První dojmy NXP256HD
Moderátor: 005jon
-
Runcajs
- Nováček

Re: První dojmy NXP256HD
pak mi panove popravde reknete jak pak muze tento pristroj prehravat M2TS bez sekani?
-
fantozi55
- Nováček

Re: prepínanie
U mna to iste dal som tam soft 1,14 dal do tovarenkeho nastavenia reštartol a furt sa mi to jeb......e daktore programi prepne bez problemov a daktore seka zvuk a štvorčekuje obraz po 10 sekundach to ide dobre , ale už ma to serie Diaktrika EPG na upc otrasne horšie ako na opticume 7300 . Mna by len zaujimalo kde soudruzi z NDR udelali chybu? Vie mi prosim Vas dakdo poradit ? vopred dakujem.schmegea píše:attreides píše:Ako rýchlo dokáže táto mašinka prepínať kanály? SD-SD, HD-HD, SD-HD? :) Diky
rýchlo
1-2s akorát u mě nabíhá zvuk o trochu později
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 181 poděkování
- Dostal poděkování: 267 poděkování
Jen se zeptám seká zvuk s kartou?Pokud ne jako že na 99% ne, tak nechápu tu rozhořčení.Sharing je tam jen jako bonus né na stálí příjem.Dále jsi nenapsal zda jsi si upravil priority list dle své potřeby.Pro správnou funkčnost s kartou Cs Link a Skylink je zapotřebí vypnout gshare server (je nespolehliví).Šlape to jak hodinky.Stačí jen použít jiné zdroje. Co se týče EPG na UPC je to v reportu bohužel chvíli to nyní potrvá je veletrh.U mna to iste dal som tam soft 1,14 dal do tovarenkeho nastavenia reštartol a furt sa mi to jeb......e daktore programi prepne bez problemov a daktore seka zvuk a štvorčekuje obraz po 10 sekundach to ide dobre , ale už ma to serie Diaktrika EPG na upc otrasne horšie ako na opticume 7300 . Mna by len zaujimalo kde soudruzi z NDR udelali chybu? Vie mi prosim Vas dakdo poradit ? vopred dakujem.
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
-
bapalo
- Nováček

Súhlas z názorom marsim21 -ide sat z kartou ako má? - Gshare je bonus a nie nič deklarované, tak to treba tak aj brať. Sťažovať si môžme na kvalitu obrazu , rýchlosť .... atď. Skôr ma trápi ,že ho nemožno použiť ako server -myslím, že je to otázka času .
Nepochovávajme to ,čo ešte len vyšlo!
Nepochovávajme to ,čo ešte len vyšlo!
Anysee E7 S2 CI Plus CR+CI ,Amiko SHD-8900 Alien, HD-BOX FS-9105 PVR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
-
fantozi55
- Nováček

kde naidem priority list? POUZIVAM kartu upc , skylink mam v spodnej citacke vcam module eesy TV a HD PROGRAMY na upc mi seka ked vyberem cam modul zo skylinkom tak upc mi uz ide ale musim ho restartnut zo siete, dakujem.marsim21 píše:Jen se zeptám seká zvuk s kartou?Pokud ne jako že na 99% ne, tak nechápu tu rozhořčení.Sharing je tam jen jako bonus né na stálí příjem.Dále jsi nenapsal zda jsi si upravil priority list dle své potřeby.Pro správnou funkčnost s kartou Cs Link a Skylink je zapotřebí vypnout gshare server (je nespolehliví).Šlape to jak hodinky.Stačí jen použít jiné zdroje. Co se týče EPG na UPC je to v reportu bohužel chvíli to nyní potrvá je veletrh.U mna to iste dal som tam soft 1,14 dal do tovarenkeho nastavenia reštartol a furt sa mi to jeb......e daktore programi prepne bez problemov a daktore seka zvuk a štvorčekuje obraz po 10 sekundach to ide dobre , ale už ma to serie Diaktrika EPG na upc otrasne horšie ako na opticume 7300 . Mna by len zaujimalo kde soudruzi z NDR udelali chybu? Vie mi prosim Vas dakdo poradit ? vopred dakujem.
-
Topol211
- Nováček

-
attreides
- Nováček

Dobre, otazka do plena...
oplati sa tento prijmac kupovat, ked v podstate nemam zaujem ani o sharovanie karty, ani o multimedialne funkcie, kedze mam Xtreamer a primarne mi ide o sledovanie legalneho prijmu prostrednictvom Skylink + este jedna druzica na volne kanaly. Rychlost prepinania a stabilita celeho systemu by mala byt prvorada. Splni moje ocakavania tento prijmac alebo mam kukat po nieco inom a po com?
Diky
oplati sa tento prijmac kupovat, ked v podstate nemam zaujem ani o sharovanie karty, ani o multimedialne funkcie, kedze mam Xtreamer a primarne mi ide o sledovanie legalneho prijmu prostrednictvom Skylink + este jedna druzica na volne kanaly. Rychlost prepinania a stabilita celeho systemu by mala byt prvorada. Splni moje ocakavania tento prijmac alebo mam kukat po nieco inom a po com?
Diky
-
dk_line
- Nováček

... zkusim ti odpovedet. Mam rovnez Xtreamer a NXP256HD jsem rovnez nekupoval prioritne na sharing nebo na multimedialni funkce, ale hlavne na spolupraci s Xtreamerem. Po prijimaci jsem tedy chtel aby:attreides píše:Dobre, otazka do plena...
Diky
1) pracoval bezproblemu s mou kartou UPC
2) aby umoznoval ukladani zaznamu na sitovy disk (idealne do Xtreameru)
3) byl do nej mozny pristup z LAN (NAS,WEB,FTP)
4) aby prepinani kanalu bylo samozrejme svizne
5) dobry obraz
6) stabilita
7) rozumne DO atd.
Ficury jako webbrowser, Xtravideo, g-share pro me nebyly nijak dulezite, ale rikal jsem si ze nebudou k zahozeni a muzou udelat radost...
ad 1) Muzu potvrdit, ze prijimac nema zadne problemy s UPC kartou, ta je nactena bez problemu, nemuzu ale potvrdit nebo vyvratit jestli na ni jdou zapisy, taky by byly vhodne dalsi informace o karte nez jen detekovane cislo karty :-(
ad 2) ukladani na sitovy disk umoznuje, bohuzel zrovna na Xtreamer nefunguje, nebot je disk vyhodnocen jako plny a zaznam se tudiz neprovede, pritom ulozeni setingu na takto pripojeny disk udela bez problemu. Stejny vysledek je s ulozenim zaznamu na disk v HDBOX 9100 - disk is full :-( . Ulozeni zaznamu se mi povedlo zatim jen na sdileny disk ve Win, kde funguje jako hodinky.
ad 3) pristup z LAN zatim neni mozny :-( a to ani z posledni verze FW (1.14). Bezi jen jakesy nic neresici webove rozhrani. FTP, NAS ani naznakem.
ad 4) Prepinani kanalu dle meho neni vazne nijak svizne (a to bez sharingu, vlozenou UPC kartou, a i upravenym priority listem). Sviznym prepinanim je pro me prepnuti do 1s napr. jako u HDBOX 9100 nebo Optibox TSCX. NXP256HD mi vsak prepina zhruba 1-2s.
ad 5) Obraz je pri sledovani SD i HD dle meho opravdu dobry, vytku mam ale k menu, ktere neni napsano pro plne rozliseni, takze v 1080i je znat mirne zhorseni oproti 576i.
ad 6) stabilila je jak stak dobra :-) Sem tam jde box do restartu pri pouziti multimedialnich funkci pres LAN
ad 7) ikdyz ovladac vypada celkem OK tak me ovladani docela irituje. Hlavne pri pouzivani tech stribrnych tlacitek je ovladani nepresne a bezne se mi stava, ze kdyz kliknu treba doprava, presouva klidne nahoru nebo se sekne a pak skoci o nekolik polozek, rovnez mi nesedi usporadani tlacitek (coz je ale jen vec zvyku).
Co tedy ric zaverem? Muj nazor je, ze NXP256HD neni vubec spatny prijmac, ale zatim s dostupnym FW (pokud mi nejde o g-share nebo extramovie atd.) neni to co bych od nej osobne ocekaval, utechou ale muze byt ze ani zdaleka neni vyuzity mozny potencial pristroje (napr. sitove sluzby) coz se muze rychle zmenit v dalsich novych FW.
Jen na upresneni: poridil jsem ze stejneho duvodu jeste prave jiz vzpominany HDBOX 9100 a ten zatim splnuje vsechny body 1-7.
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO
-
attreides
- Nováček

No ten HDbox vyzera zaujimavo, len by ma zaujimala ta rychlost prepinania, ty pises, ze je do 1s., ale len teraz co som v rychlosti nasiel v teste na tvfreaku, sa pise : " Rychlost přepínání programů je spíše průměrná. Typická doba přepnutí mezi nekódovanými programy byla 2,1 s, typická doba přepnutí mezi kódovanými programy 2,6 s (průměr z deseti přepnutí). " Zrychlil prepinanie nejaky novy firmware?
To prepinanie kanalov je pre mna dost dolezite, pretoze teraz mam magio iptv a tam je prepnutie velmi rychle. Chcem ist, ale prec od T-comu a inu moznost ako satelit nemam, no a ked som zacal niekedy pred mesiacom "studovat" veci okolo satelitov, "rychlost" prepinania pri vacsine skumanych prijmacov ma zhrozila...spekuloval som na Arivou200, ale tu som uz zavrhol, pozeral som Technisat HD8-SX, Medialink Black Panther a este nejake, no vsade som nasiel "nieco", preco som ich zavrhol.
Ked som nasiel toto Dreamsky, srdce mi zaplesalo, no teraz som sa opat raz doost uzemnil s tou rychlostou...
Nevies ako je na tom GoSAT GS7050HDi?
Diky
To prepinanie kanalov je pre mna dost dolezite, pretoze teraz mam magio iptv a tam je prepnutie velmi rychle. Chcem ist, ale prec od T-comu a inu moznost ako satelit nemam, no a ked som zacal niekedy pred mesiacom "studovat" veci okolo satelitov, "rychlost" prepinania pri vacsine skumanych prijmacov ma zhrozila...spekuloval som na Arivou200, ale tu som uz zavrhol, pozeral som Technisat HD8-SX, Medialink Black Panther a este nejake, no vsade som nasiel "nieco", preco som ich zavrhol.
Ked som nasiel toto Dreamsky, srdce mi zaplesalo, no teraz som sa opat raz doost uzemnil s tou rychlostou...
Nevies ako je na tom GoSAT GS7050HDi?
Diky
-
Mizu
- Nováček

Arivu 200 ma brat a prepina mu okamzite deep ma zase sused aj tam je to prepinanie okamzite. Objenal som si tento dreamsky mne na rychlosti prepinania nezalezi lakaju ma tie multymedia a juotube.
-
Mizu
- Nováček

Mne neprekaza pomale prepinanie objednal som si tento satelit koli multimediam uz sa na neho tesim.
Brat ma arivu 200 a ta prepina okamzite ale nema zase multimedia a youtube.
Pojde mi na tomto satelite karta Skylink Ice?
Brat ma arivu 200 a ta prepina okamzite ale nema zase multimedia a youtube.
Pojde mi na tomto satelite karta Skylink Ice?
-
djpablocz
- Nováček

- marst
- Nováček

fw 1.14
Mam problem s prepínaním obrazu 4/3 leterbox , panScan. Funguje to nekomu spravne ?
Mam problem s prepínaním obrazu 4/3 leterbox , panScan. Funguje to nekomu spravne ?
DM7000 , DM500 , 3xHTPC-Mediaportal. a ted novy Dreamsky nxp 256 hd
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 181 poděkování
- Dostal poděkování: 267 poděkování
attreides píše:Dobre, otazka do plena...
Diky
Vzhledem k velice dobrému a dle mého názorů objektivnímu testu,který provedl dk_line, jsem se rozhodl příspěvek rozdělit a založit jako nové vlákno.
Reakci a odpověd na tvůj příspěvek nalezneš ZDE
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
-
fantozi55
- Nováček

Nasiel som ten patch menu ale neviem ako mam posunut provaidrov na prve miesta použivam UPC a skylink v cam module vypol som aj gshare skušal som všetko možne newcs ,cccam, gsh2 a nič stale mi to seka obraz nabehne po 5 sekundach zvuk to iste a napiše mi žiadne video alebo kodovany kanal ale na čo som prišiel že mi ide na skyinku HBO-HD , NOVA SPORT-HD EURO SPORT HD a kartu držim v ruke na opticumoch 403 alebo 9600 hdts ked tam nedam kartu skylink tak to samozrejme neide ale Dreamsky to zvlada sice občas to sekne ale ide kdo mate skylink kartu vyskušajte či to ide aj vam , alebo len mne už čumim na HBO-HD hodinu a nemam ho predplatene . VIETE MI DAKDO PORADIT S MOJIMI PROBLEMAMI VOPRED DAKUJEM...Topol211 píše:Ak mas fw s patchom a mas ho zapnuty, tak v menu/instalacia/priority list.