Audio - velmi nekvalitní
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Brejko
- Nováček

Re: Audio - velmi nekvalitní
Problém je nahlášený na nejvyšší instanci, tak uvidíme co se pro to dá udělat. Jinak zvuk a obraz považuji za to nejdůležitější, vše ostatní nemá až takovou vážnost. Chyba analogového audio výstupu je tedy věc nejzávažnější... vydržte 
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Tak já jsem to sváděl na zesilovač (už jsem začal hledat novej) tak to zatím připojuji do zesilovače až z TV (do TV z HDMI) a zvuk je OK :-)old_tux píše:můžu taky potvrdit, přes cinch na zesilovači je to neposlouchatelné a přes HDMI na TV to je o.k. optiku nemám jak vyzkoušet. Mám premium.
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
milk
- Nováček

Zkoušel jste někdo zvuk při přehrávání videa? Pro mě je subjektivně ok oproti poslechu hudby a tv vysílání. Žádné zkreslení a zvuk je dynamický. Hádám tedy na chybu softwaru, která způsobuje zkreslení...
-
dedecek_
- Mírně pokročilý

Na to, že je audio "velmi nekvalitní" , jsem jednoduše nepřišel proto, že mne ani ve snu nenapadlo připojovat HD přijímač scartkou nebo cinchem. Že tyto možnosti existují beru jako výbavu navíc pro nějaké nouzové řešení. Kdo chce tímto způsobem a do CRT TV připojovat AZBOX HD PREMIUM, ten vyhodil penize zbytečně. Na to opravdu stačí "strojovna" s ukončeným vývojem kolem 2000,- Kč.
Doporučuju a mám ověřeno:
1) video HDMi kabelem 1.3 do Full HD "placky"
2) audio optickým kabelem do zesilovače 5.1 /domácí kino/ - TV zvuk mi připomíná vietnamské "jezevčíky"(porevoluční kazeťáky)
3) slušná reprosoustava
4) PC na veškerou spolupráci i jako zdroj multimediálních souborů
5) notnou dávku trpělivosti, neustálé prolejzání netu, zkoušení..., ale proto jsme si tuto mašinku koupili a slušný prodavač nás na to také upozornil.
Pak lze očekávat celkem slušný obraz (na HD někdy až excelentní) a velmi dobrý zvuk.
Ještě jsem zapomněl - rozhodně nic nečekejte od DiGi TV.
2) audio optickým kabelem do zesilovače 5.1 /domácí kino/ - TV zvuk mi připomíná vietnamské "jezevčíky"(porevoluční kazeťáky)
3) slušná reprosoustava
5) notnou dávku trpělivosti, neustálé prolejzání netu, zkoušení..., ale proto jsme si tuto mašinku koupili a slušný prodavač nás na to také upozornil.
Pak lze očekávat celkem slušný obraz (na HD někdy až excelentní) a velmi dobrý zvuk.
azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
- Primo
- Mírně pokročilý

Kdo ma doma starsi Hi-Fi zarizeni (i to byvalo kdysi kvalitni) a nechce investovat dalsi penize do domaciho kina, nebo AV reciveru, mimochodem ty s optickym vstupem jsou ve vyssi cenove kategorii, dobry zvuk pres cince uvita.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Souhlasím se vším - jen k bodu 2 mám připomínku - kvalitní AV receiver může mít výborný zvuk i při připojení přes CINCH (nemusí jít nutně přes Optiku) samozřejmě, výhoda optiky tu je, ale není tu podobná degradace kvality jako u videa - HD přijímač / SD zobrazovačdedecek_ píše:Na to, že je audio "velmi nekvalitní" , jsem jednoduše nepřišel proto, že mne ani ve snu nenapadlo připojovat HD přijímač scartkou nebo cinchem. Že tyto možnosti existují beru jako výbavu navíc pro nějaké nouzové řešení. Kdo chce tímto způsobem a do CRT TV připojovat AZBOX HD PREMIUM, ten vyhodil penize zbytečně. Na to opravdu stačí "strojovna" s ukončeným vývojem kolem 2000,- Kč.
3) slušná reprosoustava
Také postup přechodu z SD vysílání na HD vysílání je většinou HD zobrazovač, HD satelitní přijímač a až se finančně zmátořím, tak nový AV receiver. To znamená, že cinch propojení AZBOX - starší AV receiver je nutnost.
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
Brejko
- Nováček

Prave kvuli takovym zoufalcum jako je "dedek" nepisu na fora. Je to komunismus - spokojit se, aby prijimac jel jen napul a hovorit o "porevoluci" :lol: Pozor na takove típky!
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Akonahle je prijimac vybaveny nejakym rozhranim - musi byt funkcne- nezavisle od toho, ci ho vyuzijem, alebo nie.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
dedecek_
- Mírně pokročilý

Asi neumíš číst - chtěl jsem zdůraznit, že plný výkon lze očekávat pouze od vyvážené soustavy (satelitní přijímač, TV přijímač, vícekanálový zesilovač a repro) propojené HDMi a opt. kabelem. Co do toho pleteš politiku to vůbec nechápu - přívlastek porevoluční bylo jen časové zařazení (období po revoluci) kdy konečně se na náš trh dostaly stereofonní kazeťáky - pamětníci mi dají jistě za pravdu - se strašným zvukem.Brejko píše:Prave kvuli takovym zoufalcum jako je "dedek" nepisu na fora. Je to komunismus - spokojit se, aby prijimac jel jen napul a hovorit o "porevoluci" :lol: Pozor na takove típky!
A vůbec se nespokojuji s přijímačem, který je napůl, ale koupil jsem si přijímač, který už nyní má vynikající vlastnosti a na jehož vývoji se mohu podílet - jsou prostě lidé, které baví se v tom šťourat a pro takové je tento přijímač také určen. Kdo nechce ať ho nekupuje - dnes je naštěstí takový výběr, že si může vybrat každý - i dařbuján, který chce jenom cvakat dálkáčem.
azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
-
Brejko
- Nováček

Jenomze na takove uvahy neni nikdo zvedavy! Prijimac musi behat naplno a kdyz nebezi, musi se problem resit a ne rict - to je dobry, stejne zastaraly, to nebudeme ani pouzivat! Tyhle slova mi pripominaji totalitu....potom by nemusel byt na prijimaci osazen modulator, audio cinch, scart, composite out... a pak by bylo vse v poradku? Hovorilo by se podle vas o super modernim prijimaci-kdo by ho ale koupil? Zasadne nesouhlasim-at je na nem vse a tim padem si najde vice zakazniku!
-
dedecek_
- Mírně pokročilý

Odpovídám a už naposledy (já o voze a ty o koze - nebo obráceně) - současně se omlouvám všem, kterým je to jasné:Brejko píše:Jenomze na takove uvahy neni nikdo zvedavy! Prijimac musi behat naplno a kdyz nebezi, musi se problem resit a ne rict - to je dobry, stejne zastaraly, to nebudeme ani pouzivat! Tyhle slova mi pripominaji totalitu....potom by nemusel byt na prijimaci osazen modulator, audio cinch, scart, composite out... a pak by bylo vse v poradku? Hovorilo by se podle vas o super modernim prijimaci-kdo by ho ale koupil? Zasadne nesouhlasim-at je na nem vse a tim padem si najde vice zakazniku!
1) pokud se jedná o hotový přijímač s dokončeným vývojem softwaru (a to AZBOX HD v žádném případě není), musí všechno fungovat - pokud Vás prodavač neupozornil, přístroj vraťte a dejte do tisku, že se jedná o neseriozního obchodníka
2) proč neustále do technických problémů cpete politiku (komunismus, totalita) - možná si pletete fóra - toto není ani ODS, ČSSD nebo KSČ. Já jsem totalitu zažil: v šedesátých letech, kdy se u nás prodávaly VKV přijímače s normou OIRT (ECHO) a vysílání ještě neexistovalo, jsme s kamarádem přelaďovali vstupní díl (bez přístrojů) na CCIR - podařilo se a my jsme poslouchali RIAS BERLIN a tehdy lahůdku BAYER3 - balzám pro hifácké uši. Na Riasu dávali šlágry týdne na telefonické objednání - objednali jsme si - druhý den byl u nás esembák: "Kam jsme volali?"
3) už tenkrát jsem věděl, že pokud nebude celá soustava vyvážená, je moje HI-FI zařízení nadraka - proto jsem také svůj první příspěvek napsal
4) plně souhlasím s tím, že pokud nějaké zařízení má různé výstupy, musí být tyto výstupy funkční
5) nefandím slepě všemu, ale klukům, kteří vymysleli AZBOX, určitě ano. Stejně tak všem úžasným koumákům, kteří se ho snaží vylepšit a s nimi se rád setkávám denně na tomto fóru
6) prosím (opravu), buďte trpělivý - on to někdo určitě vymyslí tak, že i Vy budete spokojený
-
Brejko
- Nováček

Pro "dedka" opet zduraznim - na takove uvahy tady neni nikdo zvedavy! Kdo je zvedavy na DEDKA a jeho nesmysly, at se prihlasi 
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vystupy na audio budu vo final fungovat - momentalne niesu prioritne , osobne sa tesim viac na pripravovanu podporu cccam-u. Na elite som si nevsimol vobec zavadu ,ale ked mi dosiel aj premium - ten som uz nemal kde v receiveri pripojit- tak som ho napojil na cinch - vsimol som si to do 5 minut po vybaleni. Aj som na to hned upozornil.
Pre nespravne smerovanie diskusie v tomto vlakne- temu zamknem.
Zaver - je to chyba a vyrobca uz o nej vie -bude odstranena.
Pre nespravne smerovanie diskusie v tomto vlakne- temu zamknem.
Zaver - je to chyba a vyrobca uz o nej vie -bude odstranena.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00