Výpadky komunikace s ICE kartou - přehřívání?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

flasher
Nováček
Nováček

Výpadky komunikace s ICE kartou - přehřívání?

Příspěvek od flasher »

:97:
Mám nově pořízený FS-9105 a vypadává mi komunikace s ICE kartou.
Projevuje se to náhodným zobrazováním informace o inicializaci karty několikrát po sobě. Někdy to dekódování vypadne a někdy ne. Spíš ale jo. Vyjímečně se objeví hláška "card removed".
A tak stylem pokus-omyl bádám, kde je jádro pudla.
Zesílení tloušťky karty pomocí nálepek viewtopic.php?f=166&t=4698 nepomohlo.
Přijímač mám umístěn v zásuvce televizního stolku a není kolem něj příliš místa. A tak si začínám pohrávat s teorií, že dochází k přehřívání. Po studeném startu jede dekódování v pohodě, ale po asi 15min se to začne sekat. Když jsem měl však přijímač vytažen venku na zemi, jel bez problémů víc 2 hodiny.
Dnes mi kolega v práci říkal, že měl podobné problémy do doby, než kartu zaregistroval. Má však jiný přijímač (SkyLink ready) s kartou SkyLink Irdeto.

Máte někdo podobné zkušenosti? :118:

Býk je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran.
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky komunikace s ICE kartou - přehřívání?

Příspěvek od dempsey »

Ten príspevok je starší ako rok a s modelom 9105 vôbec nesúvisí

Pre kartu použi plugin MCAS ale pred jeho inštaláciou vypni internú čítačku v menu - doplnky CAS.
Keď vojdeš do toho menu stlač tam 9105 a vyskočí Ti volba vyp a zap čítačky.
Zvoľ vyp, potvrď voľbu a potom vypni a zapni prijímač zadným vypínačom zo siete.
Potom skontroluj v tom istom menu CAS či je vypnutá a ak nemáš MCAS tak ho nainštaluj.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

dempsey píše:Ten príspevok je starší ako rok a s modelom 9105 vôbec nesúvisí
Pre kartu použi plugin MCAS ale pred jeho inštaláciou vypni internú čítačku v menu - doplnky CAS.
Interní čtečku vypnutou mám. Už to tak bylo nastavené. Že to tak je, jsem si v menu CAS ověřil.
Nejprve jsem zkoušel tento MCAS: download/file.php?id=6059 ale sekalo se to.
Tak jsem tam nainstaloval tento: download/file.php?id=6062.
Dělá to pořád.
Dnes jsem kartu zaregistroval, vyndal přijímač na podlahu a pustil. Jel přes 2 hodiny a nesek se.
Tak jsem ho šoupnul zpět do stolku a zavřel skleněná dvířka. Koukám na hodiny a stopuju ...
Po 12 minutách první seknutí, jen velmi krátké, ale ještě pracuje. Asi po 16 minutách přestal dekódovat, opakovaná hláška "Smart Card initializing Cryptoworks", sem tam hláška "Card removed" a nedekóduje. Občas se to na pár sec rozjede.
Jdu ho vyndat ze stolku ...

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

zaujimava skusenost- ja som si to nevsimol, ale neznamena to,ze to tak nieje.
Mne parkrat odmietol aj oscam pracovat s kartou (pocas hokeja - to je na porazenie), ale ked som potom chcel spravit log , oscam akosi zazracne bezal v kuse aj 24hod. Naschval. Zatial mam z neho spravenyt test server a bezi bez vypadku. Samozrejme,ze usporiadanie prijimacov mam ine,ako ked som jednorazovo skusal (mam viac prijimacov - poukladanych na sebe) . Moze mat aj to vplyv. Dokoncim test a podrobim prijimac teplotnej skuske. Poprikladam termocidla a uvidim co sa deje pri zlom privode vzduchu a pri dobrom .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

flasher píše: Tak jsem ho šoupnul zpět do stolku a zavřel skleněná dvířka. Koukám na hodiny a stopuju ...
aj keby sa kodovanie nezasekavalo, tak toto co pises nie je dobre riesenie, trapis box a skracujes mu zivot
cirkuluje ti v tej skrinke teply vzduch, ktory sa stale viac zohrieva, ale su to tvoje peniaze

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

Tak jsem ho včera položil na stolek. Během cca hodiny komunikace s kartou párkrát vypadla. Vždy se to ale ještě vzpamatovalo.
Zkusil jsem tedy ještě jinou verzi MCASu download/file.php?id=5987.
V průběhu sledování hokeje a pak ještě asi do půl druhé do rána se to několikrát seklo a musel jsem použít tvrdý restart vypnutím síťového vypínače. Tak teď opravdu už nevím. Dnes ještě zkusím znovu tu verzi MCASu download/file.php?id=6059. :51:

Taky jsem doposud nepřišel na to, jak zobrazit menu toho CryptoWorksu, kde zjistím info o kartě a pod.

Máte někdo osobní zkušenost s bezproblémovým provozem tohoto konkrétního modelu s kartou ICE s pohledu konkrétní verze FW (mám poslední 1.08.99) a konkrétním typem a verzí EMU ?

To grantec:
Zaujal mě tvůj topic viewtopic.php?f=296&t=7598, kde právě popisuješ nižší vyzařovaný tepelný výkon v porovnání s přechozími modely. A jestli jsem dobře pochopil, používáš OSCAM. Běhá ti na tomto modelu s ICE kartou? Jak je OSCAM složitý z pohledu nastavení?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Odvčera som mal v boxe ICE kartu a ani raz sa obraz nezasekol ,
Tipujem že si niečo domrvil pri inštalácii alebo si dostal pokazený box.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Oscam ide a dufam ,ze aj teraz :D to musia posudit iny, ja nesedim pred boxom.
ide aj mcas .

vlada Czech Republic
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od vlada »

Měl jsem podobné problémy s kartami, pomohlo až domáčknutí konektoru od čtečky.
Nyní Skylink i BDC karta OK. :87:

flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

To dempsey:
Instaloval jsem pouze plugin a to přesně dle návodu od Tebe. FW tam už byl aktuální a interní čtečka vypnutá. Alespoň se tak v menu CAS tváří. Karta již je od včerejšího večera registrovaná, ale jestli na ni chodí zápisy nemám jak ověřit.
Že je box vadný samozřejmě vyloučit nelze.

To grantec:
OSCAM jsem zatím nezkoušel. V nějakém vláknu tady na fóru jsem četl, že ho není úplně jednoduché nastavit.

To vlada:
Konektory jsem shlídnul v rámci možností, vypadají ok. Rozdělávat to nebudu, nechci přijít o záruku.

Díky moc za všechny reakce.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja som tú ajsku zrovna včera zaregistroval a v tom MCASe na ňu prišli zápisy asi do pol hodinky.

Obrázek
vanaxxl1
Nováček
Nováček

Příspěvek od vanaxxl1 »

Já mám ty stejné problémy. Občas to jede, občas ne. Zkusil jsem dvě verze MCAS a hlásí mně to napřeskáčku "invalid smart card" a "initializing cryptoworks". Asi zítra koupím CI modul. Nemám chuť s tím trávit mládí. Příští týden odjíždím a tak nechci nechávat rodinu bez televize.

flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

Tak po několikadenním provozu boxu položeném na skříňce (už by se tedy neměl přehřívat) problémy neustaly.
Provedl jsem pokusy s domáčknutím konektoru od čtečky, tři různé poslední verze MCASu a stav je stále stejný.
Tzn. náhodné výpadky ve čtení karty.
Firmware mám poslední (1.08.99).

Dotaz: Existuje způsob logování nebo monitorování provozu čtečky nebo karty? Jestli ano, jak prosím?

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Najskor stav vyvoja MCAS.
Dempsey robil logovanie na specialnej verzii zo 14.04.2011 . Posledne vydana verzia je z 15.04.2011 a tam je uz jasne napisane v popise medzi zmenami?
Memory leak bug fix
A tu chybu, este neopravenu, je vidno v logoch ,ktore spravil Dempsey. Vo verzii z 15.04.2011 ta chyba uz opravena je.
Pokusy a snaha o logovanie:
Mcas standartne nepodporuje logovanie . je to koli datam, ktore su jeho sucastou a ktore pri beznej prevadzke v logu zobrazuje. Tie data su ziskane hackom , takze je logicke, ze logovanie standartne podporovane nieje.
Mcas neloguje ani s parametrom -d (tzv. debug mod) , na logovanie treba vzdy pouzit specialnu verziu - ktora zas nieje bezne dostupna.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

A aby bolo jasne , dnes som do dalsieho s fw 1.08.99 doinstaloval Mcas z 15.04.2011, dal som tam Irdeto kartu a idem testovat stabilitu. V tejto verzii mi karta nabehla hned a cca 30 minut uz ide. Zatial.
Pre spravnost informacii je potrebne vzdy ! rozlisovat typy hlasok, ktore box v suvislosti s kartou ponuka.
Ak mam zapnuty MCas a box obcas zapise,ze karta je odstranena, a ta hlaska je v oranzovom poli, jedna sa o hlasku fw a internej citacky Conax.
Ak tu istu hlasku vypise v modrom poli - jedna sa o hlasku Mcas-u .
Dojde mi box, prejdem do Menu, CAS a na dialkovom vytukam 9105 . Zobrazi sa mi skryte menu pre vypnutie citacky. Zvolim Interna citacka na OFF. Dam exit . Prijimac ale musim este restartovat , aby sa ozaj zmena prejavila.
Po restarte skontrolujem este stav citacky- Menu , CAS - Interna citacka musi byt OFF.
Ak nieje, zmena sa restartom neprejavila. V takom pripade pripojim USB disk (hocijaky s FAT32, na velkosti nezalezi) . Po detekcii USB disku (to prijimac vypise ) , opat prijimac restartnem - najlepsie vypinacom vzadu .

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“