Nahrávaní na externý HDD s formátom NTFS,FAT32

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 207 poděkování

Nahrávaní na externý HDD s formátom NTFS,FAT32

Příspěvek od 005jon »

Nahrávaní na externý HDD USB s formátom NTFS,FAT32 funguje SUPER
Druha možnosť nahrávanie je na sieťoví disk (samba) v mojom prípade je to PC tiež funguje bez problémov , hneť počas nahrávania môžete spustiť v PC (Stream)

Pevne dúfam že programátori spravia web rozhranie aj stream tak ako to býva na Dreamboxe.

Dreamsky NXP256HD nato ma aby to fungovalo a nemuselo to bit zbytočne prácne ako to je teraz tato možnosť tu už je a funguje :106: na TV pozerám Novu a na PC mam MTV CZ obi dvoje ide bez záseku a bez výpadku. :87:

Dreamsky NXP256HD už teraz dokáže toho dosť , teraz to len doladiť :31:

Nastavenie nahrávanie USB Manažér prejdeme na C:,D: alebo sambu O: stlačíme žltý gombík a potvrdíme miesto pre nahrávanie. :57:

SlavoF
Nováček
Nováček

Re: Nahrávaní na externý HDD s formátom NTFS,FAT32

Příspěvek od SlavoF »

šupni sen radšej náke skúsenosti s G-shahe, páč to je to s čeho se nevím vysomáriť, a myslím že nejsu sám, a ty na to máš a to mi tu chýba. :12:

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od 005jon »

Môžeme bit radi že to mame a to je všetko čo kto mu môžem povedať .
G-shahe tu bolo na DREAMSKY od začiatku aj na SD satelitoch . Testoval som a ide je to taký bonus od DREAMSKY .

SlavoF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlavoF »

svätá pravda, aj ja som rád :89:
ale nie som sám čo majú dreamsky prvý krát v ruke a s g-sh. žiadna skúsenosť, v diskusii už je další dotaz na to a určite nie je posledný tak by náky odkaz, nakopnutie nebolo od veci, aj nejaký zoznam prístupov do hide menus :93: , ak nejaký je

Topol211
Nováček
Nováček

SAMBA

Příspěvek od Topol211 »

@005jon
Ako treba nastavit tu sambu??
Mam Win7 zdielanie bez hesla a nejako to neviem rozbehat. :cry:

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor

SAMBA

Příspěvek od 005jon »

Cez menu SAMBA sa mi to tiaž nepodarilo spojazdniť .
Ide spustiť z príkazu cez Telnet (RCC )
password pre DREAMSKY NXP256HD nepoznáme tak ho ani nevypĺňame ale Telnet bude fungovať

Postup je ten isti
viewtopic.php?f=166&t=4044

(IP PC - 192.168.1.2) (Zložka v PC určená na zdieľanie – Mp3 )

mount -t cifs //192.168.1.2/Mp3 -o username=,password= /tmp/O:/

Topol211
Nováček
Nováček

Příspěvek od Topol211 »

Dakujem funguje to.
Len pripomeniem ze treba najskor v menu zapnut sambu.

tras Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od tras »

Mám k nxp pripojený HDD Toshiba a vadí mi dlhá inicializácia disku.Nenašiel som možnosť to niekde nastaviť,na iných prijímačoch takýto problém disk nemal.Vie niekto nejaké riešenie?Správa sa takto HDD aj niekomu inému.
Doplním že disk má vlastné napájanie a format fat32,nahrávanie z EPG pri zadaní cesty do C a vypnutí do stand by na zadanej stanici bez problémov.

Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
Kisaruj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kisaruj »

tras píše:Mám k nxp pripojený HDD Toshiba.....
Ahoj všem, mám týden DREAMSKY NXP256HD a nyní hledám parametry odpovídající kompatibilní ext.HDD. Mám starší Toshibu 80 GB bez ext.napájení, ale přestože jsem vyzkoušel všechny možné formaty HDD, tak jej Dreamsky nenačte. Zřejmě má nízké USB zatížení. Mohl by zde někdo napsat typy jaký ověřený ext.HDD ( 250 - 320 Gb/ bez a s ext.napájením ) si mám koupit? Díky za pomoc v hledání.

Amiko IRD 7800 Irdeto - a vůbec to není střep jak někteří píší - Skylink Standard HD Irdeto
Samsung G2 Portable 320GB
ASTRA 1D-3A (23,5°E) EUROBIRD 1 (28.5°E)
Jirkacv
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirkacv »

Kisaruj píše:
Ahoj všem, mám týden DREAMSKY NXP256HD a nyní hledám parametry odpovídající kompatibilní ext.HDD. Mám starší Toshibu 80 GB bez ext.napájení, ale přestože jsem vyzkoušel všechny možné formaty HDD, tak jej Dreamsky nenačte. Zřejmě má nízké USB zatížení. Mohl by zde někdo napsat typy jaký ověřený ext.HDD ( 250 - 320 Gb/ bez a s ext.napájením ) si mám koupit? Díky za pomoc v hledání.
Externí HDD jsem zkusil mám Adata 320 GB 2,5 palce bez ex napájení a jede to super. :cool: Jen jsem se chtěl zeptat, jastli se někomu také někdy seká HD nahrávky ať už z Novy HD nebo z ČT 1HD. SD nahrávky jsou v pohodě.

mirage7
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirage7 »

Kisaruj píše:
Bez problemu funguje externi 2.5 Samsung S2 Portable 320 GB. Napajim ho primo z USB Dreamsky, umi se korektne uspat a vzbudit zaroven se satelitem.

marst
Nováček
Nováček

Příspěvek od marst »

mirage7 píše:
Kisaruj píše:
Bez problemu funguje externi 2.5 Samsung S2 Portable 320 GB. Napajim ho primo z USB Dreamsky, umi se korektne uspat a vzbudit zaroven se satelitem.
trochu bych se bál esi to dlouhodobě utahne ten mrnavej zdroj uvnitr. Chtelo by to nejak zmerit. Na to nejsem vybavenej. Pokud by to bylo v pohode, pak by bylo zajimavy nacpat ho dovnitr na volny usb konektory.

DM7000 , DM500 , 3xHTPC-Mediaportal. a ted novy Dreamsky nxp 256 hd
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

No já uvažoval dát na vnitřní USB wifi adaptér, aby nekoukal zezadu. HDD po zkušenostech z jiných boxů doporučuji mimo z důvodu teploty.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
tras Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od tras »

Ako Vám funguje timeshift?
Zatlačím pauzu a čakám na inicializáciu disku a po chvíli sa objaví graf nahrávania,vadí mi to,asi to chce v menu možnosť aktivácie timeshiftu čo by mohlo myslím znamenať zakázanie alebo povolenie uspania disku.Má to tak lacná Ariva od začiatku a 100% funkčné a aj okamžité nahrávanie.
Nahrávanie z epg na 23,5°e funguje dobre akurát v nazve nahrávky za názvom stanice je názov iného nie nahraného programu a problémy s ˇ pri slovenských aj českých názvoch (aj na 1°w) to ale s HDD nesúvisí.Nezistil som princíp poradia ukladania záznamov.

Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 267 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

schmegea píše:No já uvažoval dát na vnitřní USB wifi adaptér, aby nekoukal zezadu. HDD po zkušenostech z jiných boxů doporučuji mimo z důvodu teploty.
U tohoto přijímače,bych to zas,až tak za problém nepovažoval.Komponenty v něm jsou,tak malé,že je tam místa habaděj.Tím se i velice dobře se chladí.Kdykoliv na přijímač sáhnu je maximálně vlažný. :87: :106:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“