Díky za radu.folcrun píše: Ja pouzivam smit I-deto CI+ spolu so skylink ICE uz dva mesiace. Na emu pozitívam MCAS. Spolu to ide bezproblémovo. Takže kludne si nechaj v prijimaci MCAS na emu a modul s kartou spolu sa to nijak nebije.
AKY CA MODUL
Moderátor: By.Bob
-
zdent
- Nováček

Re: AKY CA MODUL
-
satanolog
- Nováček

Je hodně zajímavé že mě modul Mascom Irdeto Cryptoworks funguje v HD BOXU 9105 bez jakýchkoliv problémů,bez hlášek,PIP,o.k,nahrávaní bezproblémové z jednoho transpordéru mám f.:1.23 přijímač od přímého dovozce ze SAPRA. 
- bastlir1
- Nováček

To buď rád. Mě koneckonců také varovali před funkčností karty Skylink NEXT, ale od prvního zasunutí a aktivace funguje bezvadně. Naopak jsem na jiném fóru doporučoval specifický typ flashky do PVR TV, která většině lidí fungovala, ale dvěma také ne.satanolog píše:Je hodně zajímavé že mě modul Mascom I-deto Cryptoworks funguje v HD BOXU 9105 bez jakýchkoliv problémů,bez hlášek,PIP,o.k,nahrávaní bezproblémové z jednoho transpordéru mám f.:1.23 přijímač od přímého dovozce ze SAPRA.
U modulů obecně je to tak nějak sázka do loterie, protože vždy záleží na aktuálním FW samotného modulu s ohledem na používanou kartu a zařízení, do kterého jej zasuneš. Většina seriózních prodejců však nejdříve zákazníkovi modul půjčí na vyzkoušení.
TV Samsung UE64D6530, STB1-Dreambox7000s, STB2-HD-Box TS-9105, MMC EMTEC Movie Cube D850H + 2x NAS server, Onkyo TX-NR616.
-
rejca
- Nováček

a nějaké nastaveni modulu? Me s mascomem 1.23 pip ani vice programu najednou nefunguje (ale mam 7110), docela me to mrzi:-)satanolog píše:Je hodně zajímavé že mě modul Mascom I-deto Cryptoworks funguje v HD BOXU 9105 bez jakýchkoliv problémů,bez hlášek,PIP,o.k,nahrávaní bezproblémové z jednoho transpordéru mám f.:1.23 přijímač od přímého dovozce ze SAPRA.
-
satanolog
- Nováček

Já jsem v ruce ten Tvůj model neměl,v nastavení modulu snad jen u receivru vypnutí hlášek,ale to se netýká mýho HD BOXU 9105,ale podle recenze je to osekaný a horší bráška 9105.Rád bych Ti pomohl,kdyby si mohl přijet a seš mobilní podíval bych se Ti na to.Tady jenom píšeme svoje zkušenosti. 
-
rejca
- Nováček

V pohodě, díky, napsal jsem dovozci, tak uvidím. :)satanolog píše:Já jsem v ruce ten Tvůj model neměl,v nastavení modulu snad jen u receivru vypnutí hlášek,ale to se netýká mýho HD BOXU 9105,ale podle recenze je to osekaný a horší bráška 9105.Rád bych Ti pomohl,kdyby si mohl přijet a seš mobilní podíval bych se Ti na to.Tady jenom píšeme svoje zkušenosti.
-
zdent
- Nováček

Tak jsem dnes dostal modul Ben Electric Smit Irdeto CI+. Zasunl jsem ho do přijímače v pohotovostním stavu, počkal asi 30 vteřin a pak nastavil pro modul češtinu a vypnul hlášky. Funguje na první pokus a zatím se opravdu s MCAS+EMU "nehádá". Jen bych pro další případné uživatele podotknul, že se do něj dekódovací karta vkládá čipem nahoru, tedy obráceně než do interní čtečky. 
-
rejca
- Nováček

Funguje ti nešifrované nahrávání? Já dneska zkoušel v 7110 Irdeto CI+ Smith Skylink a byl jsem připraven na to, že nahrávky budou šifrované jako na 8000, ale nejsou. Že by náš přijímač byl nějaký hodnější i s certifikovaným CI+ Irdetem od Skylinku ?zdent píše:Tak jsem dnes dostal modul Ben Electric Smit I-deto CI+. Zasunl jsem ho do přijímače v pohotovostním stavu, počkal asi 30 vteřin a pak nastavil pro modul češtinu a vypnul hlášky. Funguje na první pokus a zatím se opravdu s MCAS+EMU "nehádá". Jen bych pro další případné uživatele podotknul, že se do něj dekódovací karta vkládá čipem nahoru, tedy obráceně než do interní čtečky.
-
zdent
- Nováček

Zkusil jsem něco nahrát a pak si disk připojit na PC. Protože nahranou ukázku na PC bez problémů přehraji, tak bych řekl, že je nekódovaná.rejca píše: Funguje ti nešifrované nahrávání? Já dneska zkoušel v 7110 I-deto CI+ Smith Skylink a byl jsem připraven na to, že nahrávky budou šifrované jako na 8000, ale nejsou. Že by náš přijímač byl nějaký hodnější i s certifikovaným CI+ Irdetem od Skylinku ?
-
gapik
- Nováček

V tomto týdnu jsem si koupil HD-BOX 9105, takže ještě nejsem zběhlý v tomto linuxovém stroji. Jsem ale mírně rozpačitý. Rozchodil jsem přes MCAS čtečku karet pro Skylink a vůbec by mě nenapadlo, že budou problémy s CAM Modulem. Vlastní historický IceCrypt Black přeflašovaný na Joker, schopný dekódovat jakýkoliv systém. Cryptoworks v tomto modulu na Cs Link fungoval jak v Openboxu, tak v Arivě 200. V HD-BOXu mě ale kartu nanačte - ani CS Link a ni Skylink (stará Cryptoworks).
Nainstaloval jsem MCAS pro čtečku karet, ta funguje bez problémů, ale CAM se nerozjede... Nedělám něco špatně, není nutno něco aktivovat a nebo mám prostě s tímhle modelem smůlu?
Nainstaloval jsem MCAS pro čtečku karet, ta funguje bez problémů, ale CAM se nerozjede... Nedělám něco špatně, není nutno něco aktivovat a nebo mám prostě s tímhle modelem smůlu?
-
zdent
- Nováček

Skylink tento CAm modul nemá certifikovaný, takže můžeš mít smůlu. Předpokládám, že kartu do modulu dáváš správně a máš v něm nějaký poslední fw. Vidíš vůbec modul v menu Doplňky - CAS? S posledním fw 2.10.11 a MCAS z 18.1.2012 by Ti karta měla celkem spolehlivě chodit i bez CAM (pokud tedy nepotřebuješ mít 2 karty současně).gapik píše:Vlastní historický IceCrypt Black přeflašovaný na Joker, schopný dekódovat jakýkoliv systém. Cryptoworks v tomto modulu na Cs Link fungoval jak v Openboxu, tak v Arivě 200. V HD-BOXu mě ale kartu nanačte - ani CS Link a ni Skylink (stará Cryptoworks).
-
gapik
- Nováček

No právě že modul vidím, je aktivní v CAM, ale karta se nerozběhne... modul fungoval ve 3 různých set-top-boxech, jen ne v HD-Boxu :-P
-
satanolog
- Nováček

Máš špatnej modul,kup od Irdeta EUROCAM Cryptoworks a nemáš žádný problém.A je jedno jestli máš nejnovější MCAS nebo starší firmwehr.Nejdřív studuj pak kupuj.gapik píše:No právě že modul vidím, je aktivní v CAM, ale karta se nerozběhne... modul fungoval ve 3 různých set-top-boxech, jen ne v HD-Boxu :-P
-
zdent
- Nováček

Dovolím si nesouhlasit. Cryptoworks pomalu ustupuje ze scény, takže bych Ti doporučoval (pokud máš kartu Skylink) koupit kartu Skylink VÝMĚNA s bonusem, popis je nasatanolog píše:Máš špatnej modul,kup od Irdeta EUROCAM Cryptoworks a nemáš žádný problém.A je jedno jestli máš nejnovější MCAS nebo starší firmwehr.Nejdřív studuj pak kupuj.gapik píše:No právě že modul vidím, je aktivní v CAM, ale karta se nerozběhne... modul fungoval ve 3 různých set-top-boxech, jen ne v HD-Boxu :-P
http://www.skylink.cz/web/structure/6.h ... Key=cz_140 - je to typ ICE a tu zkusit ve Tvém modulu. Pokud opět nepůjde a potřebuješ mít současně funkční 2 karty , tak koupit CAM Smit Irdeto CI+, který je u Skylink certifikovaný. Pozor na předchozí odkaz, nepodařilo se mi ho zadat tak, aby šel rovnou použít kvůli znaku [!
-
satanolog
- Nováček

Já jen psal v čem by mu to chodilo jinak já bych mu radil modul na ICE kartu Irdeto Mascom f.1.23.do HD BOXU 9105 PVR.zdent píše:Dovolím si nesouhlasit. Cryptoworks pomalu ustupuje ze scény, takže bych Ti doporučoval (pokud máš kartu Skylink) koupit kartu Skylink VÝMĚNA s bonusem, popis je nasatanolog píše:Máš špatnej modul,kup od Irdeta EUROCAM Cryptoworks a nemáš žádný problém.A je jedno jestli máš nejnovější MCAS nebo starší firmwehr.Nejdřív studuj pak kupuj.gapik píše:No právě že modul vidím, je aktivní v CAM, ale karta se nerozběhne... modul fungoval ve 3 různých set-top-boxech, jen ne v HD-Boxu :-P
http://www.skylink.cz/web/structure/6.h ... Key=cz_140 - je to typ ICE a tu zkusit ve Tvém modulu. Pokud opět nepůjde a potřebuješ mít současně funkční 2 karty , tak koupit CAM Smit I-deto CI+, který je u Skylink certifikovaný. Pozor na předchozí odkaz, nepodařilo se mi ho zadat tak, aby šel rovnou použít kvůli znaku [!