kvalita obrazu - SD kanály

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kvalita obrazu - SD kanály

Příspěvek od jc.jaroslav »

těšil jsem se na nový AZ BOX HD a zatím mě zklamal kvalitou obrazu.

Mám plazmu Panasonic PZ85, která má výborný UPSCALING, pokd připojím k panasonicu GI 830 dělá upscaling PANASONIC a obraz je slušný (např. texty na CT24 jsou nerozmazané) pokud plazmu připojím k AZ boxu je to rozmazané, zkrátka obraz je horší. zkoušel jsem posílat po hdmi různá rozlišení, i připojit TV přes SCART, prakticky žádná změna.

Je možné vypnout upscaling AZBOXU a posílat do TV po hdmi rozlišení, ve kterém je vysíláno, aby si obraz upscalovala jen TV?

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kvalita obrazu - SD kanály

Příspěvek od grantec »

Myslim,ze nie. Ale na rychlu volbu rozlisenia pouzivaj tlacidlo "Resolution" na DO. Tak si mozes manualne rychlo menit - v pripade, ze obcas pozeras napriklad aj Eurosport HD ,alebo Nova HD.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

Tlačítko Resulation mně ale vždy změní formát videa na ntsc a podstatně se zhorší kvalita a já to musím v nastavení Audio/Video opět změnit.
Nechápu proč má Nova HD formát 4:3 a NOVA SD 16:9 Vše mám samozřejmě nastavené 16:9 a fullscreen (ARTE HD i ANIXE HD jede správně 16:9)

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Kdesi sa stala chyba- mne tlacitko resolution prepina ozaj rozlisenie - nie TV normu .

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

jc.jaroslav píše:těšil jsem se na nový AZ BOX HD a zatím mě zklamal kvalitou obrazu.

Mám plazmu Panasonic PZ85, která má výborný UPSCALING, pokd připojím k panasonicu GI 830 dělá upscaling PANASONIC a obraz je slušný (např. texty na CT24 jsou nerozmazané) pokud plazmu připojím k AZ boxu je to rozmazané, zkrátka obraz je horší. zkoušel jsem posílat po hdmi různá rozlišení, i připojit TV přes SCART, prakticky žádná změna.

Je možné vypnout upscaling AZBOXU a posílat do TV po hdmi rozlišení, ve kterém je vysíláno, aby si obraz upscalovala jen TV?
Zdravim,
:97:
ako je to s kvalitou obrazu SD kanalov na AZ BOXe? Niekto dalsi, ake mate postrehy?
Dakujem za odpovede...

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
garion
Nováček
Nováček

Příspěvek od garion »

No kvalita SD zatim podle meho zatim za moc nestoji. Doufam,ze to neni konecna a ze s tim bude jeste neco udelano. Mam LCD Samsung 656 (102cm) a muj subjektivni nazor je ze kvalita SD je horsi nez db500. Na HD je to nadhera.

AZBOX HD - elite, Skystar2 - VDR 1.60 (gentoo), Triple Dragon, DB500
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

garion píše:No kvalita SD zatim podle meho zatim za moc nestoji. Doufam,ze to neni konecna a ze s tim bude jeste neco udelano. Mam LCD Samsung 656 (102cm) a muj subjektivni nazor je ze kvalita SD je horsi nez db500. Na HD je to nadhera.
Hm...a co by ste poradili aku "masinu" :), aby kvalita SD kanalov v spolupraci s LCD Full HD bola na co najvyssej urovni?
Dakujem.

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
vpvpvp
Nováček
Nováček

Příspěvek od vpvpvp »

romko1 píše:
garion píše:No kvalita SD zatim podle meho zatim za moc nestoji. Doufam,ze to neni konecna a ze s tim bude jeste neco udelano. Mam LCD Samsung 656 (102cm) a muj subjektivni nazor je ze kvalita SD je horsi nez db500. Na HD je to nadhera.
Hm...a co by ste poradili aku "masinu" :), aby kvalita SD kanalov v spolupraci s LCD Full HD bola na co najvyssej urovni?
Dakujem.
Tak ja mám AZbox HD Premium a HUMAX ICORD.Myslim si že čo sa tyka obrazu tak na Humax a Technisat HD nema žiadny prijimač.A to som este do minuleho tyždna mal doma Dreambox 8000 HD.Dobre som sa pobavil na recenzii AZboxu Elite,kde sa uvádza že kvalita obrazu na tomto prijimačí je fantastická.Mam kartu na skandinavske programy a tam je dost HD programov, :89: a aj tu je obrazovo najlepsí Icord.

riddle
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddle »

podle me je vse otazkou firmwaru, cip ma stejnej jako treba popcorhour a ten ma obraz uplne super, vse je ve vyvoji a to bude trosicku trvat nez se to poradne vyladi...

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Dobry den,
:97:
chcem apelovat na vsetkych majitelov daneho Azbox prijimaca, ci doslo k zmene (ku zlepseniu) v kvalite spracovania SD kanalov nahratim novsieho FW?

Dakujem za odpoved.
:115:

cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

Kvalita SD i HD přes hdmi je o.k porovnávám Vantage 7100 , Head 8500 , DM800 subjektívně nejlepší AZBOX , přes scart to tak jednožnačné není ,tam asi Vantage ,zkoušeno na LCD EasyTouch 50" a na plazmě Panasonic 42" samozřejmě záleží co vysílají.

bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bene1 »

no neviem po porovnani s dreamsky ktory mam ako druhy prijimac,ten je lepsi na SD,ba som to prepoj aj kvalitny HDMI kablom ,je to oniceo lepsie ako cez scart ale dreamsky bol krajsi..na HD je to vynikajuce..

AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Kazde rozlisenie sa nehodi na kazdy panel. Treba testovat na SD - spravne rozlisenie. AZbox ma tu vyhodu , ze rozlisenie mozno priamo menit cez tlacitko na DO - RESOLUTION. Niektore rozlisenia su nevhodne - koli konkretnemu typu a velkosti bodu panela.

bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bene1 »

ja neviem nech prepinam resolution ako chcem,obraz sa mi zda stale rovnaky..samsung LCD 102cm

AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

souhlasím - obraz v SD slabota - snad se to zlepší s novým softem

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“