Já jsem se kvůli tomuhle vrátil k 2372.Tam se nahrávka zadaří častěji.Pokud s tím zbytečně neblbnu a nezkouším to před filmem tak to vyjde.SAwolf píše:Jen pro zajímavost:
po upgrade AzBox HD Premium na FW 2880 mám stejný problém na interním HDD SEAGATE Pipeline HD 500GB, který na dosavadním FW 2032 fungoval bez problému. Nyní spolehlivě "Fail to record" při každém pokusu o nahrávání. Jednou se mi podařilo udělat při pokusech dvě nahrávky za sebou bez problému, ale třetí skončila chybou a pak už zase všechny. Disk jsem zkoušel i znovu přeformátovat v AzBoxu, ale nepomohlo to.
FAIL TO RECORD (ext. HDD sice zobrazuje, neumožní zapisovat)
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
mccase69
- Nováček

Re: FAIL TO RECORD (ext. HDD sice zobrazuje, neumožní zapisovat)
AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
-
paklizzani
- Nováček

Tak nic moc, když si zadám na noc nahrát např 6 filmů tak to nahraje 4, potom když ráno přístroj zapnu, tak již hláška fail to record a u AZboxu nejdou vyvolávat některé nabídky, vzápětí následuje zámrz...paklizzani píše:Dnes jsem pořídil A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB (ANH92-320GU-RVS) Vyzkouším ho a dám vědět, jak to dopadlo.
Další co jsem si všiml, že když je HDD připojen i když je vklidu tak se občas na cca 2sec. zasekne obraz....
Elite - 09.2880, Y - kabel
AzBox Elite, Samsung LE 40A536, A-DATA CH91-250GB
- panborat
- Mírně pokročilý

Chlapi, věřte tomu ... do dvou let s firmware 999.9999.999 to bude "tutáč" vychytané a budou fungovat úplně všechny HDD na světě
.... pokud do té doby firma díky hospodářské krizi nezkrachuje

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
-
SAwolf
- Nováček

Určitě tam musí být vliv FW, nejde jen o typ HDD. Zkoušel jsem několik FW verzi dozadu (přiznávám, že si nejsem jistý, zdali jsem vždy dělal i "tovární nastavení") a všechno špatně. Spolehlivě se mi nahrávání vždy rozjede na tom mém prapůvodním 09.2032, ale tam mám zase problém s tím, že po probuzení ze standby (ať už manuálním zapnutím nebo pokud je načasované nahrávání) se mi ne vždy rozjede dekódování, takže se vetšinou nahraje "nic". Stačí třeba přepnout mezi programy a už se obraz objeví. Ale neni tam ten problem Fail to record (po kterém mi, mimochodem, obvykle do pár vteřin vytuhne obraz a případně přestane reagovat menu a musím provést reboot). :sad:SAwolf píše:Jen pro zajímavost:
po upgrade AzBox HD Premium na FW 2880 mám stejný problém na interním HDD SEAGATE Pipeline HD 500GB, který na dosavadním FW 2032 fungoval bez problému. Nyní spolehlivě "Fail to record" při každém pokusu o nahrávání. Jednou se mi podařilo udělat při pokusech dvě nahrávky za sebou bez problému, ale třetí skončila chybou a pak už zase všechny. Disk jsem zkoušel i znovu přeformátovat v AzBoxu, ale nepomohlo to.
AzBox HD Premium, internal SEAGATE Pipeline HD 500GB, newcs, mgcamd
-
mccase69
- Nováček

No mně to teda nijak nevytuhne.Normálně všecko funguje až na tu hlášku FAIL TO RECORD.Továrko a restart to většinou spraví.Jenže to už je kus filmu v háji.SAwolf píše: Určitě tam musí být vliv FW, nejde jen o typ HDD. Zkoušel jsem několik FW verzi dozadu (přiznávám, že si nejsem jistý, zdali jsem vždy dělal i "tovární nastavení") a všechno špatně. Spolehlivě se mi nahrávání vždy rozjede na tom mém prapůvodním 09.2032, ale tam mám zase problém s tím, že po probuzení ze standby (ať už manuálním zapnutím nebo pokud je načasované nahrávání) se mi ne vždy rozjede dekódování, takže se vetšinou nahraje "nic". Stačí třeba přepnout mezi programy a už se obraz objeví. Ale neni tam ten problem Fail to record (po kterém mi, mimochodem, obvykle do pár vteřin vytuhne obraz a případně přestane reagovat menu a musím provést reboot). :sad:
AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
-
Privatman
- Nováček

mccase69 píše:No mně to teda nijak nevytuhne.Normálně všecko funguje až na tu hlášku FAIL TO RECORD.Továrko a restart to většinou spraví.Jenže to už je kus filmu v háji.SAwolf píše: Určitě tam musí být vliv FW, nejde jen o typ HDD. Zkoušel jsem několik FW verzi dozadu (přiznávám, že si nejsem jistý, zdali jsem vždy dělal i "tovární nastavení") a všechno špatně. Spolehlivě se mi nahrávání vždy rozjede na tom mém prapůvodním 09.2032, ale tam mám zase problém s tím, že po probuzení ze standby (ať už manuálním zapnutím nebo pokud je načasované nahrávání) se mi ne vždy rozjede dekódování, takže se vetšinou nahraje "nic". Stačí třeba přepnout mezi programy a už se obraz objeví. Ale neni tam ten problem Fail to record (po kterém mi, mimochodem, obvykle do pár vteřin vytuhne obraz a případně přestane reagovat menu a musím provést reboot). :sad:
U mě bylo až do včera vše ok, ale jakmile jsem začal pořizovat čtrvtý zápis tak Fail to Record. Tak to není HDD ale FW na 100%.
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Mne sa tento problem s nahravanim zacal pri 0.9.2880 objavovat ked som nainstaloval OpenXCAS2. Odstranil som ho a dal reset do tovarenskeho nastavenia. Po rychlych testoch nahravania opat funguje.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
- libco
- Mírně pokročilý

Predpokladám, že píšeš o konfigurácii Newcs+Mgcamd a nahrávaš z vlastnej karty, nie share. Je tak?paleaaro píše:Mne sa tento problem s nahravanim zacal pri 0.9.2880 objavovat ked som nainstaloval OpenXCAS2. Odstranil som ho a dal reset do tovarenskeho nastavenia. Po rychlych testoch nahravania opat funguje.
ICQ 563 123 279
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Ano, na interny HDDlibco píše:Predpokladám, že píšeš o konfigurácii Newcs+Mgcamd a nahrávaš z vlastnej karty, nie share. Je tak?paleaaro píše:Mne sa tento problem s nahravanim zacal pri 0.9.2880 objavovat ked som nainstaloval OpenXCAS2. Odstranil som ho a dal reset do tovarenskeho nastavenia. Po rychlych testoch nahravania opat funguje.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
dugi
- Nováček

Ked som dal 2880-ku, tak to neslo nahravat vobec. Po prechode spat na 2771 to nahralo na ext.Seagate extreme 1,5TB prvu nahravku OK, dalsie uz zase "failed to record".
Potom som to zapojil cez zadne USB a zatial slape OK.
To je vazne o nervy. Nepredpokladal by som take velke funkcne rozdiely v novsom a starsom FW (doslova pokazia zakladnu funkcionalitu!) resp. predny a zadny USB. To je fakt hanba. Som tiez developer, ale takto odfusovat pracu, to sa k tomu radsej ani nepriznam
Potom som to zapojil cez zadne USB a zatial slape OK.
To je vazne o nervy. Nepredpokladal by som take velke funkcne rozdiely v novsom a starsom FW (doslova pokazia zakladnu funkcionalitu!) resp. predny a zadny USB. To je fakt hanba. Som tiez developer, ale takto odfusovat pracu, to sa k tomu radsej ani nepriznam
-
jarsou
- Nováček

Tak přesně tento problém mám u svého externího Seagate i s nejnovějším FW viz v podpisu. Stačí i pomocí pluginu hddsleep jej uspat a přesto, že ledka na disku nepohasíná jako při jeho vnitřním uspání, tak po probuzení hlásí známé fail to record . Pomůže jen restar AZboxu. Takž pro možnost časového nahrávání by bylo nutno vypnout uspávání a nechat disk stále běžet. Mám pocit, že nějaký prográmek na to existuje. Musí se to udělat ve FW disku...
Je to jednoznačně chyba FW AZboxu, nemá se prostě rád s externím Seagate - viz vlákno nahoře. Takže babo raď....
Je to jednoznačně chyba FW AZboxu, nemá se prostě rád s externím Seagate - viz vlákno nahoře. Takže babo raď....
AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ja som postrehol rovnaky problem aj pri zapise na 32GB kluc Kingston. Zaujimave,ze nahravat z HBO (s AC3 audio) neslo, ale z TV Prima normalne nahraval.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
jarsou
- Nováček

Tak jsem nakonec pomocí programu Freeagent vypnul v disku sleep mód a je snad po problému. Disk se sice neuspí, ale aspoň mohu konečně nahrávat automaticky a ne jen ručně.
Uvidíme, ve které verzi FW bude tato chyba odstraněna...
Uvidíme, ve které verzi FW bude tato chyba odstraněna...
AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
-
piril
- Nováček

Tak se musim hluuboce omluvit Panboratovi.Psal jsem ze slape v poho,ale to bylo se starsimi fw.Co se tyce novych je to hodne spatne.Ten Seagate je dilo.Posledni mesic s nim pekne bojuji.Pokud nahravam hned po bootu tak slape,ale pokud se nastavi nahravani tak se nespusti.Objevi se znama hlaska.Jeste ho zkusim nastavit bez vypinani a pokud to nebude dobre,tak jdu do A-DATA PORTABLE 320GB (CH91)panborat píše: =HDD Seagate Freeagent Go 320 GB se prostě s AZB nemá rád. Nevím, jestli to platí obecně, nebo mám hold špatný kus (nebo starší firmware), protože Piril mi psal, že mu šlape v poho (má to v PC naformátované na FAT)
Dal jsem na jedno z doporučení a pořídil A-DATA CH91 250 GB za pouhých 1384 Kč (cca 54 eur) a "drží připojení" jedna paráda (!) a to jak v originálním FAT32, tak i EXT3. Součástí balení je přímo dvojitý USB "Y" kabel. Prostě to je úplně jiný kafe.![]()
Všem ještě jednou díky !!
|AzBox S720USB|DM500|AzBoxHD Elite|E2 OpenPLI 2.1|13E,19,2E,23.5E,1W|Seagate Free Agent GO 320GB|Samsung LE40A686|
-
mccase69
- Nováček

Tak FW 0.9.3686 je první kde se mi FAIL TO RECORD zatím neobjevilo.Měl jsem 2371,2372,2880-(největší katastrofa) a 3501.teď jsem konečně spokojený.