Irdeto

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: I-deto

Příspěvek od grantec »

je velky rozdiel, ci pise box- nieje signal, alebo zakodovany program.
stretol som sa uz s instalaciou, kde v case od 12:00 do cca 14:00 nesli progrmay - resp. silno kolisal signal. Mebolo to s tymto boxom, bolo to uz davno, ale uz som sa s tym stretol. Prijimac ale nebol vtedy na vine.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

dempsey, nechci tu kalit vodu , pokud chceš bližší info na to téma dej vědět kde ti mám napsat.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Napíš to sem alebo založ tému - pretože to s Irdetom nesúvisí

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

souvisí to čtečkou takže je jedno jakou tam máš kartu, nebudu to sem psát , já jen abys byl trochu v obraze , už je to OK, mimochodem úprava kostičkování 9200 tp12109 je také ode mně.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Niektoré prijímače môžu mať problém s čítačkou ale to je tu tiež popísané. Buď pri použití MCASu niekto nevypol internú čítačku, alebo je to na servis, v ktorom sa mimochodom zistilo že nie všetky čítačky vmontované do 9105 sú v poriadku. Po výmene všetko funguje ako má.
Myslím že píšeš to isté čo som napísal ja. To že si odhalil problém s čítačkou na 9200 je chvályhodné, ale tie ktoré boli v krabici pred skladaním niesú všetky rovnaké. Vďaka náhode a chybe fw v ktorom fw obsluhuje čítačku / to by už nemal ani jeden od fw 1.08.52 alebo inštaláciou pluginu by ju mal automaticky odstaviť / sa kombinujú dve možné príčiny zlej komunikácie s kartou -resp. pokusu ovládať kartu.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

taky jsem si myslel ale ty čtečky jsou stejné! ,některé fungují lépe a některé hůře, dříve nebo později se náhodně chyba projeví , taky si někde psal , že ti spadnul Mcas , ale to nebyl Mcas ale odpojila se čtečka je to vysledované u 9105 začaly používat NCN8024 v FS9100 je ST8024 což by měl být ekvivalent a tady je ten problém. Tvrdiš , že u tebe je to ok, zkus tohle , nechej obsluhovat čtečku fw tzn. je zapnutá vem kartu conax v menu zobraz CAS a sleduj vytáhni a dej zpět , karta se musí okamžitě přihlásit, zádné čekejte prosím a to udělej 10x za sebou a ještě něco každý kus se choval jinak po zapnutí nebo po delším provozu.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Čítaj pozorne - MCAS mi spadol výhradne s Irdeto kartou a to aj na starých modeloch.
Obsluha karty s fw patchom neni relevantná pretože vlastne by fw obsluhovať čítačku vôbec nemal - čítačka by teda mala fungovať len s pluginom. Skús to isté s MCASom a myslím že problém nebude žiadny aj keď Conax kartu už dávno nemám žiadnu.

PS: Presne som vedel že budeme riešiť čítačku v sekcii pre Irdeto .... za 3 mes. to už nikto nenájde

Obrázek
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

A ešte jedna vec - a tá sa Irdeta týka - s oscamom ide Irdeto v poriadku bez toho že by oscam spadol a to s starými a aj novým modelom.

Obrázek
tpenk

Příspěvek od tpenk »

Kdybych byl zkusenej, nemusim chodit na tohle forum. Zadal jsem slusne o radu, zcela si vedom svym malych zkusenosti s danym pristrojem.

Vas asi musi mit lidi dost radi. Ja napriklad, bych si pral s Vami dvoudomek. Kdo by nechtel bydlet s takovym mistrem sveta (teda krom hokeje)...a navic ta skromnost. To, ze jste prinosem, o tom vubec nepochybuji. Uplne vidim, jak Vase okoli omdliva, kdyz Vas jen spatri.

Kazdopadne HD Box leti do popelnice a tady koncim. Dempsey, Vy musite byt pro prodejce doslova marketingovy maskot. Byt Vami, udelal bych si v ty svy tupy hlavicce poradek (nebojte se, stejne jako ja, vyuzit rady odbornika). Evidentne tam musite mit peklo.... :68:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Tvoj odchod Teda vyriešim za Teba. Maj sa

edit: Ja keď potrebujem pomoc tak sklopím uši, veľa čítam a potom sa veľmi slušne spýtam.
Klientský postoj tu netolerujeme, preto že Vám prijímače nepredávame. Naši ozajstní klienti v nás majú dodávateľskú podporu pretože si zaplatili a na fóra chodiť nemusia

Obrázek
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

vím,že toho máš hodně na čtení ale pozorněji bys měl číst ty, ještě jednou a jednoduše je tam hw chyba "tečka" je to jedno jestli mcas oscam nebo fw jestli to je karta crw, ICE nebo Irdeto!! prostě rozhraní čtečky odpojí napájení karty a to se děje náhodně, vím jak se to má chovat, mám 2 příjímače před sebou s úpravou jsou absolutně stabilní.
Pro upřesnění mluvíme jen o FS9105 v 9100 9200 nikdy problém s čtečkou nebyl , to jen já jsem si půjčil z 9100 čtečku do 9105 aby bylo jasno.

klady:přijímač ve své cenové skupině nemá konkurenci!!
PS: za 3 měsíce si nikdo na počáteční problém s čtečkou ani nevzpomene.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Tak to neni úplne tak ako píšeš. MCAS spadne s Irdeto kartou so 100%-nou istotou. S inou kartou mi ešte nikdy nespadol. Skús to ak máš dosť času s tou 9100-vkou. To evidentne neni hw anomália ale bug v MCASe. Chápem že Ty hľadáš chybu tam kde si doma. V modeli 9105 by si mal porovnávať čítačky s ktorými máš a tie s ktorými nemáš problém.

Obrázek
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

můžu se přimluvit za tpenka, jestli je nezkušený nedivím se mu ale měl by taky krotit vášně.

jestli padá 9100 mcas s irdetem to je bug mcasu , já osobně jsem to nezkoušel, ale 9105 s úpravou +irdeto jede od včerejška fw1.08.99 mcas tuším z 15.4 zápisy nevím jela mi ipboxu.
To víš , že jsem porovnával čtečky mezi sebou i s tou z 9100 žádný rozdíl měřením součastek nezjistíš nic až v provozu 2 kanálovým osciloskopem , rozdíl mezi 9105 a 9100 je ale ani ne v zakladním zapojení ale u 9105 je přidána funkce volby napájení na kartu 3,3V nebo 5V to řídí procesor přes rozhraní NCN8024.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Zalezi od toho za aky cas sa odpoji napajanie a od coho je zavisle to odpajanie . Celom na zaciatku som pisal,ze mcas mi zacal pracovat s vypadkami,ale neskor sa to same umudrilo . Oscam ide aj 3 dni v kuse ,ale asi maximalne tri dni -lenze to je skor chyba oscamu , ako hw v boxe.
Je to odpajanie napajania citacky zavisle aj od vstupneho napajacieho napatia ? Vsetky boxy napajam cez zalozak - tak sa to u mna nemusi nikdy prejavit.. A rovnako aj u Dempsey-a , ten pouziva rovnaky typ zalozneho zdroja.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

žádný založný zdroj tady nepomůže, tak se to projevuje jak to pišeš a uplně náhodile, ono říkaš samo sa to umudrilo to právě je špatně tu sa nemá co umudrit buď to jede nebo nejede a to mezi tím je nestabilní ve středu se mi dostaly prvně do ruky taky jsem nevěděl co se děje jestli je to náhoda nebo chyba fw mcas a oscam jsem vyloučil protože mi nešla ani conax karta a navíc každý přijímač se choval trošku jinak.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“