rychlost site

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
j3nda
Pokročilý
Pokročilý

rychlost site

Příspěvek od j3nda »

chtel bych se zeptat na rychlost site, jak LAN tak pres USB wifi, je to pro me dosti klicove a nerad bych se znovu nachytal...

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
magneto
Nováček
Nováček

Re: rychlost site

Příspěvek od magneto »

j3nda píše:chtel bych se zeptat na rychlost site, jak LAN tak pres USB wifi, je to pro me dosti klicove a nerad bych se znovu nachytal...
Ahoj, rychlost sítě celkem v pohodě. :87:
Teď jsem stahoval 4GB HD nahrávku z USB disku připojeného k přijímači do PC přes:
  • FTP = 8000 kB/s = 64 Mbit/s = stáhnutí 4GB trvalo asi 9 minut
  • Samba = 4400 kB/s = 35,2 Mbit/s (nestahoval jsem to celé, v půlce jsem to stopnul)
Už dřív jsem zkoušel nahrávat HD programy na nasdílený síťový disk v PC (Win7), a jelo to v pohodě.
Zatím však nahrávám na připojený USB disk (formátovaný na NTFS), a poté to přes USB překlopím do PC (NAS zatím nemám).
Koukám, že máš AzBox Premium (taky jsem o něm uvažoval, ale nakonec jsem si to rozmyslel).
Jak to vypadá u AzBoxu co se týče rychlosti sítě ?

P.S: rychlost WiFi zkusit nemohu (nemám USB WiFi dongle) :cry:

j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

no prave ze otres cca 1500 - 3000max podle fw - takze z puvodni predstavy, ze bych z nej mohl treba udelat sitovy disk atd. vzaly za sve...
azbox je hw povedeny kousek na svou dobu, jenze sw hruza - za dva roky neuvedli fw do poradnyho stavu a enigma je v alfa fazi
naucil jsem se s nim zit, ale potrebuji jeste druhy sat, tak uz se nechci znovu nachytat :51:

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Tak teď jsem rychlost testoval ještě jednou, a je dost závislá na zatížení CPU v satelitu.
Hodnoty, které jsem uváděl v minulém příspěvku byly při sledování Filmbox HD.
Změřil jsem to znovu při sledování klasického SD programu (Fashion TV), který nezatěžuje tolik CPU.
Download ze satelitu do PC:
  • FTP = 9000kB/s = 72Mbit/s
  • Samba = 5700kB/s = 45,6Mbit/s
Upload z PC do satelitu:
  • FTP = 2300kB/s = 18,4Mbit/s
  • Samba = 3200kB/s = 25,6Mbit/s
Rychlost není úplně stabilní, a mírně kolísá (podle aktuálního zatížení CPU).
Přijímač připojen k PC s Core2Duo 2GHz, Gbit switch D-Link (zde úzké hrdlo nebude :lol: )

esbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od esbe »

magneto píše:Tak teď jsem rychlost testoval ještě jednou, a je dost závislá na zatížení CPU v satelitu.
Hodnoty, které jsem uváděl v minulém příspěvku byly při sledování Filmbox HD.
Změřil jsem to znovu při sledování klasického SD programu (Fashion TV), který nezatěžuje tolik CPU.
Skus este pripadne zmerat rychlost, ked nesledujes ziadny program, ale si v nejakom menu, kde je zobrazene cisto iba menu bez obrazu na pozadi (napr. nastavenie anteny alebo cosi podobne). Malo by sa to este o nieco zvysit. Mam taky dojem, ze rychlost dost zavisi aj od verzie firmveru.

magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

esbe píše: Skus este pripadne zmerat rychlost, ked nesledujes ziadny program, ale si v nejakom menu, ...
Anebo úplně nejlépe, při kopírování velkého objemu dat přepněte přijímač do režimu Stand-by: :wink:
Download ze satelitu do PC:
  • FTP = 9000kB/s = 72Mbit/s
  • Samba = 8700kB/s = 69,6Mbit/s
Upload z PC do satelitu:
  • FTP = 2300kB/s = 18,4Mbit/s
  • Samba = 3400kB/s = 27,2Mbit/s
Ve Stand-by narostla rychlost downloadu Samby dost podstatně a je téměř na rychlosti FTP (ta už je asi na hranici rychlosti CPU / Ethernetu).
Akorát ten upload je dost bídný, ale kolikrát potřebuje člověk kopírovat Filmy z PC do satelitu ? :grin:

flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

Zdravím.
Mohlo by se zdát, že můj problém je trochu OT, ale řešíte tu síť.

Mě se nedaří zprovoznit přenos přes FTP, protože po přihlášení na přijímač přes FTP se nedostanu do jiné adresářové struktury.
Jak mohu do rootu ftp (tedy root\home\ftp) namapovat cestu \root\STORAGE\USB2 ?
Linux neznám.

Díky za každou reakci.

Býk je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran.
minimus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimus »

flasher píše:Zdravím.
Jak mohu do rootu ftp (tedy root\home\ftp) namapovat cestu \root\STORAGE\USB2 ?
Linux má dva rooty.
Jeden označuje uživatele, s absolutními právy, druhý root označuje kořen (základ) adresářové struktury. Pokud se chceš dostat do tohoto základního prostoru s přístupem do ostatních adresářů stačí ti do ftp klienta pro vzdálený adresář napsat lomítko /.
Odtud se můžeš proklikat dál. Pokud chceš rovnou skočit na připojený disk začínáš opět lomítkem a následují adresáře. Pozor linux rozlišuje velikost písmen STORAGE není jako Storage.
Pro HDBOX
/var/STORAGE/USB1
/var/STORAGE/USB2

Pokud používáš Total Commander musíš zaškrtnout "Použít pasivní režim přenosu ..."

minimus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimus »

minimus píše: /var/STORAGE/USB1
/var/STORAGE/USB2
Sory, správně je samozřejmě
/STORAGE/USB1
/STORAGE/USB2

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“