problém automatický reboot a smazaní všech satetelitů a TP

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
pazzon
Nováček
Nováček

problém automatický reboot a smazaní všech satetelitů a TP

Příspěvek od pazzon »

zdravím, mám od včerejška zajímavý problém po upgradu na fw 1.25 se dreamsky neustále rebootuje, po přepnutí z jednoho kanálu na druhý a po rebootu se vše smaže, satelity,TP a požaduje nastavení jazyka apod. Musím vždy nahrát setting ze zálohy pak zas chvíly jede. Už jsem vyzkoušel vše možné znovu přehrát fw i dg na verzi 1.17, ale problém přetrvává. Kde může být problém. IT funguje i youtube i rádia. Zkoušel jsem i kombinace s F1 a nic.

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: problém automatický reboot a smazaní všech satetelitů a

Příspěvek od ShaMan »

pazzon píše:zdravím, mám od včerejška zajímavý problém po upgradu na fw 1.25 se dreamsky neustále rebootuje, po přepnutí z jednoho kanálu na druhý a po rebootu se vše smaže, satelity,TP a požaduje nastavení jazyka apod. Musím vždy nahrát setting ze zálohy pak zas chvíly jede. Už jsem vyzkoušel vše možné znovu přehrát fw i dg na verzi 1.17, ale problém přetrvává. Kde může být problém. IT funguje i youtube i rádia. Zkoušel jsem i kombinace s F1 a nic.
Odpojit : anténu , internet , vytáhnou kartu , USB a udělat tovární nastavení .... ?

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
pazzon
Nováček
Nováček

Příspěvek od pazzon »

nepomohlo, při přepnutí kanálu se buď restartuje s tím že vše smaže nebo napíše kodované nebo bez obrazu a to i u nekodovaných stanic

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 267 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

Po odpojení anténý tovární nastavení a návrat na verzi 1.16,nebo 1,17 .
Od doby co programátoři ladí oscam (sice velice potřebný pro funkčnost s irdeto kartou), je fw pro běžné uživatelé takřka nepoužitelné.Běžnému uživateli nedoporučuji beta verze nahrávat.Prosím vyčkejte na potvrzení funkčnosti od beta testerů ušetříte si možné problémy.
:89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
joj69
Nováček
Nováček

Příspěvek od joj69 »

Ja mám podobný problém. Pri búrke vypli niekoľkokrát el. prúd a všetko zmizlo. Takže znova nahrať nejaký setting z tejto stránky a SkyLink stanice ukazuje /stratený signál/, tak na niekoľko krát manuálnym nastavením sa mi konečne podarí nastaviť aspoň naše stanice. A ostatné vymazávať! Pri vypnutí el. sieťe všetko odznova. Ked sa to stane bežnému zákazníkovi, tak potrebuje mať všetky tieto vedomosti aby mu to fungovalo, alebo volať servis? Keby som nebol doma tak manželka môže čítať knihu a nie pozerať telku. Neviem či to nevrátiť predajcovi a vymeniť značku, lebo stále to ladiť ma nebaví a to ešte nemám vyskúšaný net a ostatné veci,...mám fw 1.16...

PS. Môžem si nahrať nejako môj setting, lebo mne stačí nahrať iba volné stanice zo Sky a CS linku. 24 staníc SK/CZ. Tu zo stránky som si stiahol setting na všetky možné družice a načítava mi tam cca 3500 staníc. Ak by niekto mohol nahrať takýto setting, tak bude vďačný!!!

Panasonic TH-37PX8ES___DreamSky NXP 256 HD___par.90cm_monoblock-LNC30-Fte___19°E, 23°E-SkyLink-ICE__WELL WCU 150N___Logitech MK 250
005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 207 poděkování

Příspěvek od 005jon »

:78: použi tlačitko Hľadať :89:
Záloha settingu

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

To joj69 :

Stejný problém mám i já.Přístroj si není schopen zapamatovat nastavení, když ho nakonfiguruji k plné spokojenosti, po vypnutí od elektrické sítě vše smaže a můžu začít znova.Naštěstí mám 2, takže na jednom nahrají setting a přeghraju to doho druhého, vše v poho, dokud ho zase nevypnu.Už nevím co s ním, hrál jsem si s ním asi přes 8 hodin, zkoušel různé verze firmware, od 1.1. po 1.17.Naprosto bez úspěchu. Odpojil jsem co jsem mohl, včetně koaxu, karta ven, WiFi pryč - nic nepomahá.Vzhledem k tomu, že vidím dost inzerátů na prodej tohoto přijímače, asi s ním má nějaké dílčí problémy více lidí.
Ten druhej zase šlape jak má, tak fakt nevím, co si o těch přístrojích mám myslet.Je to můj první HD receiver a hned mám takové problémy. Mám doma i bezproblémové Showboxy 2ks a jeden Homecast S3000 CR.Na ty se nemusí vůbec šahat, šlapou jak hodinky už několik let. Nevím nevím, jestli tohle nebyl krok vedle.Po těch hodinách pokusů o zprovoznění druhého kousku Dreamsky NXP256HD začínám mít k tomu stroji mírnou nedůvěru a přemýšlím, jestli ho nevyměnit třeba za HDBOX 9105, který je jen asi o 2 - 3 stovky dražší.

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 267 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

rnechvatal píše:To joj69 :

Stejný problém mám i já.Přístroj si není schopen zapamatovat nastavení, když ho nakonfiguruji k plné spokojenosti, po vypnutí od elektrické sítě vše smaže a můžu začít znova.Naštěstí mám 2, takže na jednom nahrají setting a přeghraju to doho druhého, vše v poho, dokud ho zase nevypnu.Už nevím co s ním, hrál jsem si s ním asi přes 8 hodin, zkoušel různé verze firmware, od 1.1. po 1.17.Naprosto bez úspěchu. Odpojil jsem co jsem mohl, včetně koaxu, karta ven, WiFi pryč - nic nepomahá.Vzhledem k tomu, že vidím dost inzerátů na prodej tohoto přijímače, asi s ním má nějaké dílčí problémy více lidí.
Ten druhej zase šlape jak má, tak fakt nevím, co si o těch přístrojích mám myslet.Je to můj první HD receiver a hned mám takové problémy. Mám doma i bezproblémové Showboxy 2ks a jeden Homecast S3000 CR.Na ty se nemusí vůbec šahat, šlapou jak hodinky už několik let. Nevím nevím, jestli tohle nebyl krok vedle.Po těch hodinách pokusů o zprovoznění druhého kousku Dreamsky NXP256HD začínám mít k tomu stroji mírnou nedůvěru a přemýšlím, jestli ho nevyměnit třeba za HDBOX 9105, který je jen asi o 2 - 3 stovky dražší.

Doporučuji přijímač reklamovat.Není to standartní věc.Pravděpodobně bude problém někde v flesh paměti či fw. :89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
pazzon
Nováček
Nováček

Příspěvek od pazzon »

přešel jsem na verzi 1.17 a už se vše spravilo a funguje

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“