Irdeto
Moderátor: By.Bob
-
wanky
- Nováček

Irdeto
Hoj všem, uvažuji o tomhle přístroji a nebo o oficiálně podporovaném Irdeto Humax 5100S. Co od něho očekávám jsou základní fce jako nahrávaní na ext. disk, spolehlivost (aby nezamrzal, nepadal), v budoucnu možná přehrávání multimedia (vysoký tok) přes domácí síť a hlavně rychlost v přepínaní programů. Ale nevím jak je to u HD boxu s podporou a přehrání karty Irdeto. Který by jste tedy volili vy?
- tulino
- Pokročilý

Re: I-deto
Pri vypnuti internej citacky a za pouzitia spravneho pluginu je podla uzivatelov 9105 momentalny stav OK aj s ICE aj I rdeto.
Ak Skylink objedna a I deto vymysli cosi co sposobi problemy, tak 9105 ma CI sachtu na modul. A ides dalej.
Porovnavat HD BOX 9105 s Humaxom 5100 je podla mna fail. Vykonovo, multimediami i funckne.
Ak by to nebolo jasne tak v prospech HD BOXu.
Ak Skylink objedna a I deto vymysli cosi co sposobi problemy, tak 9105 ma CI sachtu na modul. A ides dalej.
Porovnavat HD BOX 9105 s Humaxom 5100 je podla mna fail. Vykonovo, multimediami i funckne.
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
-
wanky
- Nováček

tulino píše:Pri vypnuti internej citacky a za pouzitia spravneho pluginu je podla uzivatelov 9105 momentalny stav OK aj s ICE aj I rdeto.
Ok díky za odpověď
-
littleoak
- Nováček

Můžu se zeptat, s jakým pluginem (a verzí pluginu i FW) chodí Skylink IRDETO HD karta? Resp. na co si dát pozor při nastavování?
Díky.
Díky.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
vanaxxl1
- Nováček

Takže aby náhodou někdo nedopadl jako já: zatím na interní čtečku Skylink prakticky nefunguje. Jede to jen několik minut po vytažení a znovu zasunutí karty do šachty. Nevím jestli je to problém firmware nebo hardware. Spíš bych to viděl na fw, kartu mám předplacenou na program Multi a v těch chvílích, kdy funguje mně běží úplně všechny programy Skylink. Protože do problematiky opravdu vůbec nevidím, tak se jen tak dohaduju - systém se snaží na kartu zapsat povolené programy, to se nezdaří a tak karta přestane vysílání dekódovat.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Čítačka normálne funguje. Pošli box do servisu

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
littleoak
- Nováček

Už jsem to rozchodil s pluginem MCAS. Chodí to překvapivě dobře. Zkoušel jsem Irdeto, ICE, Cryptoworks. Prošly i aktivační zápisy do nové Skylink IRgrantec píše:mas HDBOX9105 ,alebo len sondujes ?
Ještě se chci zeptat, jestli jde nahrávání na síťový disk (nfs,cifs) Mám NAS Zyxel nsa210.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
ide - pouzi mount sietoveho a az po jeho uspesnom moutnuti ho v Menu - nastavenie nahravania oznac ako miesto na ulozenie nahravok. Na timeshift je lepsie pouzit lokalny disk - koli tomu, ze by trvale zatazoval procesor .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
tpenk
Zdravim vsechny,
mam taky 9105 a problemy mam podobne. Mam kartu SKYLINK irdeto ICE, aktivovane promo programy vcetne HD. Po urcite dobe se zacne postupne pres den zhorsovat kvalita obrazu az nakonec vypadne. Kazdy den prubeh stejny.
Ani po instalaci firmwaru a pluginu MCAS a vsech moznych doporuceni odtud mi nefunguje vetsina HD programu. Uz nevim, co s tim. Chtel jsem si predplatit na stalo HD programy, ale takhle to nema cenu....
Nemate prosim nekdo tuseni, co s tim? Takhle je ten pristroj se svym potencialem naprosto k nicemu. Dekuji moc, Tomas P.
mam taky 9105 a problemy mam podobne. Mam kartu SKYLINK irdeto ICE, aktivovane promo programy vcetne HD. Po urcite dobe se zacne postupne pres den zhorsovat kvalita obrazu az nakonec vypadne. Kazdy den prubeh stejny.
Ani po instalaci firmwaru a pluginu MCAS a vsech moznych doporuceni odtud mi nefunguje vetsina HD programu. Uz nevim, co s tim. Chtel jsem si predplatit na stalo HD programy, ale takhle to nema cenu....
Nemate prosim nekdo tuseni, co s tim? Takhle je ten pristroj se svym potencialem naprosto k nicemu. Dekuji moc, Tomas P.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
ako sa prejavuje zhorsenie kvality obrazu ? skus spravit photo dobreho obrazu a zhorseneho.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Vráť ho a kúp si nejaký certifikovaný Skylinkom/ ak chceš používať ich kartu /. Ja mám pocit že ak nevieš rozchodiť takto jednoduchý prijímač tak ani nebudeš vedieť využiť jeho prednosti. Tobôž ak nepoznáš základ príjmu - prípadne Tvoj satmontértpenk píše:Zdravim vsechny,
mam taky 9105 a problemy mam podobne. Mam kartu SKYLINK I-deto ICE, aktivovane promo programy vcetne HD. Po urcite dobe se zacne postupne pres den zhorsovat kvalita obrazu az nakonec vypadne. Kazdy den prubeh stejny.
Nakoniec aj s tým certifikovaným zistíš že nemáš dobre naladenú anténu a preto sa Ti obraz rozkladá. HD kanály zo Skylinku / hlavne TP 12110 a 12207 / bez dobre naladenej antény robia presne to o čom píšeš.
Ty ale neváhaš a nasieraš nás tu tým že je prijímač k ničomu.
Nezvolil si správnu cestu pri písaní Tvojho prvého príspevku...

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Mna nahodou nenasiera ! Mna to zaujima !. Ja som si musel objednat dva prijimace, pretoze jeden je teraz v trvalom teste a dost narocnom - zatial som objavil chybu len v instalovanom plugine. Ja vlastne momentalne ani nemozem overit akekolvek Vase tvrdenia - nechcem prerusit test a tak mi neostava nic ine ,len spoliehat sa na vyjadrenia a photo. Takze tie photo by som ozaj prosil.
Ja som si vsimol jednu vec- Paprika TV - obraz kazdych 10sekund sekne. Je to ale typom kodovania a nedoladenym streamom , kazdych 10 sekund totiz idu nove ecm a pri mpeg4 treba poziadavku noveho ecm a video kodek ozaj spravne doladit. Rovnaky problem je aj na certifikovanom CI+ Neotion (specialne navrhnuty pre mpeg4), takze to nepovazujem za chybu . Na druhej strane , viem si predstavit, ze pokial to bolo v test prevadzke, tak si tu chybu mnohi testeri ani nemuseli vsimnut - ako hovoria bratia cesi- "Neni kazdemu vzhury dano" .
Ja som si vsimol jednu vec- Paprika TV - obraz kazdych 10sekund sekne. Je to ale typom kodovania a nedoladenym streamom , kazdych 10 sekund totiz idu nove ecm a pri mpeg4 treba poziadavku noveho ecm a video kodek ozaj spravne doladit. Rovnaky problem je aj na certifikovanom CI+ Neotion (specialne navrhnuty pre mpeg4), takze to nepovazujem za chybu . Na druhej strane , viem si predstavit, ze pokial to bolo v test prevadzke, tak si tu chybu mnohi testeri ani nemuseli vsimnut - ako hovoria bratia cesi- "Neni kazdemu vzhury dano" .
-
tpenk
Vazeny pane Dempsey, myslim, ze by jste mel zvazit Vase emoce a soudy vuci me. Nemate o tom,co uz jsem s pristrojem zkusil,ani poneti. Stejne tak o me a mych zkusenostech. Navic, pokud tu ctete pravidelne, jak je mozno u vas odtusit, tak zjistite, ze rozhodne tak vazne problemy nemam sam. Pokud nemate technicky co rict, radeji mlcte. Zatim jste tu nic, co by komu pomohlo s danym pristrojem, nepredvedl....
Chyba se postupne behem dne projevuje postupnym kostkovanim obrazu, az se k veceru ukaze, ze neni signal, nebo ze je zakodovan. Nektre programy se po tvrdym vypnuti a zapnuti nahodi, ale velka cast placenych HD programu se proste nezprovozni.
PS: Impertinenti poznamky typu, ze mam blbe nastavenou antenu, ze nevim jak se zapoji a nastavi TV v HD, si muzet nechat kazdy mistni Dempsey pro sebe.
Chyba se postupne behem dne projevuje postupnym kostkovanim obrazu, az se k veceru ukaze, ze neni signal, nebo ze je zakodovan. Nektre programy se po tvrdym vypnuti a zapnuti nahodi, ale velka cast placenych HD programu se proste nezprovozni.
PS: Impertinenti poznamky typu, ze mam blbe nastavenou antenu, ze nevim jak se zapoji a nastavi TV v HD, si muzet nechat kazdy mistni Dempsey pro sebe.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Rozdiel v našich skúsenostiach s týmto prijímačom je evidentný. Teraz tu síce prskáš a máš pocit že si urobil všetko správne / prípadne ten kto to robil ak nie Ty / ale časom určite príde na moje slová.
Tvoj problém je jasný. Ja som v 9105 vyskúšal všetky naše karty okrem UPC. Jediný problém - ktorý som už popísal je vypnutie MCASu s kartou Irdeto. Rozpadávanie obrazu s tým ale nesúvisí.
Ak MCAS ide tak ide bez výpadkov.
Niektoré prijímače môžu mať problém s čítačkou ale to je tu tiež popísané. Buď pri použití MCASu niekto nevypol internú čítačku, alebo je to na servis, v ktorom sa mimochodom zistilo že nie všetky čítačky vmontované do 9105 sú v poriadku. Po výmene všetko funguje ako má.
Jeden pánko mal tri prijímače / možno si to aj Ty / kde ani jedna nepracovala správne. V servise stačila práve výmena. Tak teda nadobudol dojem že všetky prijímače majú tento problém. Neni to tak.
Ja som robil tiež tri a všetky pracujú správne.
Môj a Tvoj prínos na fóre nebudem komentovať - nemá to žiadny význam
Tvoj problém je jasný. Ja som v 9105 vyskúšal všetky naše karty okrem UPC. Jediný problém - ktorý som už popísal je vypnutie MCASu s kartou Irdeto. Rozpadávanie obrazu s tým ale nesúvisí.
Ak MCAS ide tak ide bez výpadkov.
Niektoré prijímače môžu mať problém s čítačkou ale to je tu tiež popísané. Buď pri použití MCASu niekto nevypol internú čítačku, alebo je to na servis, v ktorom sa mimochodom zistilo že nie všetky čítačky vmontované do 9105 sú v poriadku. Po výmene všetko funguje ako má.
Jeden pánko mal tri prijímače / možno si to aj Ty / kde ani jedna nepracovala správne. V servise stačila práve výmena. Tak teda nadobudol dojem že všetky prijímače majú tento problém. Neni to tak.
Ja som robil tiež tri a všetky pracujú správne.
Môj a Tvoj prínos na fóre nebudem komentovať - nemá to žiadny význam