kvalita obrazu - SD kanály

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: kvalita obrazu - SD kanály

Příspěvek od dempsey »

Kua chlapi čo to máte za telky keď máte na SD "špatný" obraz ?

Ja mám lacný Panasonic 42" PX-80 EA a obraz je silno dobrý :D

Samozrejme že Spektrum z GITALu je vážna sračka ale STVčky a ČTčky sú veľmi dobré.

AZ HD zrejme nerobí žiadne kompromisy a ukáže všetko - aj to čo by sme nechceli vidieť.

Programy vysielané v štandartne dobrej kvalite sú výborné :57:

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
neo177
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neo177 »

skylink uplne pecka aj na full hd monitore (a to sa na to divam z pekelnej blizkosti!), digi to je ina rec :) to je rozpadnute uz pri dekodovani :-D

online: DM800 HD + cccam
offline: AZBox Elite HD + cccam
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Pani jedna rada:kupujte plazmy a nie LCD!!!!! :87:

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bene1 »

plazmu na zimu ked bude treba kurit.:))

AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 207 poděkování

Příspěvek od 005jon »

SD je dobrý ale poroblem je keď prepnem na TA3 kde bežia dole titulky tak jemne sekajú na obraze to toľko nie je vidieť kaď prepnem rozlíšenia (Resolution) tak sa to dá do poriadku a po čase je to tu zasa

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

dedecek_ píše:souhlasím - obraz v SD slabota - snad se to zlepší s novým softem
AZBOX má zatím slabý upscaling. Pokud koukám na CT1,CT2, PRIMA,... na pozemním digitálním vysílání je obraz lepší než ze satelitu (SKYLINK) a to by měl být ze satelitu větší datový tok. Je to tím, že LCD a PLAZMY střední cenové úrovně mají kvalitní UPSCALING
Poznáš to hlavně na běžících textech, logu, u pořadů s pomalým pohybem obrazu, kde sleduješ detaily. (Nepomůže přepínání rozlišení, televize z HDMI už obraz neupscaluje)
Samořejmě, že HD stanice je jiné kafe.

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

005jon píše:SD je dobrý ale poroblem je keď prepnem na TA3 kde bežia dole titulky tak jemne sekajú na obraze to toľko nie je vidieť kaď prepnem rozlíšenia (Resolution) tak sa to dá do poriadku a po čase je to tu zasa
Ja jsem to ted testoval na CT2 - z AZBOXU text jakoby poskakuje, z digitální TV jede plynule. Podobně i obraz - pokud se na něj koukáš z půl metru (na 120cm uhlopříčku) vidíš nekvalitní upscaling AZBOXU jakoby za ostrým obrazem přiskakuje stín (nějaký předchozí snímek) - porovnávám s pozemní digitální TV. Na HD pořadech vše OK

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

jc.jaroslav píše:
005jon píše:SD je dobrý ale poroblem je keď prepnem na TA3 kde bežia dole titulky tak jemne sekajú na obraze to toľko nie je vidieť kaď prepnem rozlíšenia (Resolution) tak sa to dá do poriadku a po čase je to tu zasa
Ja jsem to ted testoval na CT2 - z AZBOXU text jakoby poskakuje, z digitální TV jede plynule. Podobně i obraz - pokud se na něj koukáš z půl metru (na 120cm uhlopříčku) vidíš nekvalitní upscaling AZBOXU jakoby za ostrým obrazem přiskakuje stín (nějaký předchozí snímek) - porovnávám s pozemní digitální TV. Na HD pořadech vše OK
To cslu: skus sa prosim zamerat na logo TV, prip. beziace titulky, ci nevytvaraju tien alebo ci neposkakuju.... Pozri sa j ake to je na Vantage 7100....dakujem.

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

Silne rozmýšľam o kúbe AzBox HD PREMIUM ale tieto rozdielné názory ma začínajú od toho odrádzať. Plánujem kúpiť asi TV SAMSUNG LE46A756. Aký by bol asi obraz SD programov ? Je nejaký predpoklad, že sa kvalita obrazu úpravou firmware zlepší ? Lebo ak je to vecou hardware, tak si myslím, že lepšia kvalita sa z toho nevymačká.

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Jadro AzBoxuHD ma multimedialni procesor a divil bych se kdyby jeho zobrazovaci moznosti pokulhavaly za druhymi STB. Posuzovani kvality obrazu je hodne osobni zalezitost a ujatost na nejakou znacku. Nejlepsi je to videt na vlastni oci a jeste mit moznost mit pustene 2 prijimace vedle sebe, coz se malokdy podari. Ja osobne jsem s obrazem spokojen a prechod ze stareho typu STB byl pro me prinosem. Barevne podani bylo trochu jine, ale na to jsem si velice rychle zvykl.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bene1 »

praveze som dost dlho pouzival dreamsky,a po vymene veru badatelny rozdiel..bohuzial k horsiemu..sice teraz som to prepojil cez hdmi o nieco lepsie,ale stale dreamsky bol lepsi cez scart co sa tyka obrazu..

Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

bene1 píše:praveze som dost dlho pouzival dreamsky,a po vymene veru badatelny rozdiel..bohuzial k horsiemu..sice teraz som to prepojil cez hdmi o nieco lepsie,ale stale dreamsky bol lepsi cez scart co sa tyka obrazu..
Mě zase obraz přijde na SD lepší než Dreambox 7000, ten jsem měl připojený přes SCART s nastevením na RGB, AZ box přes HDMI vypadá na SD o dost líp.

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Dreamer píše:
bene1 píše:praveze som dost dlho pouzival dreamsky,a po vymene veru badatelny rozdiel..bohuzial k horsiemu..sice teraz som to prepojil cez hdmi o nieco lepsie,ale stale dreamsky bol lepsi cez scart co sa tyka obrazu..
Mě zase obraz přijde na SD lepší než Dreambox 7000, ten jsem měl připojený přes SCART s nastevením na RGB, AZ box přes HDMI vypadá na SD o dost líp.
Prosim zhrnme si to:
Zobrazovatko mam LCD Samsung 40' seria 6.
Zvazujem kupu STB, ktore by som chcel prepojit HDMI kablom a vybral som tieto dve znacky STB:
Vantage 7100 (1100) alebo Azbox HD Elite (premium).
cca. 90% programov je v SD rozliseni (v buducnosti sa dane cislo urcite znizi, tak preto uz teraz STB HD), avsak chcem mat co najcistejsi obraz na TV (okolo loga TV, beziace titulky) uz teraz, pretoze na mojom starom Openboxe prepojeneho SCARTom je to TV logo rozmazane :cry:.
Uzivatelia co maju Vantage nevedia si ho, co sa tyka aj kvality SD kanalov vynachvalit tiez s novym fw. 2.49 ale aj 2.47 nebol zly na SD kanaly.
Pred tromi mesiacmi kvalita SD kanalov na Azbox-e bola biedna (je vraj citit zlepsenie), avsak laka ma moznost spustit si na Azbox-e aj nejake to avi..atd.
Dakujem za odpovede.

CSLU skus prosim porovnat to logo televizie a beziace titulky doma...vdaka.
:roll:

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

romko1 píše:
CSLU skus prosim porovnat to logo televizie a beziace titulky doma...vdaka.
:roll:
Porovnávám to na detailech na ČT24 běžící text ,drobné písmena ,logo atd. Hooodně záleží na panelu mám full hd ostrost nastavena na 50% takže trošku máznuté, kolem loga mírné artefakty viditelné jen uplně zblízka to je vlastnost mpeg2 s nízkým dat. tokem , tak třeba ARD , ZDF nebo italia 1, canále5 ... z hotbirdu uplně ok. Servisuji TV 30 roků takže oko na to mám, musíš si zvyknout na ton barvy, syn si půjčil premium, má plazmu Panasonic nějaký starší model byl nadšený, jestli jde někomu trhaně běžící text na čt24 to přece není vina azboxu ,vyměnit TV :D

bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bene1 »

tak som sa stym pohral..na samsung LCD 102, pri prepojeni s hdmi kablom,je v nastaveniach take ze DNIe,to treba zapnut,+HDMI uroven ciernej dat na normal,a je to ok..dokonca aj cigani su pozeratelny..obraz mam dynamicky-zap

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“