Sdileni a nove fw

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
dreamtv69
Nováček
Nováček

Sdileni a nove fw

Příspěvek od dreamtv69 »

Jen se chci zeptat na zkusenosti ostatnich...mam nasdilenou SatElitu na NewCS server bezici na DM500 a pravidelne po vydani noveho fw se snazim odzkouset stabilitu, ale jedina stabilni verze fw pri ktere nezamrza obraz na SatElite, at uz se jedna o provoz v LAN nebo pres internet, tak je verze z 12.7.2010...u vsech ostatnich novejsich verzi vzdy po urcite dobe cca 10min, SatElite zamrzne obraz a musi se dat reconnect...ma nekdo stejne zkusenosti, nebo neco delam spatne?..jinak je to celkem dobry prijimac s kvalitnim obrazem a skvelou cenou za HD+funkce.

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Re: Sdileni a nove fw

Příspěvek od Thomik1 »

Ano s některýma fw se dokonce při připojení satelita restartuje atd.
U mě vyhrává tento fw s 12.4.2010. Tento funguje taky bez problémů. viewtopic.php?f=201&t=5650
Možná se najdou i jiné ,ale všechny jsem zatím neměl možnost naplno vyzkoušet.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

dreamtv69:

stejne ako pise Thomik, tiez myslim, ze najstabilnejsia (a aj napodarenejsia) je verzia z 12.4.2010.
Ale k veci - velmi podobnu konfiguraciu (nejaky dreamsky/server - internet - stelita/klient) mam tiez poriesenu a najnovsi FW 2.06B9 zo 7.12.2010 je z doterajsich ver. 2.xx jediny ktory nemrzne a nepada pripojenie na server (NewCamd) - proste "drzi" tak ako ako pri spominanom 12.4.2010 (aj ked som tiez neskusal uplne vsetky ver. 1.xx).
Zas ma ine "musky" ale to by asi trebalo presunut do "firmware diskuze". V skratke - za 3 dni asi 2X zamrzol box pri "zbesilom" :mrgreen: prepinani ale stalo sa to vzdy vtedy, ked som predtym "zbesilo" presuval poradie kanalov v nastaveniach. A este par drobnosti. Ked budes chciet mozem rozpisat.
Inac sa mi pozdava.
Naposledy upravil(a) erdedy dne 12 pro 2010, 10:39, celkem upraveno 1 x.

LipcaCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipcaCZ »

Mě běží CCCam server na IPBoxu 250S, Satelitu upgraduju skoro pokaždé když vyjde nový firmware a zatím jsem se s žádnou nestabilitou nesetkal. Ale je fakt že dřív, když ten server byl ještě na NewCS, tak to občas zlobilo, ale od té doby co jsem ho předělal je klid.

LubosM
Nováček
Nováček

Příspěvek od LubosM »

Thomik1 píše:Ano s některýma fw se dokonce při připojení satelita restartuje atd.
U mě vyhrává tento fw s 12.4.2010. Tento funguje taky bez problémů. viewtopic.php?f=201&t=5650
Možná se najdou i jiné ,ale všechny jsem zatím neměl možnost naplno vyzkoušet.
A ako funguje tento fw. z 12.4.2010 s ICE kartou? Ma niekto odskusane?

erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

tak dnes som sa zasa vratil spät na 12.4.2010 (1.05B0)... :sad:

Zacal sa mi box nejak divne "kusat" - odpozoroval som, ze to robi najviac ked mam nastaveny "Timeshift" (pouzivam USB Flash). Zacne to stvorcekovanim po prepnuti kanalu. Zaujimave je, ze to robi potom na vsetkych programoch z daneho transponderu. Az to väcsinou konci zamrzom. Pri vypnutom TimeShift menej ale aj tak... So starym FW to nerobi.

Inac pri trvale vlozenom USB Flash (pouzivam 16 GB LaCie MosKeyto s odstranenym krytom :mrgreen: - daju sa potom zavriet dvierka) sa viac/menej spomali aj stary ale subjektivne nie tolko. Pri vyp. "TimeShift" menej.
Naposledy upravil(a) erdedy dne 26 pro 2010, 22:50, celkem upraveno 1 x.

dreamtv69
Nováček
Nováček

Příspěvek od dreamtv69 »

No mam vyzkouseno, ze fw z 12.4.2010 a 12.7.2010 jsou vhodne pro sdileni, kde je SatElita jako klient, at uz v lokalni siti nebo pres internet, tak se to chova celkem stabilne, server je NewCS 1.66 nebo NewCS 1.67 a protokol newcamd...u vsech novejsich fw se mi obraz vzdy po nejake dobe kousne a nejde s tim nic delat nez vypnout/zapnout...co jsem jeste vypozoroval, tak ve verzi z 12.7.2010 a novejsich je funkce reconnect to server, kdyz zmacknete tlacitko Exit pri sledovani poradu...u verze fw z 12.4. to nefunguje.

mbyk
Nováček
Nováček

Příspěvek od mbyk »

Zdravím je možno zde umístit všechny aktualní a funční fw...nemohu najít poslední z prosince díky

LipcaCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipcaCZ »

Tos asi hledal hodně špatně všechny firmwary jsou v sekci Download - firmware, ten z 7.12. zde viewtopic.php?f=198&t=6513 :razz:

davidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od davidas »

erdedy píše:dreamtv69:

stejne ako pise Thomik, tiez myslim, ze najstabilnejsia (a aj napodarenejsia) je verzia z 12.4.2010.
Ale k veci - velmi podobnu konfiguraciu (nejaky dreamsky/server - internet - stelita/klient) mam tiez poriesenu a najnovsi FW 2.06B9 zo 7.12.2010 je z doterajsich ver. 2.xx jediny ktory nemrzne a nepada pripojenie na server (NewCamd) - proste "drzi" tak ako ako pri spominanom 12.4.2010 (aj ked som tiez neskusal uplne vsetky ver. 1.xx).
Zas ma ine "musky" ale to by asi trebalo presunut do "firmware diskuze". V skratke - za 3 dni asi 2X zamrzol box pri "zbesilom" :mrgreen: prepinani ale stalo sa to vzdy vtedy, ked som predtym "zbesilo" presuval poradie kanalov v nastaveniach. A este par drobnosti. Ked budes chciet mozem rozpisat.
Inac sa mi pozdava.

hoj,muzes to jeste vice rozepsat?dik treba oba fw,dik

Tak jsem tam naladoval FW 2.06B9 zo 7.12.2010 a muzu rict ze totalni katastrofa......asi mate lepsi zkusenosti,ale nedovedu si predstavit jak tento fw nepojede se share pres net,nemyslim tim po lan-domaci siti,ale po wan smerem ven....s timto softem to nejede ani po lan-domaci siti...tj moje zkusenost...

zkouseno pod newcamd

jako dalsi vec bych rad popsal zkusenost s fw z 12.4.2010, u tohoto fw (jako klient) neni moznost provozovat soucasne share ze dvou karet, sice si nastavite 2x server odkud sosate,ale vzdy jede jen z jedne karty,takze pro me nepouzite......(nevim jaka je stabilita za pouziti share pouze z jedne karty....)
tohle jede spolehlive aspon teda po lan-domaci siti za pouziti fw SatElita_2000HD_07_30 V1.06B9, akorat po wan smerem ven, jsem zatim nevyzkousel, nemam to pripravene smerem ven

privitam dalsi postrehy......

erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

davidas:

tak vsetko podstatne som popisal v prispevku z "12 pro 2010, 12:00".
Uz len doplnim, ze este sa vyskytuje jedna "anomalia" oproti este novsiemu (2.07B6) ( viewtopic.php?f=200&t=6596 ), ze napr. pri zdielani dvoch kariet (napr. 0D03 a 0D0F cez NewCamd - oscam) dajme tomu porty 8000-8001, tak je treba (v klinetovi) na SatElite nastavit "osobitne" ako keby dva servery - server 1. aj server 2. ta ista IP, meno heslo a nastavenia okrem portov, kde nastavis pre 1. 8000 a pre 2. 8001.
Ak to nespravis (teda ak vyplnis len jeden server a zadas len rozsah portov 8000-8001) tak po kratkom case sa jedna karta "odpoji" a v polozke typ karty Ti bude pisat (v tomto pripade) 1. Cryptoworks 2. Unknown a ani programy z "druhej" Ti nepojdu az kym nerekonektnes ale bude sa odpajat stale (zostane pripojena len jedna).

Toto sa ale deje (a to je zvlastne) na "preskacku" u niektorych verzii (v nejakej to robi v nasledujucej nie, potom trebars v dalsich dvoch zas ano apod). V spominanej poslednej verzii 2.07B6 (stejne tak v 1.05B0) to nerobi takze staci zadat server len jeden, zadat rozsah portov a "drzi obe karty" bez problemov.

P.S.: Nemam z toho dobry pocit - uz mam dojem, ako keby sme tu mali 2-och? 3-och? roznych vyvojarov - ktory nejak zjavne medzi sebou nespolupracuju? a potom vlastne novsi fw si napr. nesie so sebou "bugy" z nejakej pred-pred-predposl. verzie apod.
Ak som niekoho nastval, sorry.

davidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od davidas »

.....samozrejme ze musis nastavit pro kazdou kartu server 1,2,3, to mi funguje,rozsah portu muzes nechat-kdyz nevis na kterem portu karta je...,samozrejme to poznas po pripojemni tim ze ti to potom vypise na kterem portu karta je a neni problem tohle nastavit presne,samozrejme kdyz vis ze na 192.168.0.10 port 10001 je 0d0f, na 192.168.0.20 port 10002 je 0d03, na 192.168.0.30 port 10003 je 0b 00, takhle kdyz to nastavim jede bez problemu.....

tohle samozrejme je mozne nastavit ve fw z 12.4.2010 tam jede vzdy a pouze jen jedna karta,ne vsechny soucasne,musis si potom karty prepnout manualne-kazdopadne jsem s tim vice nelaboroval,nejelo to samo,okamzite dalsi fw 30.7.2010 kde to jede.....(dalsi uz jsem nezkousel...)

i kdyz zadas rozsah portu........nejsem si uplne jist zda to pojede, pozor kazda karta+ctecka kde je vlozena ma svuj port......
jelikoz mam share i po wan smerem ven a presmerovane porty, mam vyzkouseno ze tohle nejede ani s tim rozsahem portu jak pises....
kazdy prijimac (nakonfigurovan jako server) nebo i card server-muzes tam mit karet kolik chces,nestaci zadat rozsah portu, mel jsem i share z card serveru kde bylo vice karet a kazda karta mela svuj port,takze kolik karet tolik ip adres smerem ke cardserveru s prislusnym portem karty+ctecky...
tohle jelo pod newcs
pokud oscam funguje jinak,nevim-nezkousel jsem.........

snad jsem to napsal spravne....

:117:

dreamtv69
Nováček
Nováček

Příspěvek od dreamtv69 »

davidas píše:
erdedy píše:dreamtv69:

Inac sa mi pozdava.

hoj,muzes to jeste vice rozepsat?dik treba oba fw,dik

Tak jsem tam naladoval FW 2.06B9 zo 7.12.2010 a muzu rict ze totalni katastrofa......asi mate lepsi zkusenosti,ale nedovedu si predstavit jak tento fw nepojede se share pres net,nemyslim tim po lan-domaci siti,ale po wan smerem ven....s timto softem to nejede ani po lan-domaci siti...tj moje zkusenost...

zkouseno pod newcamd

jako dalsi vec bych rad popsal zkusenost s fw z 12.4.2010, u tohoto fw (jako klient) neni moznost provozovat soucasne share ze dvou karet, sice si nastavite 2x server odkud sosate,ale vzdy jede jen z jedne karty,takze pro me nepouzite......(nevim jaka je stabilita za pouziti share pouze z jedne karty....)
tohle jede spolehlive aspon teda po lan-domaci siti za pouziti fw SatElita_2000HD_07_30 V1.06B9, akorat po wan smerem ven, jsem zatim nevyzkousel, nemam to pripravene smerem ven

privitam dalsi postrehy......
No nevim jak komu, ale me sdileni 2 karet pres jeden server funguje normalne ve fw z 12.4.2010...protokol newcamd, server NewCS 1.67...LAN i WAN...sdileni ve fw z 30.7. se po nejake dobe kouslo v LAN i WAN, server i protokol stejny...co mi jeste spolehlive chodilo byl fw z 12.7.2010...pak uz nic.

davidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od davidas »

takze jsi zadal ip smerem na svuj server:

napr 190.185.25.31 a potom s rozsahem portu napr 10000 - 10001

a jelo ti to? zvlastni....,nepsal jsem ani netvrdim ze to neni mozne, ale jen ze mi to takto nejelo a nejede...

erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

davidas:

stejne ako pise "dreamtv69" vo fw z 12.4.2010 (1.05B0) to ide na 100% (bez problemov, padania, stabilne) 2. karty (mozno i viac?) z jedneho servera - teda jednej IP, jedno meno heslo len nastavis rozsah portov (nemusis nastavovat pre kazdu kartu dalsi server). A ide to urcite aj v niektorych dalsich verziach - len niekedy s rozdielmi ake som popisal v prispevku "26 pro 2010, 23:43".
Ak Ti to takto nefunguje mas niekde problem na strane servera (alebo routera atd. - co mas na "trase").

Pravda je, ze su verzie (neviem presne vymenovat ktore - neskusal som vsetky) kde je vobec problem rozchodit NewCamd klienta - mrzne, blbne, restartuje... Podla mojich skusenosti ale vacsinou tie "problemove" nefunguju dobre (NewCamd) uz ani s jednou kartou.

P.S.: - dufam, ze nemas v klientovi (SatElite) strcenu tiez dasliu kartu s tym istym identom ako v serveri.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze SatElita 2000HD“