Ochrana proti nahrávání

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Jirka 76
Nováček
Nováček

Re: Ochrana proti nahrávání

Příspěvek od Jirka 76 »

To vše je sice krásné, že si tady chcete vychovávat přijímač od dítěte a né si koupit nějakého klacka. Ale základní funkce jako časové nahrávání, spuštění a vypnutí přijímače v nastavený čas, správná funkce USALS by snad mohlo být funkční v každém fw. už od začátku na né že s každým fw, který vyjde nějaká funkce nebo vlastnost nebude funkční. Na co mám 1TB HDD, když v jednom fw. nemůžu naprogramovat víc než jedno nahrávání přes EPG nebo časovač, protože při vetším počtu nastavených programů k nahrávaní se nic nenahraje. S posledním vydaným fw. sice jde nastavit nahrávání více programů, ale zase nefunguje USALS. Tak to si zase nepomůžu. Už mi pod rukama prošlo docela dost různých STB, toto je můj první linux, takže se s tím pomalu, ale jistě seznamuji, samozřejmě s pomocí tohoto fóra a googlu, ale u žádného si nepamatuji takové problémy viz. USALS, časovač... A dost jsem zklamaný tím, že v přijímači mám již týden HDD a za tu dobu jsem si nahrál jen jeden film a to tak, že jsem stiskl červené tlačítko (REC), protože na nic ostatního není spolehnutí. To raději nahrávám na Showbox S-300, kde se můžu spolehnout jak na časovač tak i na EPG. A to ta S-300 stála jen 2300Kč. Nemluvě o tom jak blbě se nastavuje časovač, nebylo by lepší zadat čas přes číselnou klávesnici, než se proklikávat pomocí šipek, maximální čas nahrávky 3 hodiny je taky pěkná blbost.
No doufám, že někdo brzo dá fw. dokupy a bude na tom vše fungovat jak má, zatím jsem nákupem tohoto přístroje zklamán. Vžd jsem si kupoval nové přijímače s tím, že umí něco navíc a budou lepší a lepší, ale toto se mi ještě nikdy nestalo, aby byl nový přijímač mimo obývací pokoj a dělal na něm testy v pracovně, protože celou rodinu obtěžuje neustále nějaký problém. Pokud je fw. v testovací verzi, tak nevím proč se tento přístroj prodává, když je to nedodělek.

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

Jirka 76 píše:To vše je sice krásné, že si tady chcete vychovávat přijímač od dítěte a né si koupit nějakého klacka. Ale základní funkce jako časové nahrávání, spuštění a vypnutí přijímače v nastavený čas, správná funkce USALS by snad mohlo být funkční v každém fw. už od začátku na né že s každým fw, který vyjde nějaká funkce nebo vlastnost nebude funkční. Na co mám 1TB HDD, když v jednom fw. nemůžu naprogramovat víc než jedno nahrávání přes EPG nebo časovač, protože při vetším počtu nastavených programů k nahrávaní se nic nenahraje. S posledním vydaným fw. sice jde nastavit nahrávání více programů, ale zase nefunguje USALS. Tak to si zase nepomůžu. Už mi pod rukama prošlo docela dost různých STB, toto je můj první linux, takže se s tím pomalu, ale jistě seznamuji, samozřejmě s pomocí tohoto fóra a googlu, ale u žádného si nepamatuji takové problémy viz. USALS, časovač... A dost jsem zklamaný tím, že v přijímači mám již týden HDD a za tu dobu jsem si nahrál jen jeden film a to tak, že jsem stiskl červené tlačítko (REC), protože na nic ostatního není spolehnutí. To raději nahrávám na Showbox S-300, kde se můžu spolehnout jak na časovač tak i na EPG. A to ta S-300 stála jen 2300Kč. Nemluvě o tom jak blbě se nastavuje časovač, nebylo by lepší zadat čas přes číselnou klávesnici, než se proklikávat pomocí šipek, maximální čas nahrávky 3 hodiny je taky pěkná blbost.
No doufám, že někdo brzo dá fw. dokupy a bude na tom vše fungovat jak má, zatím jsem nákupem tohoto přístroje zklamán. Vžd jsem si kupoval nové přijímače s tím, že umí něco navíc a budou lepší a lepší, ale toto se mi ještě nikdy nestalo, aby byl nový přijímač mimo obývací pokoj a dělal na něm testy v pracovně, protože celou rodinu obtěžuje neustále nějaký problém. Pokud je fw. v testovací verzi, tak nevím proč se tento přístroj prodává, když je to nedodělek.
Zrejme si nedokazes predstavit co znamena vyvoj sw pro takovy hw.
Zjednodusene receno, pokud nekde neco pridaj nebo upravi, nemuzou si byt nikdy jisti v jake jine casti a pri jake schode udalosti se muze projevit chyba. Tezko muzou udelat finalni funkci casoveho nahravani, kdyz je zavisla na spouste aplikacnich a systemovych casti kodu, na kterych se pracuje.
Pocitam, ze je prioritou stabilita systemu a az potom doplnkove funkce. Asi by nebylo moc efektivni zapracovat na nahravani, kdyz system tuhne. A pak po dolazeni zatuhnuti zjisti, ze puvodni kod pro nahravani nelze pouzit, protoze pri lazeni systemu museli prekopat nejakou cast kodu, se kterou uz kod nahravani nefunguje.

Pristroj se prodava pro ty, kteri se chteji zucastnit testovani. Pokud ti to pri prodeji obchodnik nezduraznil, je to chyba obchodnika a muzes mu ho jit vratit.

St.

PS: Mozna by se neco ve stylu posledniho odstavce mohlo vyvesit do dulezitych upozorneni, je to tu furt stale dokola.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

Od nikoho a nikde jsem nebyl upozorněn na to že se přijímač prodává hlavně na testování, pokud vím, tak na testování se prodával elite (po zaregistrování). Cena přijímače, pokud je určen k testování tedy není odpovídající. Nějak jsem si nevšiml, že třeba výrobce mobilního telefonu dá do prodeje svůj výrobek k testování a fw. je nedodělaný. Třeba s jedním fw. by šlo jen telefonovat a s jiným fw. by zase SMS a jiný foto a SMS.... Nebo auto na testování mezi řidiče buď pojede rovně a nebude brzdit a nebo bude zatáčet, ale nepůjde klima. Už to vidím, ty názory: míchám jabka a hrušky, vrať to prodejci, jseš....

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Pekne ho vrat. ziadny problem nebude a budes spokojny.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
neo177
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neo177 »

Jirka 76 píše:Od nikoho a nikde jsem nebyl upozorněn na to že se přijímač prodává hlavně na testování, pokud vím, tak na testování se prodával elite (po zaregistrování). Cena přijímače, pokud je určen k testování tedy není odpovídající. Nějak jsem si nevšiml, že třeba výrobce mobilního telefonu dá do prodeje svůj výrobek k testování a fw. je nedodělaný. Třeba s jedním fw. by šlo jen telefonovat a s jiným fw. by zase SMS a jiný foto a SMS.... Nebo auto na testování mezi řidiče buď pojede rovně a nebude brzdit a nebo bude zatáčet, ale nepůjde klima. Už to vidím, ty názory: míchám jabka a hrušky, vrať to prodejci, jseš....
to bude asi tym, ze mobilne telefony a auta sa nikdy nevyvijaju od nuly ale pouziva sa uz predpripraveny zaklad. tu sa ale buduje vsetko od nuly. tak isto mobily sa vyrabaju v testovacich prevedeniach ktore sa davaju testerom. ja mam napr W910i a stale ho nepovazujem za dokonceny lebo sa mi restartuje castejsie ako AZBOX

online: DM800 HD + cccam
offline: AZBox Elite HD + cccam
dugi
Nováček
Nováček

Příspěvek od dugi »

Ahojte,

Mam dvd hdd rekorder LG.
Rovnako mi AZbox po nabootovani blokuje nahravanie.

Staci ale zajst do menu Pluginy a do jedneho z camov a blokovanie "zmizne".

Ako zalozne riesenie sa da aj spominane nahravanie cez dalsi tuner, ale to je na ukor kvality.
Rovnako existovali aj krabicky anti-Macrovision, ale na predajni ju asi tazko najdeme :-D

Divim sa, ze sa to v linuxe neda jednoducho vypnut ? Evidentne to umelo pusta prijimac.

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Macrovision ochrana je přímo vlastnost použitého Sigma procesoru. Jestli jde vypnout nevím. Spíš mne zaráží proč v dnešní době chcete všichni nahrávat analogově na DVD a páskové rekordéry. To je hrozná degradace kvality a HD to neumí vůbec. DVD disk koupený nebo vytvořený na počítači je OK, ale DVD rekordér je velké neštěstí. Digitální signál se napřed dekóduje, potom kóduje do analogového PALu, jen proto aby scartem mohl přelézt do rekordéru, potom se znovu kóduje do MPEgu. Ten levný kodérek nikdy nemůže mít kvalitu toho studiového kterým byl ten původní signál vytvořen. Naproti tomu signál nahraný přímo na harddisk má stále tu původní studiovou kvalitu.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
dugi
Nováček
Nováček

Příspěvek od dugi »

Cely "zazrak", ze sa vypne Macrovision je v tom, ze sa vojde do Multicas-u ;-)
Z toho mi logicky vyplyva, ze nieco v linuxe vie riadit video signal a tym aj MV vypnut.

Co sa tyka tej kvality, tak DVD kvalita moze mat az 8Mb/s. To je vynikajuca kvalita. Samozrejme nie na Full HD.

DVD rekorder neber doslovne, je to hard diskovy DVD rekorder. Cize lubovolny (downscale) signal z composite/s-vhs prekoduje v realnom case na hard disk v mpeg-2. Potom sa to na pc pohodlne striha a v momente vytvoris DVD ake len chces. Nehovoriac o vyslednej velkosti - 2GB namiesto 20GB.

Proste na nikoho nenadavat. Niekto to rad Full HD a niekomu staci aj DVD.

Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

grantec píše:Ja len doplnim,ze AZbox nikdy nebude pre bezneho smrtelnika. Znalost prace s PC, aspon minimalne znalosti z oblasti sat. techniky- to vsetko bude musiet zvladnut jeho majitel,alebo si zabezpecit instalaciu specializovanou firmou. AZbox nieje a modlim sa,aby ani nebol, ako instantna kava.
plný súhlas :55: :92:

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“