Aktualne informacie ohladom HD-BOX FS 1905 ?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

aliena
Nováček
Nováček

Aktualne informacie ohladom HD-BOX FS 1905 ?

Příspěvek od aliena »

Ahojte, čítam, čítam ale akosi som sa v tom všetkom stratil. Poprosil by som váš užívatelov tohto skvelého prístroja o pár informácii aké verzie softov (nemusia byť najnovšie ale hlavne nech chodia dobre) je najlepšie nahodiť:
Verzia FW: ??????
Plugin na Skylink ICE: ???
Plugin na klienta sharingu (server je CCCam cez interner s UPC): ???
Ďalšie zaujímavé pluginy ktoré za to stoja: ???
Aktuálny Setting Skylink + UPC: ???
Je ešte niečo čo by som mal vedieť ? :) Témy o tom ako si čo nahrať tu sú takže s tým problém nevidím. Zaujímajú ma hlavne skúsenosti keďže tie sú najcennejšie.

Ďakujem veľmi pekne, dúfam že tieto informácie pomôžu aj ďalším užívatelom začiatočníkom s nakopnutím tohto skvelého prístroja do života.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualne informacie ohladom HD-BOX FS 9105 ?

Příspěvek od dempsey »

Veľa čítaj a zistíš všetko. Pluginov na ICE je viac. Ak by si ale chcel používať ICE v čítačke a zároveň klienta CCCamu zvonku tak by asi bolo najlepšie urobiť kombináciu oscam+Xcam. Myslím že tu zatiaľ taká neni ale nemal by to byť žiadny problém. Stačí nainštalovať posledný fw a k nemu oscam+mgcamd a jednoducho bez mazania varu doinštalovať Xcam. Pre automatické spustenie ale zvoliť v menu pluginov len oscam + Xcam a Xcam nakonfigurovať tak aby v newcamd protokole zdieľal interne z oscamu a v cccam protokole linku zvonku
Xcam preto, lebo mgcamd síce dokáže spracovať aj c-line, ale myslím že korektne len server 2.0.11 a aj to som si neni istý že na 100%

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
aliena
Nováček
Nováček

Re: Aktualne informacie ohladom HD-BOX FS 1905 ?

Příspěvek od aliena »

Dempsey dakujem ti za rady pomohol si mi uz aj na inom fore a vazim si tvoje rady ktore sa mi zajtra urcite zidu ked tento prijmac budem konfigurovat. Uz mi par satelitov preslo rukami Openbox, Showbox, Opticum, Amiko, Dreambox 7000, Dreambox 500 a vždy som sa dostal u každého k dobrému riešeniu. Snáď ma nesklame ani HD-Box. Satelitom sa venujem len tak trochu, nemám na to proste čas, môj smer sú herné konzoly (XBOX 360, Wii, PSP, PS3) - samozrejme myslím hack/flash/downgrade nie hranie sa, internetové stránky, IT. Ak by si na oplátku potreboval poradiť niečo z tejto oblasti tak rád pomôžem.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Oscam + mgcamd (s parametrom v subore mg_cfg netclient 32 - cccam) vie aj aj ice kartu aj cline serveru 2.1.4 . To len teraz je nastaveny na newcamd (netclient parameter 01)
dokonca, ak nieje potrebne emu , staci na vsetko aj samotny Oscam.
Kdesi som cital,ze mgcamd nevie austriasat a orf - to je ale preto,ze v subore priority.list chyba zapis pre 0D05 .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Ahojte takze skusenosti s pristrojom pozitivne, akurat mam problem s nastavenim spominaneho skylink + sharing UPC:
Momentalne mi bezi bud jedno alebo druhe ak je zapnute naraz XCAM aj OSCAM+MGCAMD tak to blbne. Samostatne bezia pluginy dobre.
Idem mrknut na to co mi poradil Grantec zaroven by som ho poprosil o upresnenie.

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Sorry ale neviem ako editovať príspevok preto píšem dalsiu správu.
Nahral som len oscam-svn5461-sh4-linux-stapi-webif.zip , karta Skylink ide ale čas od casu mrzne na 5 sekund....

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Takže mam nainsštalovaný oscam+newcamd (od grantec a dempsey).
Skylink ide bez problemov.
Do súboru oscam.server som vložil:
## cccam server
[reader]
label = cccam_server #tu nic nemen
protocol = cccam # tu nic nemen
device = 192.168.0.5,45678 # ipadresa,port
account = login4,password4 # meno,heslo
group = 1
caid = 0D02 # UPC karta
cccversion = 2.2.0 # cccam 2.2.0
cccbuild = 5678 # build som si tipol lebo neviem aky je zalezi na tom ???
Sharing na UPC nefunguje. Neviem sa uz rady, Cez XCAM to ide ale to nie je riesenie ktore hladam.

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Ospravedlnujem sa za kopu prispevkov. Dneska som nad tym stravil cely den, skusal som rozne oscam aj kombinacie s xcam a rozne nastavenia.
To čo chcem je:
1. funkčná Skylink Karta (Oscam)
2. funkčný klient pripájajúci sa na CCCam 2.2.0 (UPC - 0D02)

Aktuálna konfigurácia je najnovši firmware, OSCAM+MGcamd, vypnutý Xcam (alebo opačne), takto mi ide buď jedno alebo druhé, obe sa navzájom ovplyvňujú a spolu nefungujú.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Daj posledný oscam+mgcamd a k tomu doinštaluj posledný Xcam
zapíš do cardclient.conf toto /ostatné zmaž/

Kód: Vybrat vše

newcamd:127.0.0.1:15000:1/0D96/FF00:hdbox:hdbox:0102030405060708091011121314
cccam2:hostname:port:0/0D02/FF00:username:pass
miesto hostname samozrejme ip servera pre upc a miesto port ozajstný port

mgcamd potom v pluginoch zastav a spusti k tomu oscamu Xcam

To by malo byť všetko

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Dik skusim a dam vediet

aliena
Nováček
Nováček

HD-Box - nasadenie do zivota + Skylink karta + UPC CCcam

Příspěvek od aliena »

Skvelé funguje ! :)
Rád by som tému prečistil a nechal v nej len tento príspevok.
1. Nahral som najnovší firmware podľa tohto návodu pretože som mal 1.08.XX:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 297&t=8237
2. Nahral som Oscam+MgCamd (pre kartu Skylink ICE)odtialto:
viewtopic.php?f=173&t=8626
3. Nahral som najnovší Xcam (1.9.2011) (pre CCCam sharing - C line)odtialto:
viewtopic.php?f=173&t=6782
4. Nastavil som Diseqc (Thor+Astra) a vytvoril si aký taký setting (ešte na ňom pracujem, potom ho sem pridám)
5. Pripojil som sa na box cez FTP (Total Commander) - zadal som adresu boxu ktorú som si našiel v menu
6. Upravil som konfigurák var/etc/cardclient.conf a zmazal všetko čo tam bolo a pridal tieto 2 riadky:

Kód: Vybrat vše

newcamd:127.0.0.1:15000:1/0D96/FF00:hdbox:hdbox:0102030405060708091011121314
cccam2:hostname:port:0/0D02/FF00:username:pass
newcamd - je pre interné zdielanie karty kvoli bezproblémovému chodu Skylink a Cccam - UPC
cccam2 - je samotný link na môj vzdialený server s kartou UPC - nastavuje sa len hostname, port, meno, heslo prípadne 0D02 zmeníme na iné CAID ak sa jedná o inú kartu.
7. V boxe v menu plugin som vypol automatické spúštanie mgcamd a zapol na automatické len oscam a xcamClient.

Všetko ide zatial bez problémov v prípade ďalších problémov budem referovať ale zatial sa mi zdá že to bude šlapať (nezaznamenal som žiadne sekanie alebo no signal ale kanál je zakódovaný)

Ako bonus som dnes skúsil WebZeal prehliadač - pripojil som bezdrotový set Logitech MK250 a bez žiadnej konfigurácie mi do pár sekund rozoznal ak klavesnicu aj mys. Rychlost prehliadaca je celkom v pohode - pre núdzove surfovanie a prezrenie mailov postačuje.

Na záver sa chcem poďakovať užívatelom dempsey a grantec ktorý mi poskytli cenné rady, ktoré som spomenul aj v tomto príspevku a takisto používam aj ich verziu Oscam + mgcamd.

Ďalej sa chystám na pridanie vzdialeného serveru mgcamd, pripojenie sieťového disku, streaming a hlavne dokončiť si setting.
Problém vidím v priradení priority kanálom ktorý zdroj dekódovania využiť t.j. ak budem mat kartu Skylink + vzdialený server Skylink - aby sa pri volných kanalóch využívala karta a pri prémiových sharing.

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Cas od casu my vymrzne HD-Box , pomoze bud vyp/zap s dialkovym alebo vzadu s vypinacom.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Prečisti prijímač s cleanerom viewtopic.php?f=172&t=7242 a nakonfiguruj ho celý odznova. Niečo si urobil zle. 9105-ky nemrznú

Obrázek
dr.eam1
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od dr.eam1 »

dempsey píše:...

mgcamd potom v pluginoch zastav a spusti k tomu oscamu Xcam

To by malo byť všetko

mne to zatial takto funguje , ale nejde mi emu , písane bolo ,že v plugine oscam mgcamd sú aj kluče...

ked doinštalujem aj mcas , nebude sa to nejak biť?

Ď.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak vypneš v MCASe čítačky tak ani nie

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“