HDBOX 9105 a skusenosti

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
Franta
Nováček
Nováček

Re: HDBOX 9105 a skusenosti

Příspěvek od Franta »

Mám 9105_ku týden, původní fw dle návodu přeinstalován na současný
(fw 1.09.35 a MCAS_29.8.2011 a Skylin ICE) ASTRA 3, ASTRA 1, HOTBIRD
Vše pracuje jak má, nic se neseká, obraz nečtverečkuje, timeschift, nahrává na flasch i USB HDD,
jde internet i Free TV. Současně s MCAS nainstalovány coconut a Mclient.
Otázky:
1) K čemu coconut a musí být spuštěn?
2) K čemu Mclient a musí být spuštěn?
3) Mohu z HDD v PC přes router přehrávat videa HD boxem ?
4) Mohu nahrávat pořad na HDD v PC ?
5) Lze zkušebně propojit HD box 9105 s Ferguson Ariva TT, které mám vedle sebe a přes HDMI napojeny na Plazmu Philips?
6) Pokud by ad 5) bylo možné, tak přímo, nebo přes router a potřebuji instalovat další soft (plugi)?

K neplodným příspěvkům a hašteření jen tolik, že jako úplný začátečník s lin boxem jsem díky těmto stránkám
vše napoprvé nainstaloval a přístroj pracuje bez problémů jak má s přihlédnutím na možnosti nainstalovaného
softu. Tak kdo ze zkušených mi poradí, pomůže nejen mě, ale možná i dalším začátečníkům. Děkuji.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Nazdar
len pre poriadok stav k 27.10.2011 je iny ak pises:
aktualny fw nie je fw 1.09.35
aktualny Mcas nie je MCAS_29.8.2011
avsak, ak ti vsetko ide tak NIC NEMEN

1) coconut nemusi byt spusteny, neries na co je
2) Mclient nemusi byt spusteny v pripade, ze nezdielas
3) iba take, ktore su v kodeku ktore pozna a zvladne procesor (zariadenie na to chces sa vola multimedialny prehravac, nie satelitny tuner)
4) ano ak si "mountnes" HDD PC ako sietovy HDD, ale to musis mat zapnute aj PC v case ked chces nahravat
5) co konkretne chces prepojit, za akym ucelom, co chces dosiahnut?
6) kedze neviem co chces dosiahnut prepojenim tunerov, tak nedokazem odpovedat

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Franta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta »

Dík za rychlou reakci.
RE: Jen pro pořádek. Aktuální jsem měl na mysli aktuálně nainstalovaný.
Záměrně jsem instaloval odzkoušený 1.09.35, který je současně "odrazovým můstek"
pro novější a též 2_kové verze.
ad 1) dobře neřeším
ad 2) aha tak to souvisí s 5 a 6
ad 3) to je mi jasné, ale pokud mám např. z kamery video už sestříhané v mpg a nechci chodit s fleškou,
ale takovéto soubory přehrát na TV z gauče u televize. To přeci má své opodstatnění ne?
ad 4) jsem začátečník, takže co je "mountnes" ? Přepokládám, že je to pomocí programu např. RSS
nebo to jde pomocí DO přes box?
ad 5) konkrétně píši HD box 9105 s Ferguson Ariva TT a protože jsem začátečník, tak jsem si myslel, zda by nešlo
a) využít interního HDD v Arivě TT k nehrávání jako síťový HDD
b) aby šly oba boxy na 1 kartu čímž bych mohl na 1 nahrávat 2 bez omezení sledovat.
Satelity a LNB konvertory na to mám instalované, do každého boxu jdou signály nezávisle!
ad 5) to vyplývá z předchozího tedy pokusně odzkoušet domácí sdílení

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

ad 3) opodstatnenie to ma, ale este vacsie opodstatnenie ma mat to video na hdd v multimedialnom prehravaci
inak totiz zapnes tv, pockas az sa rozbehne PC, az potom zapnes tuner a vyhladas na nazdielanom disku v PC dany subor a pustis - AK to tuner prehra,
navsteva medzitym vypije pol flase vina (o ohrozenej bezpecnosti systemovom disku nehovoriac - ak to nie je samostatny datovy disk)
Nie je to rychlejsie s tou fleskou resp ucelovom prehravaci?

ad 4) "mountnes" je nastavenie cesty k sietovemu disku, chce to ale podporovany format pre HDbox (aj pre PC)
a urobis to na HDBoxe cez DO, ale treba ten disk nazdielat aj v systeme v PC, trufas si na to?

ad 5) nemam Arivu neviem ti poradit ci
a) dokazes nazdielat Ariva svoj disk aby slo sietovo nahravat, co hovori manual Arivy?
b) dokazes zdielat kartu, Ariva TT je linux, mohlo by to ist
Ake softy mas v arive (nie firmware)?

Snad sa ozve niekto s Arivou

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Franta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta »

Dík za Tvůj čas.

Franta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta »

to: tulino
ad 3) box z PC připojen jako siťová jednotka a OK.
Vybraná videa překopíruji snadno na USB 2 HDD, PC vypnu a z guče s DO přehraji co potřebuji, zatím vše
obraz zvuk synchronně, přehraje i názvy s diakritikou - pak smažu a spokojenost. Pokud box nějaké video nepřehraje, tak ho ani nevidí.

k ad 2) Mclient může HD box 9105 využít pouze jako klient?
Jako server by se musel Mcas vypnout a použít Oscam?

zdent
Nováček
Nováček

HDBOX 9105 a skusenosti

Příspěvek od zdent »

Tak jsem ve středu dostal tento přijímač, naladil, nastavil a těšil se z kvalitního podání SD i HD programů. Bohužel hned ve čtvrtek dopoledne při ladění Anixe HD v příjímači jemně luplo a od té doby se mi zobrazuje místo programů jen hláška není signál. Menu a Free TV chodí. Zkusil jsem přijímač vypnout, počkat a zase zapnout, ale nepomohlo. Dále jsem ještě zkusil nastavit do továrního nastavení, ale také bez výsledku. Mám několik let Octagon SF 918 HD a ten mi normálně funguje. Po telefonickém hovoru s technikem prodejce jsme se dohodli, že je nutná reklamace - asi bude vadný tuner. Setkal se někdo s podobnou nebo stejnou závadou?

Díky Zdeněk z Tábora

Mousak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mousak »

Ahoj, zajímalo by mě zda stroj s uvedeným FW 2.09.49 a MCASem z 9.9.2011 pořád v pohodě běží. Já mám Cryptoworks CSlink(Gital) kartu a mám pořád nepravidelně problém, že naskakuje "Program zakódován"(někdy to pak naskočí někdy musím přepnout jinam). Nebo po vypnutí do StandBy časem stroj úplně zamrzne a pak nejde pustit, takže tvrdý restart, někdy když dám přepnout program chvíli se nic nepřepne, ale pak to třebas za 10vteřin přepne. Zatím jsem to vyřešil zasunutím Cryptow.modulem Technisat a to pak funguje(pak sice neběží korektně PipObraz, resp.obraz běží jen u jednoho programu druhý je statický-myslím tím kódované programy), ale to tak neřeším. Přijímač mám asi 3-týdny a nevím jestli není špatná interní čtečka když to takhle zlobí. Poradíte prosím?
style78 píše:Len pre zaujimavost, odkedy som nahodil kombinaciu FW v2.09.49 a k nemu MCAS z 9.9.2011 (+vycisteny keydata.tmp od T&T a SKYLINK), tak satelit funguje na 1000%, ziadne mrznutie, ziadne padanie, bezi uz mesiac bez prestavky a jedineho zamrznutia.
Ked vysiel novy MCAS 7.10.2011 a skusil som ho nahodit, tak stb spadol do cca 5-6hod.
Mozno to niekomu pomoze a usetri robotu :97:

style78
Nováček
Nováček

Příspěvek od style78 »

Mousak píše:Ahoj, zajímalo by mě zda stroj s uvedeným FW 2.09.49 a MCASem z 9.9.2011 pořád v pohodě běží. Já mám Cryptoworks CSlink(Gital) kartu a mám pořád nepravidelně problém, že naskakuje "Program zakódován"(někdy to pak naskočí někdy musím přepnout jinam). Nebo po vypnutí do StandBy časem stroj úplně zamrzne a pak nejde pustit, takže tvrdý restart, někdy když dám přepnout program chvíli se nic nepřepne, ale pak to třebas za 10vteřin přepne. Zatím jsem to vyřešil zasunutím Cryptow.modulem Technisat a to pak funguje(pak sice neběží korektně PipObraz, resp.obraz běží jen u jednoho programu druhý je statický-myslím tím kódované programy), ale to tak neřeším. Přijímač mám asi 3-týdny a nevím jestli není špatná interní čtečka když to takhle zlobí. Poradíte prosím?
style78 píše:Len pre zaujimavost, odkedy som nahodil kombinaciu FW v2.09.49 a k nemu MCAS z 9.9.2011 (+vycisteny keydata.tmp od T&T a SKYLINK), tak satelit funguje na 1000%, ziadne mrznutie, ziadne padanie, bezi uz mesiac bez prestavky a jedineho zamrznutia.
Ked vysiel novy MCAS 7.10.2011 a skusil som ho nahodit, tak stb spadol do cca 5-6hod.

Ahoj, medzicasom som presiel na FW2.09.61 a MCASem som nechal z toho 9.9.2011, ale satelit stale v pohode bezi :117:

Mousak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mousak »

Ahoj. Tak verzi 2.09.61 jsem taky měl, ale vrátil jsem se zpět(SD programy ukazovala jako HD a ještě je dala do HD kategorie to mě nějak odradilo). Jakou kartu používáš ve čtečce? Mě to fakt blbne a tak ještě zkusím úplně vše znovu nainstalovat se smazaným Var adresářem a znovu naskenuji všechny programy a nainstaluji MCas. Nic víc mě nenapadá. Dík
style78 píše:
Mousak píše:Ahoj, zajímalo by mě zda stroj s uvedeným FW 2.09.49 a MCASem z 9.9.2011 pořád v pohodě běží. Já mám Cryptoworks CSlink(Gital) kartu a mám pořád nepravidelně problém, že naskakuje "Program zakódován"(někdy to pak naskočí někdy musím přepnout jinam). Nebo po vypnutí do StandBy časem stroj úplně zamrzne a pak nejde pustit, takže tvrdý restart, někdy když dám přepnout program chvíli se nic nepřepne, ale pak to třebas za 10vteřin přepne. Zatím jsem to vyřešil zasunutím Cryptow.modulem Technisat a to pak funguje(pak sice neběží korektně PipObraz, resp.obraz běží jen u jednoho programu druhý je statický-myslím tím kódované programy), ale to tak neřeším. Přijímač mám asi 3-týdny a nevím jestli není špatná interní čtečka když to takhle zlobí. Poradíte prosím?

Ahoj, medzicasom som presiel na FW2.09.61 a MCASem som nechal z toho 9.9.2011, ale satelit stale v pohode bezi :117:

style78
Nováček
Nováček

Příspěvek od style78 »

Ahoj. Tak verzi 2.09.61 jsem taky měl, ale vrátil jsem se zpět(SD programy ukazovala jako HD a ještě je dala do HD kategorie to mě nějak odradilo). Jakou kartu používáš ve čtečce? Mě to fakt blbne a tak ještě zkusím úplně vše znovu nainstalovat se smazaným Var adresářem a znovu naskenuji všechny programy a nainstaluji MCas. Nic víc mě nenapadá. Dík
Ahoj, ano s tym FW2.09.61 mas pravdu, blbne tam oznacovanie HD programov, ale to ma nejak netrapi, inac ide dobre.
Ja mam kartu Skylink ICE a bezim zatial cez MCAS na CW, skusal som aj prepnut na Irdeto a aj tam to bezalo OK, ale dlhodobo som to neskusal.

Ja som zmazal var, natiahol FW, dal tov. nastavenie, natiahol ulozene programy iba (bez nastavenia boxu, ten som urobil rucne)
a nahodil Pluginy (MCAS+nejake dalsie IMDB, Timeshift saver, autoupdate keys, atd.) + keydata.tmp som ocistil od T&T a SLOVAK starych klucov,
ale uz som vybavil, ze aj zdroj pre autoudpate plugin je ocisteny od tychto starych kodov, takze uz to ide aj online stahovat kody priamo do stb.

dr.eam1
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od dr.eam1 »

...ten fw je fakt nejaký divný, nielen že stále zobrazuje HD , ale mne občas prestane ukazovať náhlad programu v zozname programov ...alebo ked behnem do pluginov a vrátim sa späť , tak program už nedekoduje ...

asi budem musieť použiť HDB cleaner , alebo Flash.v6.HD BOX 9105 HD PVR ....., no presne neviem aký je medzi nimi rozdiel.....

Ď.

zdent
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdent »

style78 píše:
Ja mam kartu Skylink ICE a bezim zatial cez MCAS na CW, skusal som aj prepnut na I-deto a aj tam to bezalo OK, ale dlhodobo som to neskusal.
Zeptám se: Jak přepnout kartu Skylink z CW na I-deto? Díky.

Franta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta »

HDBOX 9105 FW 2.09.49 WebZeal-20110708
Lze z internetu přehrát například video z archívu "Loskuták"?
Na mně to vyžadovalo aktualizaci Adobe Flash Player.
Jaké je řešení? Dík.

zdent
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdent »

zdent píše:
style78 píše:
Ja mam kartu Skylink ICE a bezim zatial cez MCAS na CW, skusal som aj prepnut na I-deto a aj tam to bezalo OK, ale dlhodobo som to neskusal.
Zeptám se: Jak přepnout kartu Skylink z CW na I-deto? Díky.
Tak bych řekl, že je to v pluginech, a to ve vlastnostech pluginu MCAS (mám z 9.9.2011) v configuration, betacrypt use. Ale mohu se mýlit. :mrgreen:

Omlouvám se, to není ono. :107:

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“