnutí !!!! Nenastavovat slovenský jazyk OSD !!!! :D nezbývá ti nic jiného než znovu flash a nastavit jazyk OSD buď češtinu nebo angličtinu
Dik. Priznam sa uplne cele som toto forum nemal prestudovane. To s tym OSD jazykom som este neskusal.

carbaj Slovakia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carbaj »

Už sa tu riešilo čo je presne príčinou že slovenský preklad blbne a nejde položka nastavenia: viewtopic.php?f=76&t=4827

Stačí do slovenského prekladu doplniť chýbajúcu časť. Cez telnet som príkazom
mount -o remount,rw -t ext3 /dev/hda1 /MMP
povolil zápis a do zložky DISK2/message/ nakopíroval opravu prekladu už nastaveného slovenského OSD menu - v prílohe (prikladám aj preklad vypínacieho menu).

V preklade ktorý je vo vyššie citovanom vlákne nejde v nastaveniach položka Jazyky/čas.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“