Tento týden jsem se stal "šťastným" majitelem Dreamsky NXP 256 HD.
Včera jsem na doporučení romerra koupil WELL WCU150N.Krásnej kousek s externí anténou za pusu...
Hned dnesky jak mi přišel jsem ho o obědě běžel domů vyzkoušet, přece jenom netrpělivost pracovala.
Na SAT jsem od objednání čekal skoro 40 dní, todle fórum mám několikrát za tu dobu pročtené.
Takže jsem ho zapojil, vyhledal moji vnitřní WIFI síť, zadal jsem heslo a připojil se. Paráda.
Ale ...
Ale jak dál ???
Koukal jsem, že jsou tam 2 nastavení.Jedno na WIFI a jedno na nastavení sítě.Receiver hlásí do sítě připojeno.
Jinak servery odpojeno ...
Chci se zeptat v tom nastavení WIFI se ještě něco nastavuje ???Tam jak je ta IP DNS atd, tak se tam nedá spoň u mě nic dělat.Všude samé nuly.To se týká toho WIFI adaptéru???Včetně MAC adresy ???
Dále jsem koukal nastavení IP, jsem tedy připojen k routeru přes WIFI.Zřejmě to nejde přes DHCP, takže je třeba zadat IP v nastavení sítě ručně.To jsem zkusil, ale nevím jestli úspěšně.Zadal jsem IP, masku, bránu (to byla IP routru Belkin N+), DNS je zadán na routru a už je to adresa od providera, je to mimo moji vnitřní síť, je to tak dobře ???
Po nastavení jsem recever vypnul, pro jistotu i vzadu, znovu zapnul a teď tápu jak dál.
Když jsem ale zkoušel Internetové radio, hlásí mi to Server je zaneprázdněn, Extra movie nic, YouTube se mi nic nenačetlo.
Zajímalo by mě kde dělám chybu.S Linuxem nemám sebemenší zkušenosti, ale chtěl jsem to zkusit.Proto jsem po delším výběru vybral tento receiver.Jinak doma mám přes router Belkin N+ připojeny 2 počítače přes kabel, jeden přes WIFI a 2 noteboky přes WIFI a se sítí jsem nikdy neměl sebemenší problém.Proto mě to docela štve, ale chybama se člověk učí ...
Čekám na radu, abych ji pak jednou mohl zase předat dál ...
Je třeba někde něco nastavit ??? Patch enable mám ON. Co dál ??? Je třeba spustit nějaký server ???
Jak vyzkouším funkční připojení do Internetu ??? Potřebuji trochu nakopnout...
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
WELL WCU150N