HDBOX 9105 a skusenosti
Moderátor: By.Bob
- gizmosk
- Nováček

- Dal poděkování: 1 poděkování
Re: HDBOX 9105 a skusenosti
Tak potom trebalo upresnit co po nom chces a s cim to porovnavas :). Filmy co som zatial na HDBOXe pustal som nikdy nemal problem s rozidenim sa zvuku a obrazu a to som mal 9100 a teraz mam 9105tku. Takze HW to nebude skor to vidim na kodeky. Asi je to preto, ze si tie AVIcka robim sam a nedavam tam take kodeky, ktore nie su az tak rozsirene :) Konverziu titulkov bez "ujmy" sprav napr cez PSpad http://www.pspad.com/sk/. Straci otvorit subor, CTRL+A, v menu vybrat Format/UTF-8 a ulozit. Fotky pozerat cez hocico ine ako PC nema pre mna vyznam, nikdy som to nerobil lebo mys nenahradi nic... Takze prezeranie foto je vecou FW ale mozno to sikmooki dotiahnu k tvojej spokojnosti
Ja ked porovnam co prehra dcerin DVD player s USB vstupom a HD box tak HDBox vie toho ovela viac ale foto som netestil (iba na Nintende Wii tam sa to pozera paradne
). Kym nebudu telky / boxy, prehravace atd. touchscreenove alebo nebudu mat nieco ako mys nebudem to na nich pozerat :)
- Parto
- Nováček

Zdravim, som cerstvy majitel 9105-ky a musim povedat ze je to masinka adekvatna jej cene (dal som zan 40 Euro). FW a plugin na citanie karty nebol problem instalovat a este by ma zaujimalo, ci je nejaka moznost zdielania karty z tohoto primaca priamou linkou cez RS 232 ako to je pri SD prijimacoch napr. Showbox. Sharing cez net ma zatial moc nezaujima, skor zdielanie priamou internou linkou (ci uz to spominane RS232 alebo cez LAN). Za skoru odpoved vopred dakujem.
-
Spencer
- Nováček

- gombi
- Nováček

Spencer píše:Kde sa dá kúpiť HD Box9105 za 40,-Eur ?
za také drobné by som ho bral aj ja
Openbox X-770CIPVR
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
- Parto
- Nováček

- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to si dosť preplatil lebo výrobné náklady sú 25 €. TY si vlastne koreň ktorý si myslí že urobil skvelý biznis. :-)

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- Parto
- Nováček

- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
A tým sa dostávame k podstate obchodu.
Každý kto sa tým prijímačom bude počas jeho cesty zaoberať si prihodí na kávu. Ak by to neurobil / a bol by obchodník s licenciou / by vlastne porušoval zákon, pretože musí vykazovať zisk.
Medzitým príde nejaký Parto na fórum, napíše že ho vie kúpiť za 40 € a čaká čo sa stane.
Je niekolko možných vysvetlení prečo takto experimentuje:
1. Je to čistý blázon a potrebuje okamžitú lekársku starostlivosť
2. Kúpil niekde pár krabíc odcudzených prijímačov a chce ich rýchlo predať.
3. Ide o nejaký pokus o to že niekde sa dajú kúpiť lacnejšie / aj keď určite nie za 40 € s daňou / a ide o iný model Fortisu - kde sa ale ľahko môže stať že nový loader z nich urobí len FTA prijímač bez podpory
Pre mňa osobne z toho plynie len jeden záver a to brať do úvahy všetky možnosti a v prípade že bude s podobnými duchaprítomnými poznámkami a skúsenosťami obťažovať viac krát - bude to signál vyhnať ho odtiaľto
Veľa šťastia s nastavením zdieľačky
Každý kto sa tým prijímačom bude počas jeho cesty zaoberať si prihodí na kávu. Ak by to neurobil / a bol by obchodník s licenciou / by vlastne porušoval zákon, pretože musí vykazovať zisk.
Medzitým príde nejaký Parto na fórum, napíše že ho vie kúpiť za 40 € a čaká čo sa stane.
Je niekolko možných vysvetlení prečo takto experimentuje:
1. Je to čistý blázon a potrebuje okamžitú lekársku starostlivosť
2. Kúpil niekde pár krabíc odcudzených prijímačov a chce ich rýchlo predať.
3. Ide o nejaký pokus o to že niekde sa dajú kúpiť lacnejšie / aj keď určite nie za 40 € s daňou / a ide o iný model Fortisu - kde sa ale ľahko môže stať že nový loader z nich urobí len FTA prijímač bez podpory
Pre mňa osobne z toho plynie len jeden záver a to brať do úvahy všetky možnosti a v prípade že bude s podobnými duchaprítomnými poznámkami a skúsenosťami obťažovať viac krát - bude to signál vyhnať ho odtiaľto
Veľa šťastia s nastavením zdieľačky

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- Parto
- Nováček

Ja s tebou suhlasim , apropo nikde som nepovedal ze sa da kupit za xy E, iba ze som ho kupil a potom je to smutne kolkymi rukami musia veci prejst aby sa dostali na trh - 400% narast hodnoty produktu kym sa z neho stane tovar pre koncoveho uzivatela, ale to je vecou kazdeho obchodnika kolko a na com chce zarabat a je to tiez vecou kazdeho kupujuceho kolko a za co je ochotny zaplatit. Konkretne tento prijimac asi tazko najdes v maloobchode na Slovensku pod 100 E a aj z Madarska ich nosia po 80 - 90 E. No kazdopadne som sa povodne chcel podelit s tym, ze na nom nieje problem ani pre amatera instalacia FW a jednoduchsich plugin-ov, mne to bez problemov prehrava aj DiviX-y a dokonca korektne komunikuje aj s externym SSD diskom, Teraz idem skusat to nastavenie zdielania a dufam, ze sa mi to podari rozchodit.
-
denisius79
- Nováček

Věřím že mě budete mít za koko drvené, ale dá se nějak shrnout rozdíl mezi timto příjimačem a DM 800 HD se? dopředu děkuji že mě nepošlete o rici
-
jerry
- Mírně pokročilý

-
denisius79
- Nováček

nešlo by to blíže? myslím tím v čem jiná liga. Umí tohleto EMU či je zde dostatečná podpora i mimotovární jako u DM. Přiznám se že tady se mi líbí cena, která je méně než poloviční ale tváří se (funkcema) podobně. Raději bych za toto dal 3,500,-- až 4.000,-- Kč než 10.000,-- Kč za DM 800 HD SE
-
style78
- Nováček

- tulino
- Pokročilý

vo vlakne, ktore je o tomto fw to je predsa napisane : viewtopic.php?f=297&t=8402
Kód: Vybrat vše
9105
1. Arabic string : Amended
2. Poor display in menu language with ODS12 Green : Amended
3. When choosing Arabic, strange time description of info window : Amended
4. NTV+ HD channel recording : Amended
5. FDU Upgrade URL error : Amended
6. Can not download fdu file list on the specific server : Amended
7. Plugin Auto update : Added
Spolocne
1. STB Hang-up or slow in specific channel : Amended
2. 16:10 : supported
3. Timeshift fail when HDD is full : Amended
4. Memory buffer size decreased in time shift recording : Amended
5. AAC radio playback : Supported
6. Can not recording other than english EPG : Amended
7. HDMI Noise in specific TV : Amended
8. New TP : Updated
9. EPG problem with ISO 6937 : Amended / Slovak
10. Fast scan issue : Amended / Slovak Only
11. Auto channel update function issue : Updated / Slovak Only
12. New OSD translation and Release :Updated
13. Czech OSD file : Updated
14. Conax smart cards inserion and removal bug : Amended
15. When choosing Arabic, time description of info window : Amended
16. Audio cutting issue (MTV etc): Solved
17. STB slow and hang-up when watching Kabel BW, mdr, etc long time : Solved
18. Audio drop out in Dolby HD channel : Amended
19. Tivusat Cam connection : AmendedOctagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
-
style78
- Nováček

Len pre zaujimavost, odkedy som nahodil kombinaciu FW v2.09.49 a k nemu MCAS z 9.9.2011 (+vycisteny keydata.tmp od T&T a SKYLINK), tak satelit funguje na 1000%, ziadne mrznutie, ziadne padanie, bezi uz mesiac bez prestavky a jedineho zamrznutia.
Ked vysiel novy MCAS 7.10.2011 a skusil som ho nahodit, tak stb spadol do cca 5-6hod.
Mozno to niekomu pomoze a usetri robotu
Ked vysiel novy MCAS 7.10.2011 a skusil som ho nahodit, tak stb spadol do cca 5-6hod.
Mozno to niekomu pomoze a usetri robotu