HDD hlucnost

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
r.paklic
Nováček
Nováček

HDD hlucnost

Příspěvek od r.paklic »

Ahojte,

poradte mi prosim ako odstarnit hlucnost HDD (SAMSUNG 400GB) v AZboxe ?
Ked zapnem AZBOX tak disk je dost hlucny tak asi dve-tri minuty a je to dost citelne pocut, potom sa hlucnost znizi. Nastavene mam vypnut HHD po 5 min.

Ked prepinam programy tak sa niekedy stane, ze sa HDD zobudi a nabehne. Dokonca sa zopar krat stalo aj to, ze sa AZBOX rozhodne sam od seba ze chce nahravat.... potom sa dostavi Occurrka a treba nasledny reboot ...hehe.
HHD sa zobudi pravidelne aj ked prejdem do volby na Movie alebo Hudba aj ked este nechcem pristupovat na data ulozene na disku. Riesenie je nevypinat HDD po urcitom casovom intervale necinnosti, ale ked neplanujem nahravat ani pozerat filmy tak je zbytocne aby vtedy bol aktivni.

Srobiky HDD mam riadne dotiahnute aj kryt AZBoxu tak aby nechytal rezonanciu. AZBOX ako keby roztocil HDD pri starte alebo zobudeni do max. otacok.
Ked je tento HDD v PC tak ho nie je skoro vobec pocut aj ked nabieha PC.

Roman

AZBOX HD Premium (int.HDD 400GB, fw vždy najnovší), TV:LED Samsung UE55B7000, BD player: Samsung BD P4600, Reciever: Onkyo HT-S990THX 7.1 THX, IAMM NTD38 (HDD 1TB), Ext LAN HDD MybookWorld 2TB, PC s HDD (2TB)
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: HDD hlucnost

Příspěvek od visper »

Já jsem měl dva stejné HDD. Jeden jsem slyšel i na druhém konci místnosti a druhý neslyším ani s uchem nalepeným na boxu. Takže poradím vyměnit.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

jedine vymenit. a najlepsie za model urceny pre mediacentra - napr. wd green, seagate pipeline (ide o odber, hlavne aby to azbox utiahol)

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

muzes zkusit nejakou utilitku na konfiguraci AAM, ale doporucil bych Ti 2,5" disk, 5400ot(min asi nesezenes).
Vybrat ale radeji ten, kde jde jednoduse switchem zmenit rozhrani na SATA150, nebo mit jistotu, ze to jde utilitkou. Na azboxu muze SATA300 zlobit.

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ftom »

V různejch krámech (nebudu delat reklamu) se da koupit silikonovej obal na HDD (taková šprcka), kterej je teplovodivej a sníží hlučnost v tom to mám já + pod šroubkama jsem dal gumové silentbloky, také se koupí v PC shopu. Nějakou dobu jsem nevěděl, že disk v boxu je. Nicméně pokud má disk vylágrované ložisko tak ti nepomůže nic. Mám vyzkoušeno, že skoro každý 3.5" HDD je do dvou let hlučnej.

AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“