Výpadky komunikace s ICE kartou - přehřívání?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky komunikace s ICE kartou - přehřívání?

Příspěvek od grantec »

A este nieco.

ICE karta - rozoznavame rovnako ako u Irdeto dva rezimy. Demo - prevadzka pred registraciou - obcasne vypadky su mozne . Standart prevádzka - to je rezim po registracii , ked na cinnost karty su potrebne ine ako global free opravnenia . V tomto rezime karta musi dekodovat neprerusovane. Ice v standart rezime budem testovat az vecer doma.
Este trochu historie:
V case ked sa spustal na ostro CAID 0D96 , mali mnohe dekodery a to aj licencovane, problem . Sposobovala ho nezvycajne dlha ecm instrukcia . Tento stav neskor provider upravil - skratil ecm ins na taku dlzku, aby ju dokazali spracovat aj problemove citacky . Na oba stavy reagovali tvorcovia Mcasu do 5 dni. V neskorsej faze opat ocakavam navrat k povodnej dlzke ecm ins - po vypnuti stareho systemu, takze sa tou istou kartou bude treba zaoberat opat.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

Tak po mnoha hodinách trápení a testování stylem pokus-omyl jsem snad nalezl řešení:
na box jsem položil větrák ze starého intelu a nechal jsem ho funět čerstvý větřík prostřední sadou děr do boxu.
A světe div se! Od té doby ani jeden výpadek čtení karty a že tomu dávám pohulit. :92:

Předtím se mi sekalo i čtení harddisku. Čtení z něj na počítači bylo hrozně pomalý a teď to jede jako vítr.
Řekl bych, že korejští soudruzi udělali pěknou krabičku a funkčně nadupanou. Jedoucí však parametricky na doraz.
Takže když po ní chcete dekódovat HD stream a ještě ve full rozlišení (kdo by nechtěl?) sotva lapá po dechu.
Jednotlivé kusy se mohou zdánlivě chovat různě. Záleží na teplotě v místnosti a umístění. Taky bude záležet na tom, jak se zrovna povedla výroba toho nebo onoho čipu. Při stejném nastavení elektrických parametrů se mohou i při identickém zatížení různě zahřívat.

Když tu Dempsey vypálil nový vlákno s dotazem, jak je to s teplotou na 1080p, tak mě to napadlo zkusit.
Box jsem měl nejprve zavřený v televizním stolku. Tam se ztráta komunikace s kartou začala objevovat cca po 15 minutách od zapnutí. Dal jsem to tedy na stolek a celý den nechal box úplně vypnutý. Po zapnutí jel v pohodě třeba i 2 hodiny, ale pak se hlášky začaly postupně objevovat zase. Teď se mi po více jak 4 hodinách hláška neobjevila ani jednou.

Zkuste to někdo s identickými problémy taky, ať se to potvrdí nebo vyvrátí.

Býk je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran.
ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

Jasně při režimu 1080P dostává procesor pořádně pokouřit , ale pravděpdobně to nemusí být ta pravá příčina , procesory jsou na to stavěné .
Pravděpodobný problém je ,že je asi časování pro kartu Irdeto dost na hranici při použití Mcasu nebo něco podobného.
S oscamem to funguje dle info stabilně , ale zatím není verze oscamu pro Irdeto karty public ....

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
supersat
Nováček
Nováček

Příspěvek od supersat »

flasher píše:Tak po několikadenním provozu boxu položeném na skříňce (už by se tedy neměl přehřívat) problémy neustaly.
Provedl jsem pokusy s domáčknutím konektoru od čtečky, tři různé poslední verze MCASu a stav je stále stejný.
Tzn. náhodné výpadky ve čtení karty.
Firmware mám poslední (1.08.99).

Dotaz: Existuje způsob logování nebo monitorování provozu čtečky nebo karty? Jestli ano, jak prosím?
Zkus použít FAC.HD BOX.FS9105HDPVR.v1.08.87.2011Feb1

flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

supersat píše:Zkus použít FAC.HD BOX.FS9105HDPVR.v1.08.87.2011Feb1
Ne ne néééé :39:
Špatně jsi četl celé vlákno. U mě je to pouze chlazením.
S posledním FW (1.08.99) a posledním MCAS (ten z 15.4) to jede zcela stabilně bez výpadků.

Včera jsem to ověřil i reverzně:
Asi 3h provozu zcela bez problémů, pak odstávka ventilace a do 2h komunikace s kartou dead.
Provedl jsem dochlazení, procesor začal reagovat na ovládání (tzn. funkčnost menu apod.), ale dékódování stále nejelo.
Po tvrdém restartu další více jak 4h provozu s chlazením opět naprosto bezchybně.

Jsem zvědav, kolik problémů tohoto typu se objeví v letních měsících, až se teplota v místnostech,
kde není klima (jako u mě), o dost zvedne :99:

Býk je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran.
peko59
Nováček
Nováček

Příspěvek od peko59 »

mne ICE karta tiez pise stale tie hlasky, mam pockat na novy plugin, alebo radsej kupit CAM modul IRDETO CI+ NEOTION a bude pokoj.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak Ti nepomôže toto a neponáhľaš tak počkaj na opravu
viewtopic.php?f=299&p=61100#p61100

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
luby
Nováček
Nováček

Příspěvek od luby »

Tak to vypadá, že budu moci potvrdit myšlenku o přehřívání a že za všemi technickými problémy v komunikaci interní čtečky s kartou stojí nulová výkonová rezerva přístroje. Přístroj mám doma 1 týden a nedařilo se mi rozběhnout interní čtečku s ICE kartou přes MCAS. Až jsem přišel na to, že po zapnutí přístroje síťovým vypínačem dekódování naběhne, ale po cca 50 minutách vypadne a naskočí hláška "Smartcard Inserted" "Invalid Smartcard". Po opětovném vypnutí přístroje vypínačem, vychladnutí (cca 30 min.) a zpět zapnutí karta zase naběhne, ale zase po cca 40 min. vypadne.
Dnes jsem tedy provedl pokus - na přijímač jsem položil 120mm pomaloběžný ventilátor funící dovnitř a co se stalo? Již 3 hodiny mám puštěný HD program a vše jede na jedničku a přijímač je úplně studený. Do této doby byla doba použitelnosti v rozmezí 10-50 minut.

Přijímač má opravdu problémy s vysokou teplotou uvnitř přístroje, toť můj závěr.

HD-BOX FS-9105 - fw 2.10.67, Parabola 93x85 - 19.2+23.5+28.2, LCD SAMSUNG LE60C650(panel SHARP)
llihd
Nováček
Nováček

Příspěvek od llihd »

Takže opravdu stačí ventilátor na pomalé otáčky a HDBOX 9105 šlape přes Mcas už druhý den bez výpadku.

littleoak
Nováček
Nováček

Příspěvek od littleoak »

Jak naznačil uživatel CSLU, problém je nejspíš způsobený kartovým frontendem NCN8024, který je v přístroji místo dříve osazovaného ST8024.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“