Prosím o radu pro nováčka - titulky, setting editor
Moderátor: By.Bob
-
vanaxxl1
- Nováček

Prosím o radu pro nováčka - titulky, setting editor
Ahoj,
včera mně přivezli HD-BOX9105. Snažím se zorientovat, ale zatím se mi moc nedaří. Mohli byste mi pomoct se dvěma problémy?
1. Při přehrávání DivX mně vypadávají některé znaky jako "ž" nebo "š" z titulků. Chtěl bych tam nainstalovat nějaké lepší fonty, co plně podporují češtinu. Líbil by se mně třeba Arial bold. Teď je tam něco jako Courier. Taky by bylo lepší kdyby měly titulky žlutou barvu. Tak nějak jsem si na to zvykl u počítače
2. mohli byste mně doporučit nějaký vhodný setting editor použitelný pro tento přijímač?
Předem díky. Snažil jsem se googlovat i prohledávat tohle auditko, ale tak nějak jsem nic nenašel.
včera mně přivezli HD-BOX9105. Snažím se zorientovat, ale zatím se mi moc nedaří. Mohli byste mi pomoct se dvěma problémy?
1. Při přehrávání DivX mně vypadávají některé znaky jako "ž" nebo "š" z titulků. Chtěl bych tam nainstalovat nějaké lepší fonty, co plně podporují češtinu. Líbil by se mně třeba Arial bold. Teď je tam něco jako Courier. Taky by bylo lepší kdyby měly titulky žlutou barvu. Tak nějak jsem si na to zvykl u počítače
2. mohli byste mně doporučit nějaký vhodný setting editor použitelný pro tento přijímač?
Předem díky. Snažil jsem se googlovat i prohledávat tohle auditko, ale tak nějak jsem nic nenašel.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu pro nováčka - titulky, setting editor
1. ja som to kedysi vyriesil opravov titulkoveho suboru - prevodom na znaky bez inerpunknych znamienok . podpora nasej znakovej sady pre titulky este nieje - volba jazyka menu na to nema vplyv. Zatial .
2. editor sa moze pouzit aj tento
http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=5691
2. editor sa moze pouzit aj tento
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
minimus
- Nováček

2. Seting editor
Zkoušel jsem v DrEditHD pár transpordérů přidat, zeditovat a vymazat a objevily se chyby u těch co tam byly.
Např.
TP12525 polarizace R místo V
TP11798 polarizace L místo H
Přeskenování TP se správnou polarizací přidalo všechny programy znovu.
Vymazal jsem všechny programy, naskenoval, stahnul na USB, zeditoval v DrEditHD, a nahrál do HDBOXU a vše bylo OK.
Dál jsem to zatím neřešil. Jde mi spíš o zálohu setingu, než možnost se v nastavení rýpat každou chvíli.
PolarEdit... jsem zkoušel jako první a po spuštění mu schází MFC knihovna language.dll - PolarEdit1DEU.dll. Navíc mám takový tušení, že je pro COM, což je proti USB složitější.
Zkoušel jsem v DrEditHD pár transpordérů přidat, zeditovat a vymazat a objevily se chyby u těch co tam byly.
Např.
Vymazal jsem všechny programy, naskenoval, stahnul na USB, zeditoval v DrEditHD, a nahrál do HDBOXU a vše bylo OK.
Dál jsem to zatím neřešil. Jde mi spíš o zálohu setingu, než možnost se v nastavení rýpat každou chvíli.
PolarEdit... jsem zkoušel jako první a po spuštění mu schází MFC knihovna language.dll - PolarEdit1DEU.dll. Navíc mám takový tušení, že je pro COM, což je proti USB složitější.
-
vanaxxl1
- Nováček

Použil jsem ten prvně zmíněný PolarEdit a vše fungovalo výborně. Program je intuitivní. Udělat to co potřebuji mně zabralo 2min.
-
minimus
- Nováček

Tak už jsem ho taky spustil. Stačilo zkopírovat a přejmenovat knihovny pro němčinu a angličtinu a už funguje.vanaxxl1 píše:Použil jsem ten prvně zmíněný PolarEdit a vše fungovalo výborně. Program je intuitivní. Udělat to co potřebuji mně zabralo 2min.
Kopie PolarEdit1018DEU.dll -> PolarEdit1DEU.dll
Kopie PolarEdit1018ENU.dll -> PolarEdit1ENU.dll
Uznávám. že PolarEdit je přinejmenším hezčí než DrEditHD.
A vracím se k původnímu dotazu - titulky
Aby se správně zobrazovala diakritika, je nutné mít titulky ve správné znakové sadě - ISO 8859-2. Pokud jsou titulky externí stačí je otevřít v PSPadu v menu Formát vybrat ISO 8859-2 a uložit.
Pokud se chceš povrtat ve fontech tak mrkni do /etc/fonts
-
vanaxxl1
- Nováček

Ve fontech bych se rád povrtal, ale nějak mám problém měnit obsah adresáře. Používám Filezillu (spouštím jako Win administrátor), do HD-Boxu se hlásím jako root/root. V HD-Boxu mám ve všech adresářích atributy jen pro čtení a nelze je měnit. Není třeba dostat satelit do nějakého speciálního stavu, aby umožňoval zápis do svých adresářů? Předem díky za odpověď.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
editovatelny je len adresar /var/ .
ked si tam vytvoris adresar /fonts/ - tam ich mozes popresuvat a tam ich aj hdbox bude hladat .
ked si tam vytvoris adresar /fonts/ - tam ich mozes popresuvat a tam ich aj hdbox bude hladat .
-
vanaxxl1
- Nováček

Tak jsem o krok dál, ale pořád mám problém. Ach jo. Nahrál jsem ttf fonty do adresáře /var/fonts , satelit vypnutím a zapnutím napájení restartoval, ale v "menu/nastavení jazyka/uživatelské fonty" se nové fonty neobjevily. Zkusil jsem ještě postup opakovat pro /var/etc/fonts se stejným výsledkem. Ta krabička se mnou prostě nekamarádí.
-
tommix
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vo "var" musí byť názov "font" a atribut 755
https://sites.google.com/site/satpfotos ... -pre-hdbox
https://sites.google.com/site/satpfotos ... -pre-hdbox
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T - BH - HDD 1TB + DVD mech.
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
-
barbar
- Nováček

minimus píše:2. Seting editor
Např.
mala otazka ty polarizace r a l funguji jenom v tom prijimaci nebo taky v 9300 ze 1 krat slysim
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
kruhovu polarizaciu nasi provideri nepouzivaju. Vyskytuje sa napr. u ruskkych providerov na inych poziciach a v inych pasmach .
-
barbar
- Nováček

ja sem se neptal ci ju nasi pouzivaji jen sem nenasel moznost take kanaly nahratgrantec píše:kruhovu polarizaciu nasi provideri nepouzivaju. Vyskytuje sa napr. u ruskkych providerov na inych poziciach a v inych pasmach .
a samo pouzivaji vetsinou rusaci a gdysi take francouzi
ale nenapsal si jak ty kanaly nahrat
-
robael
- Nováček

Pokial z Vas niekto robil novy setting pre 9105, mozem ho poprosit umiestnit setting do sekcie setting pre 9105? Vopred dakujem.