Audio - velmi nekvalitní

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

hadrfakrrr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio - velmi nekvalitní

Příspěvek od hadrfakrrr »

4-visper.Mám Premium cca 3týdny a problém ze zvukem na analogovém výstupu mám úplně stejný jako ty.Na některých stanicích je to skoro neposlouchtelné a přesně jak popisuješ z měření pokud nestahnu volume AZBoxu na 8 a níže zvuk je osolutně šílenej.....
Zkoušel jsem najít nějaké rady na zahraničních fórech ale zatím bez výsledku.... :39:

Otázka co s tím???? Reklamace nebo hledat a hledat.

- AZ BOX Premium " interní HDD 2.5 SATA MHZ2160BH " FW:2032/EMU:OpenXCAS - STAB MOTOR HH100 mode: USALS - 1.0W 23.5E 19.2E - Karta : Gital čtečka
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nikde na zahranicnych forach sa to nespomina. Asi su hluchy jak pen. :D

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Tak jsme to zjistili s kolegou Primo u dalšího kusu Premia. Zkuste prosím všichni udělat jednoduchý test. Na Astře 23,5 na kmitočtu 10803 je kanál s názvem TEST. Vysílá barevné pruhy a ve zvuku modulace sinusovým tónem. Po překročení hlasitosti nad číslo 8 se charakter zvuku výrazně změní na scartu a cinchích. Přes HDMI zůstává stejný až do plné hlasitosti. Toto silné zkreslení vzniká už při úrovni 100 mV, podle technické specifikace použitého převodníku by měl být lineární až do 2V RMS. Jsem přesvědčen, že to budete mít všichni. A pokud vám to při muzice nevadí, tak to máte dobrý, hifi zařízení si můžete vybírat jen podle vzhledu. :)

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
hadrfakrrr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadrfakrrr »

To visper: Dnes jsem volal dodavateli z dotazem zda má podobné problémy ze zvukem někdo jiný a odpověď byla že nikoliv.Doporučil nový firmware který jsem zatím nezkoušel a abych řekl pravdu moc se mi do něho nechce.Proto se tě zeptám zda jsi poslední firm nezkoušel a pokud ano zda je výsledek stejný.

Test na Astře odpoledne vyzkouším a dám info....

- AZ BOX Premium " interní HDD 2.5 SATA MHZ2160BH " FW:2032/EMU:OpenXCAS - STAB MOTOR HH100 mode: USALS - 1.0W 23.5E 19.2E - Karta : Gital čtečka
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

hadrfakrrr píše:To visper: Dnes jsem volal dodavateli z dotazem zda má podobné problémy ze zvukem někdo jiný a odpověď byla že nikoliv.Doporučil nový firmware který jsem zatím nezkoušel a abych řekl pravdu moc se mi do něho nechce.Proto se tě zeptám zda jsi poslední firm nezkoušel a pokud ano zda je výsledek stejný.

Test na Astře odpoledne vyzkouším a dám info....
Zkoušel jsem poslední i předposlední, ale toho zkreslení jsem si nevšiml, protože poslouchám přes HDMI. Vrátil jsem se zpět k 2032 kvůli tomu USALS a čekám na další firmware. To že někteří lidé zkreslení neslyší je běžná věc a neznamená to že jsou hluší. Dokonce si dovolím tvrdit, že čím má člověk lepší hudební sluch, tím méně mu zkreslení vadí. Dá se to vysvětlit i dokázat měřením, ale to už nepatří do tohoto fóra.

pepino30
Nováček
Nováček

Příspěvek od pepino30 »

tak dodavatel asi trochu mlží já už mám reklamaci vyřízenou a zítra dám vědět zkušenost s novým kusem

---------------
Humax/azbox hd premium, 0.9.2032/Skystar2/motorSG2100 a 100 offset

AZBox Premium HD, Enigma 2 OpenRSI, SG2100-Parabola 120 Du Gibertini
tuti
Nováček
Nováček

Příspěvek od tuti »

visper píše:Tak jsme to zjistili s kolegou Primo u dalšího kusu Premia. Zkuste prosím všichni udělat jednoduchý test. Na Astře 23,5 na kmitočtu 10803 je kanál s názvem TEST. Vysílá barevné pruhy a ve zvuku modulace sinusovým tónem. Po překročení hlasitosti nad číslo 8 se charakter zvuku výrazně změní na scartu a cinchích. Přes HDMI zůstává stejný až do plné hlasitosti. Toto silné zkreslení vzniká už při úrovni 100 mV, podle technické specifikace použitého převodníku by měl být lineární až do 2V RMS. Jsem přesvědčen, že to budete mít všichni. A pokud vám to při muzice nevadí, tak to máte dobrý, hifi zařízení si můžete vybírat jen podle vzhledu. :)
Tak jsem to otestoval na svém Elite - připojeno přes SCART. Zkreslení začíná na 13 a podle poslechu se přidává další (vyšší) frekvence. Hlasitost bez zkreslení mi ale přijde docela dostatečná, takže to nějak neřeším - ale taky by mě zajímal důvod...

AzBox HD Elite E2 RSI 1.6, DVB-S2 + DVB-T, motor SG-2100 USALS
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

Zkusil jsem pripojit cinch audio vystup k analogove reprosoustave
GENIUS Home Theater SW-HF 5.1 5005
a mohu potvrdit od osmeho stupne hlasitosti velmi vyrazne zkresleni. :o(
Pres HDMI je to ciste po celem rozsahu.

St.

AZBox Premium.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
ivanpav
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivanpav »

Taktiez mozem potvrdit u modelu premium hrozne audio cez cinch. Celkovo je ten zvuk uplne bez stredov a basov, ako z telefonu. Oproti mojmu predoslemu receiveru je to bieda.
Treba este pockat na reklamaciu - ako pisal pepino30.

klinger007
Nováček
Nováček

Příspěvek od klinger007 »

Ahoj s FW2163 se mi začal objevovat vysoký pískaví tón při přepínání na přehrávání filmů do doby než se film nahraje a pustí , při prohledávání TP v nastavení DVB-S v různých krocích tohoto procesu atd. Dělá to ještě někomu?

V případě zájmu nahraji. zvuk mám připojen k TV přes HDMI.

Díky
Naposledy upravil(a) klinger007 dne 10 čer 2009, 10:32, celkem upraveno 1 x.

AZBoxPrémium,WD5000AVVS,Inverto BLACK Pro monoblok Twin,AL80cm
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Pri popisovani zavady audio zlozky treba uviest aj typ vystupu. Na optike to napriklad nerobi, optika ma s audiom ine problemy (v poslednom fw) .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
ivanpav
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivanpav »

Prave som dostal odpoved od dovozcu, ze problem s cinch vystupom preskumaju a vysledok budu referovat, takze uvidime.

old_tux
Nováček
Nováček

Příspěvek od old_tux »

můžu taky potvrdit, přes cinch na zesilovači je to neposlouchatelné a přes HDMI na TV to je o.k. optiku nemám jak vyzkoušet. Mám premium.

Azbox HD Premium, Hauppauge WinTV-HVR-4000 (dvbs-2,dvb-t,analog,radio), VDR 1.7.16 (Debian sid), Samsung LE46A786 (smart LED), Harman Kardon AVR 355, JBL ES 80 set,
pepino30
Nováček
Nováček

Příspěvek od pepino30 »

tak PPL to dovezla až dnes a bohužel musím konstatovat že i tento kousek má stejné problémy tak že reklamace nemá význam na 100% se tak chovají všechny AZ Boxy HD.
Tento nešvar je zjevný i při přehrávání souborů z Hdd i USB.Takže zatím Hdmi nebo optika.
Tak to zkutečně vypadá na SW problém v řízení převodníku.Ale to se těžko hodnotí bez schématu.Je i podivné, že ovládání hlasitosti reguluje výstup i na modulátoru.Je fakt, že programátoři mají dost starostí s podstatnějšími problémy, tak hold musíme počkat co čas přinese.

AZBox Premium HD, Enigma 2 OpenRSI, SG2100-Parabola 120 Du Gibertini
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Bylo by dobré aby to naši betatesteři oznámili výrobci, protože jak čtu zahraniční fóra tak si toho zatím nikdo nevšiml. Možná by to zajímalo i výrobce převodníku DAC firmu Wolfson.

Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“