AZ Box jako Média Centrum

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

BorgDog
Nováček
Nováček

AZ Box jako Média Centrum

Příspěvek od BorgDog »

Mám dotaz, možná hloupý, ale přesto bych rád znal odpověď. Získal jsem novou HD televizi díky které už nepotřebuji setopbox k příjmu digitálního vysílání, ovšem docela by se hodil nějaký přistroj, který by umožnil "prosté" nahrávání programů, přehrávání filmů z NAS po LAN, streamování, apod. - prostě vše, k čemu jsem zatím užíval AZ Box. Není tedy možné používat nějak AZ Box i dál podobným způsobem, ačkoliv už nebude připojený na žádnou anténu?

Podotýkám, že nová televize má lepší příjem signálu než měl AZ Box tuner, tudíž připojovat ho znovu jako setopbox nechci. Díky za odpověď!

VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: AZ Box jako Média Centrum

Příspěvek od VTronik »

V podstatě jsi si odpovědl sám. To, že nebudeš používat k AZ boxu anténu nemá žádný vliv na ostatní funkce. Ty lze používat dál beze změny.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
BorgDog
Nováček
Nováček

Příspěvek od BorgDog »

Takže stačí připojit Az Box k televizi, ať už Scart nebo HDMI... a jinak nic? Tyto nahrávací a přehrávací funkce budou pracovat, i když signál "zvenku" do AZ Boxu nejde? Teď mluvím především o nahrávání z televize - tohle bych čekal, že fungovat nebude.

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

mas pravdu,nebude.Musis mat k nemu signal z LNB.

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
BorgDog
Nováček
Nováček

Příspěvek od BorgDog »

Jo, tak jsem si to myslel dobře. :sad: Škoda, už jsem málem začínal mít radost - bez možnosti nahrávat z televize je to na pytel a znova připojovat setopbox k televizi, co ho nepotřebuje, je blbost. Ach jo...

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Připojovat STB k TV co ho nepotřebuje vůbec není blbost, to se běžně dělá. Chová se to potom jako dvojtuner, na jeden program se díváš a druhý nahráváš nebo si ho dáš do PIPu.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
alihen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alihen »

len ma tak napadlo:
co ti brani mat AZBox pripojeny k LNB, nahravat a vyuzivat jeho vsetky funkcie (okrem pozerania na telke)...
a pozerat si tu tvoju novu telku (lepsi prijem)

Octagon SF8008 Twin 2x tuner DVB-S2X, 64GB SDcard, LG OLED 55" Enigma 2 OpenATV
BorgDog
Nováček
Nováček

Příspěvek od BorgDog »

Brání mi v tom právě ten špatný signál. Protože pak většinou na tom AZ Boxu nebude jaksi co nahrávat, a i když, tak v bídné kvalitě, takže to ani moc nebude stát za to. Měl jsem s tím velké problémy i na staré televizi, jakkoliv je AZ Box jinak dobrý přístroj. Nová telká chytá signál tak od dvě třídy líp, takže cokoliv budu nahrávat, musí jít "přes ní."

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ta TV má vlastní harddisk? Protože pokud nemá, tak to asi jinak nevyřešíš. Překvapuje mne ta "nekvalita" signálu z Azboxu. Asi se jedná o DVB-T, s tím zkušenost nemám, ale satelitní tunery má Azbox jedny z nejlepších. Parabolu dávat nechceš?

BorgDog
Nováček
Nováček

Příspěvek od BorgDog »

Ne, televize HD nemá a trefil ses, skutečně jde o DVB-T. Parabolu stavět nemohu, a tak jsem poněkud v pasti. Já bych si chtěl pořídit něco na způsob tohoto: http://www........ případně něco ekvivalentně fungujícího s možností vložit HD přímo dovnitř (pořád mám ten, co jsem měl v AZ Boxu), ale bohužel nejsou prachy. A ten AZ Box se mi na aukru nějak nedaří střelit. :cry:
Naposledy upravil(a) dempsey dne 03 říj 2011, 15:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: prečítaj si pravidlá fóra o odkazoch

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Nevím co bylo v tom odkazu, ale obecně ten tvůj problém asi nemá řešení. Pokud neumí nahrávat samotná TV, tak musí nahrávat STB. Jinak digitální stream na disk nedostaneš. Šlo by to jen převodem přes analog, vytáhnout ze scartu a potom DVD rekordér, ale to by byl krok zpět.

BorgDog
Nováček
Nováček

Příspěvek od BorgDog »

Já vím. Asi nezbývá než si pořídit multimediální zařízení jako Google Internet Box (ten byl v tom odkazu) nebo něco podobného. Ještě jsem to nezkoumal detailněji, nejlepší by bylo něco, do čeho by šel vrazit ten 2,5 HD, ale hlavní problém bude najít něco spolehlivě fungujícího - a mít na to. :smile:

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Jenomže ani ten Google Internet Box ti neumožní nahrávat TV vysílání. Všechny podobné multimediální přístroje jsou pouze přehrávače. Nahrávat TV vysílání z antény dokáže jen STB nebo přímo TV (pokud to umí).

BorgDog
Nováček
Nováček

Příspěvek od BorgDog »

A kruci... fakt? :shock: Já měl za to, že to jde... sakra. Ale přísahal bych, že jsem tu nahrávací funkci u nějakého přístroje tohoto typu viděl! Jen si ještě vzpomenout u jakého... ale určitě ano.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Opravdu to nejde. TV nemá žádný digitální výstup (kromě zvuku). HDMI jsou jenom vstupy a i kdyby to byly výstupy, tak to už je dekomprimovaný stream s obrovským datovým tokem (není to už MPEG) a sežralo by to kapacitu disku za pár minut.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“