Telnet a ftp sa nepripoji

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Telnet a ftp sa nepripoji

Příspěvek od Primo »

Neblokuje ti to firewall?

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
rada Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rada »

paklizzani píše:Adresu PC 1 xx.x.x.1
Adresu PC 2 xx.x.x.3
(načítá si RCC sám)
AzBox xx.x.x.10
Router xx.x.x.138
(zadávám já)

Tak jsi to myslel???

kabel jak PC-Router tak Router-AzBox je křížený....
Kabel mezi routerem a ostatními zařízeními se doporučuje přímý, ne křížený, i když to dnes snad všechny routery zvládají. Jako první se optám. Po připojení kabelů začnou svítit diody ? Pokud ano, HW je vše ok, pak bych se podíval do nastavení LAN v routeru, jestli třeba není zakázáno. Protože ten Zyxel neznám, není to třeba ADSL modem od O2 ? Pokud ano, tam byly obyčejně blokovány 2 porty LAN pro jejich VOIP a TV, takže fungují jen 1. a 4. Pro uvolnění všech portů je třeba tyto služby zakázat

paklizzani
Nováček
Nováček

Příspěvek od paklizzani »

Přesně tak pomohlo přehodit porty (port 2 je blokován pro O2TV, port 3 je internet/tv-můj případ - celkové odblokování jsem nenašel) ...díky

AzBox Elite, Samsung LE 40A536, A-DATA CH91-250GB
Benny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Benny »

paklizzani píše:Přesně tak pomohlo přehodit porty (port 2 je blokován pro O2TV, port 3 je internet/tv-můj případ - celkové odblokování jsem nenašel) ...díky
Blokovan neni, je to v nastaveni routeru. O2 mam takovej dojem davalo Dlinky na jejich TV. Znamymu po zasahu bleskem odesel a byl nucen si koupit vlastni novy, ktery ale takto nastaveni neni. Nekde v menu bylo nastavnei pro jednotlive porty na routeru a podle parametru pak bylo urceno co ktery port dela. Z hlavy te to ale nereknu, musel bych to videt a chvili se v tim hrabat. Uz je to nejaky patek co jsem to delal.

AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
rada Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rada »

Má zyxel HW660T, je to v nastavení LAN. Ale to je jedn, když mu stačí 2 porty, tak je to ok

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“