Zkoušel jsem najít nějaké rady na zahraničních fórech ale zatím bez výsledku....
Otázka co s tím???? Reklamace nebo hledat a hledat.
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Zkoušel jsem poslední i předposlední, ale toho zkreslení jsem si nevšiml, protože poslouchám přes HDMI. Vrátil jsem se zpět k 2032 kvůli tomu USALS a čekám na další firmware. To že někteří lidé zkreslení neslyší je běžná věc a neznamená to že jsou hluší. Dokonce si dovolím tvrdit, že čím má člověk lepší hudební sluch, tím méně mu zkreslení vadí. Dá se to vysvětlit i dokázat měřením, ale to už nepatří do tohoto fóra.hadrfakrrr píše:To visper: Dnes jsem volal dodavateli z dotazem zda má podobné problémy ze zvukem někdo jiný a odpověď byla že nikoliv.Doporučil nový firmware který jsem zatím nezkoušel a abych řekl pravdu moc se mi do něho nechce.Proto se tě zeptám zda jsi poslední firm nezkoušel a pokud ano zda je výsledek stejný.
Test na Astře odpoledne vyzkouším a dám info....

Tak jsem to otestoval na svém Elite - připojeno přes SCART. Zkreslení začíná na 13 a podle poslechu se přidává další (vyšší) frekvence. Hlasitost bez zkreslení mi ale přijde docela dostatečná, takže to nějak neřeším - ale taky by mě zajímal důvod...visper píše:Tak jsme to zjistili s kolegou Primo u dalšího kusu Premia. Zkuste prosím všichni udělat jednoduchý test. Na Astře 23,5 na kmitočtu 10803 je kanál s názvem TEST. Vysílá barevné pruhy a ve zvuku modulace sinusovým tónem. Po překročení hlasitosti nad číslo 8 se charakter zvuku výrazně změní na scartu a cinchích. Přes HDMI zůstává stejný až do plné hlasitosti. Toto silné zkreslení vzniká už při úrovni 100 mV, podle technické specifikace použitého převodníku by měl být lineární až do 2V RMS. Jsem přesvědčen, že to budete mít všichni. A pokud vám to při muzice nevadí, tak to máte dobrý, hifi zařízení si můžete vybírat jen podle vzhledu. :)