Origo FW vs E2

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Blackfire
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 5 poděkování

Re: Origo FW vs E2

Příspěvek od Blackfire »

schmegea píše:@Blackfire - jak často používáš internetový prohlížeč v originálním FW ?
vobec :-). Sorry za otazky, co sa mna tyka, tak nestiham kukat tv a detom zapinam aiurat animacik na barandove. Sharing takisto nevyuzivam. Ale tie otazky mam z dovodu, ze kolega si kupil tento stroj a vyuziva ho intenzivnejsie ale zaroven je tech antitalent. Cize ja mu ho tak trochu spravujem. Najviac ho zlosti rychlost prepinania a potrebuje sharing. Preto enigma. Ja napodiv nemam problem s rychlostou prepinania. Mam getepg a kazdy vecer shutdown azbox. A ide ok. Okrem toho prehrava co chcem. Este DTS a ok. Nid

Dik chlapi. V novom roku pravdepodobne uz v sekcii enigma.

AZBOX Premium, LNB Inverto Black ULtra, SG2100, Gital, WI-FI, Interny HDD wd 2.5" scorpio blue 500gb, plazma Samsung PS50, pes
ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od ottosch »

cafte hosi tak uz aj ja bezim na E2 rti 1,4,
oproti origu FW som moc moc moc prekvapeny a stastny ze je nieco ako E2,na origo FW som stracal nervy,nahravanie neslo,blblo,pomale prepinanie,neskore odozvy z do,aj obraz sa mi zdal horsi,tedka E2 prepinanie rychle,krasne menu,skini,clovek sa tu vyhra scim len chce,nahravanie ide super,obraz krajsi,proste nelutujem ze som isiel do E2,aj 4:2:2 ide,origo FW uz ani necem vidiet,diky tomuto foru ze existuje ,diki vam.....

Jakou verzi E2 používáš, jaké pluginy, které slouží jako emulátory pro dostupné programy dekódované emulátory, jak funguje čtečka pro Irdeto, jak funguje slot pro CAM, jak jde Internet.
Mám vymakananý Settings pro 16 satelitů v orig. FW 4890. Existuje nějaká možnost konverze do formátu FW E2?
Díky ottosch

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Myslim,ze vtejto dobe uz neni ziadny dovod zostavat na origo FW........

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

frcko73 píše:Myslim,ze vtejto dobe uz neni ziadny dovod zostavat na origo FW........
No já bych o jednom velmi podstatném důvodu věděl....
Enigma neumí přepínat formáty signálem WSS. Lidem to kupodivu nevadí, ale já když jen koutkem oka zahlédnu "roztažené držky" z 4:3 na 16:9, tak mám zkažený celý den. Takže ač nerad tak musím zůstávat na origo. Dejte prosím vědět až to opraví.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

frcko73 píše:Myslim,ze vtejto dobe uz neni ziadny dovod zostavat na origo FW........
uz tam jde ve čtečce irdeto karta???

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

@visper roztažené obličeje neregistruji, E2 přidá černé pruhy na bok
@jc.jaroslav čisté I-deto nemám nemohu potvrdit funkčnost, ale mělo by již fungovat

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
Juraš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Juraš »

Mám E2 1.3 a formát mi to přepíná na tv mám auto a v boxu pan&scann asi zaleží co máš za tv. :geek:

Vu+ Uno 4k SE DVB-S2X, AZBox HD Premium + ,,tuning" / Open RSI 3.0, WD 1 TB WD10EVDS Green Power. WD 500GB for AV in NAS Zyxel NSA310 / Ferguson Ariva 203 / TV LG 60PZ250, Panasonic TH-42PX80EA / E85 multifocus 1W+13E+19,2E+23,5+28,2 Skylink
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

@schmegea+juraš
Jestli máte pravdu, tak by mne to velmi potěšilo, já jsem ty novější Enigmy nezkoušel, čekal jsem až takto významnou věc někdo radostně oznámí. S TV toto nemá nic společného, leda že by to měl někdo přes scart, tam se může přepínat formát až v TV. Pokud to je přes HDMI, tak musí umět černé pruhy doplňovat STB. To právě starší verze Enigmy neuměly.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

schmegea píše:...čisté I-deto nemám nemohu potvrdit funkčnost, ale mělo by již fungovat
Na test oscamu s i-deto kartou nepotrebujete cistu i-deto kartu, staci ice. V oscame nakonfigurovanom pre 0624 sa karta prepne do i-deto modu, v oscame nakonfigurovanom pre crw, pracuje ice karta v crw mode...

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-daggy-
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

Panstvo, dneska ma uz nacisto "dozral" ofiko FW, mal som donedavna neofiko tusim 4827 (teraz z hlavy nepamatam), bol celkom uchadzajuci na to, co som vyuzival, ale to prepinanie kanalov bol udes a casta hlaska zakodovane tiez netesila. Obcas to doslo do stadia - tlacitko na prepnutie kanala - zaliatie si kavy - prepnutie kanala. Vratil som tam posledny ofiko FW, ale dnes ma uplne rozladil, chcel som pozerat dalej film, ktory som mal nacaty, ale prehravac nevedel pokracovat v prehravani (zasekol sa) a prepnutie na presnu poziciu vo filme nefunguje ako u neofiko FW. A zle detekovanie formatu videa uz ani nespominam...
Takze dosiel cas skusit nieco nove.
Instalaciu som si prezrel, to by nemal byt problem. Ale mam otazky ohladom funkcii E2jky:
- da sa pretacat video tak, ze zadam cez cisla presny cas odkial chcem pozerat video?
- zapamata si poziciu kde som skoncil pozerat video a ponukne mi nabuduce moznost pokracovat?
- aka je podpora titulkov a zvukovych stop? Ako je to s DTS a podporou kodekov?
- naprogramovanie nahravania funguje aj podla zadaneho casu?
- je potrebne preformatovat aj HDD, alebo E2 nema problem s zapisom na HDD naformatovany systemom zalozenym na ofiko FW?
- je tam alternativa k MAZe, tj. velmi by mi chybala editacia kanalov v PC a ich nasledne poslanie do boxu po sieti bez carovania s ovladacom pred telkou? Tj. aktualizacia kanalov v boxe cez net a nasledna editacia v PC.
- prepinanie kanalov co tu citam je OK, mgcam tiez bez problemov, takze ak by boli vyssie spomenute zalezitosti OK, tak by som hned siel do E2jky.
Vopred dakujem za kazdu odpoved.

AZ Box Premium HD plus, PC so SkyStar HD2 + DVB Dream + motor Optibox, NTB s QQ-Box na ALT-DVB
Beam Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Beam »

-daggy- píše:- da sa pretacat video tak, ze zadam cez cisla presny cas odkial chcem pozerat video?
nahrany obsah zatim ne, jiny (avi, atd) ano. E2 ma svuj interni prehravac a potom RTi pridavaji MediaCenter. V internim se prehravaji ted jenom nahravky.
-daggy- píše:- zapamata si poziciu kde som skoncil pozerat video a ponukne mi nabuduce moznost pokracovat?
ano, MC si pozici pamatuje
-daggy- píše:- aka je podpora titulkov a zvukovych stop? Ako je to s DTS a podporou kodekov?
titulky musi byt v utf8, zvukove stopy jdou prehodit. S DTS ma nekdo obcas problem
-daggy- píše:- naprogramovanie nahravania funguje aj podla zadaneho casu?
- je potrebne preformatovat aj HDD, alebo E2 nema problem s zapisom na HDD naformatovany systemom zalozenym na ofiko FW?
ano
-daggy- píše:- je tam alternativa k MAZe, tj. velmi by mi chybala editacia kanalov v PC a ich nasledne poslanie do boxu po sieti bez carovania s ovladacom pred telkou? Tj. aktualizacia kanalov v boxe cez net a nasledna editacia v PC.
je to E2, takze softwaru jsou mraky. Jenom si musis udelat settings cely znovu, nenasel sem nic na prevod z OFW.

AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
-daggy-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

Dakujem za skvelu odpoved, takze to asi skusim, fakt uz nemam naladu na ten nedokonceny a problemovy ofiko FW.
Settingy nebudu az taky problem, si vsetko nastavim znova.

AZ Box Premium HD plus, PC so SkyStar HD2 + DVB Dream + motor Optibox, NTB s QQ-Box na ALT-DVB
-daggy-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

Tak panstvo, Enigma RTi 1.7.0 je uz v AZ Boxe. Instalacia bola relativne bez problemov, akurat bol porod nastavit Disecq pre 4 LNB, nastavil som to spravne, no tuner nic nenaskenoval. Po hodine a pol laborovania som ho vypol a zapol a zrazu zacal skenovat. Takze v pohode v tomto smere. Media center je tiez v pohode. Akurat mam problem s mgcam, odmieta mi dekodovat. Subory som nakopiroval do spravnych adresarov, nastavenia do keys a zmenil atributy na 755, no stale to nejde. Skusal som potom menit atributy aj pre keys (ignore, configy atd.), ale stale nic. Skusal som verziu 1.38 a aj 1.35a. Asi je niekde zadrhel a ja neviem na to prist. Kde asi robim chybu? v CAM manageri som mgcam aktivoval, po zmenach som aj spravil restart CAMu, no nic. S ofiko FW to slapalo, stacilo mi stiahnut mgcam, nahrat configy, aktivacia mgcam a uz to dekodovalo.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Mgcamd by sice měl chodit, ale už ho skoro nikdo nepoužívá. Teď je moderní Cccam a Oscam. Začni s tím prvním, to je naprosto jednoduché, rozjede se sám i bez configu.

sodd
Nováček
Nováček

Příspěvek od sodd »

Muzu se jen zeptat jak jsi dokazal do CAM manageru dostat mgcamd?

AZBox HD Premium E2-1.7.0~Linux azboxhd 3.3.1-opensat #1;Dreambox 500;Oscam_unstable build-6107;42" Panasonic VIERA TH-42PZ85EA
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“