G-Share
Moderátor: 005jon
-
dk_line
- Nováček

Re: G-Share
to Denji:
oprav me pokud se pletu, ale nekde vyse jsem cetl, ze jsi zkousel v nastaveni IP zadat i volbu "auto IP". Upozornuji, ze tato volba zmenila v prvnich fw MAC adresu pristroje (mozna v novych fw jiz upraveno), takze pokud mas v routru nastaveno treba filtrovani MAC, tak se klidne muze stat, ze ta nova ti neprojde a sit nepripoji. Mel jsem u prvnich fw podobny problem. Funguje je ti youtube, ExtraMovie atd.? Pokud ne tak by to mohl byt mnou popisovany problem.
oprav me pokud se pletu, ale nekde vyse jsem cetl, ze jsi zkousel v nastaveni IP zadat i volbu "auto IP". Upozornuji, ze tato volba zmenila v prvnich fw MAC adresu pristroje (mozna v novych fw jiz upraveno), takze pokud mas v routru nastaveno treba filtrovani MAC, tak se klidne muze stat, ze ta nova ti neprojde a sit nepripoji. Mel jsem u prvnich fw podobny problem. Funguje je ti youtube, ExtraMovie atd.? Pokud ne tak by to mohl byt mnou popisovany problem.
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
-
romerro
- Nováček

Když najedeš do nastavení serveru a najedeš na 40 server a pak zeleným tlačítkem zapneš, tak Ti nenapíše ,, připojeno all " ???
Jestli ne, tak bude problém zřejmě v připojení k netu.
-
Denji
- Nováček

Youtube i ExtraMovie jede,takže připojení ke G-Share by mělo byt mezi strojem a mou hlavou,pokud jsem to dobře pochopil.dk_line píše:to Denji:
-
dk_line
- Nováček

to Denji:
pokud ti jedou tak bych problem s tim MAC respektive v nastaveni routeru asi nevidel. Jeste jedna vec me napada, a to ze mas spustenej OSCAM, ktery prave G-share vypne. Mozna jsi to ale uz resil nebo ti to nekdo navrhoval, nechce se mi cele vlakno cist znova. Koukni pro jistotu jeste jestli ti fak nahodou nebezi OSCAM (tlasitko F1 a pak cisla 345). To ale jen v pripade ze mas fw s oscamem nebo jestli jsi ho poutel napr. v 1.17 a ted pri navratu v 1.16 tam neco z nej nezustalo.
EDIT: tak jsem ted koukal u me, a ikdyz Oscam pustim, tak g-share sice vypne ale zustane pripojeny, takze tim to bohuzel taky nebude
pokud ti jedou tak bych problem s tim MAC respektive v nastaveni routeru asi nevidel. Jeste jedna vec me napada, a to ze mas spustenej OSCAM, ktery prave G-share vypne. Mozna jsi to ale uz resil nebo ti to nekdo navrhoval, nechce se mi cele vlakno cist znova. Koukni pro jistotu jeste jestli ti fak nahodou nebezi OSCAM (tlasitko F1 a pak cisla 345). To ale jen v pripade ze mas fw s oscamem nebo jestli jsi ho poutel napr. v 1.17 a ted pri navratu v 1.16 tam neco z nej nezustalo.
EDIT: tak jsem ted koukal u me, a ikdyz Oscam pustim, tak g-share sice vypne ale zustane pripojeny, takze tim to bohuzel taky nebude
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
-
Denji
- Nováček

Najedu na jakykoliv i 40.server a při zapnutí zeleného jde vše do žluta,takže zpět zapínám.Když dam F1 píše to jestli chci server vymazat,tudiž se snad chová že je zapnutý a přitom furt píše na všech odpojeno.Dokonce jsem zkoušel stroj nechat vic jak 10 hodin bez proudu a ani to nezabralo.Teď přehral fw.1.17,a před ním jsem dál ten první 1.11,továrko před i po nahraní fw. provedeno.Už fakt nevím co víc vyzkoušet.romerro píše:Když najedeš do nastavení serveru a najedeš na 40 server a pak zeleným tlačítkem zapneš, tak Ti nenapíše ,, připojeno all " ???
-
romerro
- Nováček

-
Denji
- Nováček

Oscam jsem preventivně zapl i vypl,opět bez odezvy ke G-Share.Program mám momentalně zapnuty Sky Bundesliga,který mi na tom fw.1.16 před mým prvním přehrání na fw. 1.21, jel,a furt nic.Když najedu na např. 40.server G-S2,dam F1 píše to vymazat server?.a když dam že jo nic se neděje,dám opětF1 a znovu se mě to pta na vymazani serveru.To bych mohl dělal na jakemkoliv,dát třeba newCS ci cccam,furt pri F1 pise delete G-Share servers?,nic s tím udělat nejde,mě už se o te hlášce i zda.Zkušel jsem dávat G-Share i na jine servery,kde třeba nebyly uvedene jako prioritni.Jen tak namatkove jsem třeba přehodil cccam na G-Share,nemohl jsem tu někde udělat chybu?
-
Denji
- Nováček

Počkej,tohle je na mě trošku moc.Jak to zjistím?Ten G-Share ale předtím jel.Je fakt že jsem ho nijak dlouho netestoval,mám stroj teprve nejakych 10 dnů,ale nějake dva dny G-Share šlapalo.romerro píše:Nemáš náhodou připojení k netu přes proxy server od providera ?
-
romerro
- Nováček

Podívej se v PC : v prohlížeči - násrtoje - možnosti internetu - připojení - nastavení místní sítě, tam zjistíš, jestli jedeš přes proxy server...
-
Denji
- Nováček

Jo vlastně jo,to by tam mělo být zaškrtnuto.Ne nejedu,proxy není zaškrtnuto.Ted se dívam na web stranku routeru a nikde nevidím připojení dreamsky.Je tam synuv pc,dalši můj,a poté přes wifi notebook a dreamsky nikde.Je to na Dynamic DHCP klietns list.Má se v routeru někde zjevovat dreamsky?romerro píše:Podívej se v PC : v prohlížeči - násrtoje - možnosti internetu - připojení - nastavení místní sítě, tam zjistíš, jestli jedeš přes proxy server...
-
Denji
- Nováček

-
dk_line
- Nováček

pokud mas v Dreamsky nastaveno, ze ma dostat IP z DHCP, tak pak by jsi ho mel v tom listu v routeru videt. Pokud mas nastavenou pevnou IP, tak to tam mit nebudes. Pripojeni Dreamsky mas metalikou nebo wifi?
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
-
Denji
- Nováček

Jojo,je vidět Mac adresa v routeru.Připojeny jsem klasika kabelem.Kde se v Dremsky nastavuje ze ma dostat IP z DHCP nevim.Ale v nastaveni IP je nahoře normal vnitřní port:čtyřmístné číslo(nevím co sem můžu zadát co nikoliv),Upnp zap,za ním číslo IP adresy 178.72.231.12.No a dál ty kolonky IP adresa,Maska adresy,Brána,DNS1,DNS2.Mac address,vše vypsano.To číslo co je úplně nahoře vedle Upnp 178.72.231.12,není stejne jako ta čísla níže.Omlouvám se,fakt tomu připojení nerozumím,a neřešil jsem to poněvadž to původně jelo,takže nevím jak to nastavení po staru bylo.No a dále,stav sítě:Připojeno,Stav serveru:Odpojeno [0].Dole červený nic,zelený vyp.Ta Mac adresa na to nemůže mit vliv?Opravdu se mohla změnit přehráním fw.a tím pádem mi G-Share nejde?To by ale asi nejelo nic,net v dreasmky či youtube,nebo se pletu?Teď mě ještě napadlo,jestli jsem nemohl v nastavení serveru tím červenym dole co je "smazat" nechtíc odmazat z nějakého serveru nastavení G-Share.Ale když jej zadám zpět,tak by se mělo uložení G-Share znovu zprovoznit,ne?dk_line píše:pokud mas v Dreamsky nastaveno, ze ma dostat IP z DHCP, tak pak by jsi ho mel v tom listu v routeru videt. Pokud mas nastavenou pevnou IP, tak to tam mit nebudes. Pripojeni Dreamsky mas metalikou nebo wifi?
-
dk_line
- Nováček

ta MAC adresa se zmenila jen pri pouziti toho "auto IP" a vliv by to melo, kdyby ve tvem routreru bylo nastaveno, ze ma poustet packety jen povolenym MAC adresam, ktera by tim pouzitim "auto IP" byla ted jina. Vzhledem k tomu, ze ti ale jine sitove sluzby smerem ven do Internetu jedou, tak by to melo byt vyloucene.
EDIT: pokud na jakemkoliv serveru 1-40 cokoliv zmenis nebo smazes, tak do puvodniho stavu by se to melo vratit prave tim F1.
EDIT: pokud na jakemkoliv serveru 1-40 cokoliv zmenis nebo smazes, tak do puvodniho stavu by se to melo vratit prave tim F1.
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
-
Denji
- Nováček

To by v routeru melo byt nejspíš pod Mac filter,i to jsem preventivně prověřil,disabled mac filter,tudiž vypnuty a ani žádná Mac adresa ve filtru uvedená není.Ještě jsem zkusil takovou blbůstku.Všechny servery vypnul,hodil do žluta.Dal restart přístroje a opět všechny zapnul,a taky opět bezvýsledně.Tonoucí se prostě i těch nejmenších stébel chyta.Jen doufám že se s tím přístrojem něco nestalo.dk_line píše:ta MAC adresa se zmeni jen pri pouziti toho "auto IP" a vliv by to melo, kdyby ve tvem routreru bylo nastaveno, ze ma poustet packety jen povolenym MAC adresam, ktera by tim pouzitim "auto IP" byla ted jina. Vzhledem k tomu, ze ti ale jine sitove sluzby smerem ven do Internetu jedou, tak by to melo byt vyloucene.