FAIL TO RECORD (ext. HDD sice zobrazuje, neumožní zapisovat)

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

FAIL TO RECORD (ext. HDD sice zobrazuje, neumožní zapisovat)

Příspěvek od panborat »

V tomto vlákně
viewtopic.php?f=76&t=3159
zůstal nevyřešený dotaz "mccase69" na chybovou hlášku fail to record:
Tak se mi tady děje nemilá věc s nahráváním.Při pokusu o něj mi to napíše "Fal To Record".Když obnovím tovární nastavení tak to třeba chvíli funguje,film nahraju,ale druhý den opět tahle chyba.Nevíte čím by to mohlo být?Ono dávat každý den továrko a přitom nevědět jestli to film v noci nahraje nebo ne...nic moc.
Mám stejný problém (fw 2880 a Externí HDD Seagate 320). HDD jsem naformátoval na EXT3 v PC přes ACRONIS Disk Director Suite 10.0.
Když AZB vzadu vypnu a zapnu vše funguje, po čase jakoby přestal fungovat "mount" na adresáře na HDD. Když se totiž na AZB připojím přes FTP zobrazí se mi všechny soubory ve složkách (movie, record...) ale nejde založit nový adresář, kopírovat soubory ... Operace neproběhne. Prostě HDD se chová nějak divně. Po vypnutí/zapnutí vše chvíli funguje a po chvíli to dopadne úplně stejně. To platí i při pokusu o nahrávání. Dělal mi to i předchozí fw. Mám ale pocit, že pokud jsem měl HDD zformátovaný na FAT32, tento problém jsem neměl (zdá se mi, že se po tom přeformátování na EXT3 chová nějak divně)
Máte s tím někdo zkušenost? Viděl bych to na problém:
1) Zformátování přes PC => zkusit to zformátovat přímo v AZB
2) HDD ten EXT3 neutáne => pořídit dvojitý USB (šráky)
3) ??
Napadá Vás jiný důvod. Moc díky.

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: FAIL TO RECORD (ext. HDD sice zobrazuje, neumožní zapisovat)

Příspěvek od monkus »

best practices su:

- ponechat ext3 ako file system, optimalne formatovany v linuxe (alebo v stb), nie windows toolmi ...
- externy usb disk s vlastnym napajanim, alebo s Y

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

... no neříkal jsem to :55: Díky. Když já už tam mám tolik cenných filmů, teď abych to šoupnul celé zpět do PC a znovu to zformátoval. Ještě zkusím jestli dopluje nějaký jiný názor :118:

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
mccase69
Nováček
Nováček

Příspěvek od mccase69 »

No já bych tvoje nadšení nesdílel.Mě to chybuje ať jsem formátoval EXT3 v PC nebo v AZBOXu.Jestli je naformátováno EXT2,EXT3 nebo FAT32 je jedno-chyba se projevuje zhruba ve stejném počtu případů.HDD mám samozřejmě se zapnutým napájením.

AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

Jako že tam máš "dvojitý Y USB (šráky)" ? Jinak fakt - dokud tam byl FAT32, tak jsem tento problém neměl. Na HDD jsme mohl kopírovat, kdy jsem si zmyslel

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

no, ono je to tak, ze niekomu to funguje, niekomu nie. otazka znie, kde je problem, ci medzi klavesnicou .... alebo kde...

ja ziadny problem nemam ani s ext3, ani s internym (v popise) ani s externymi diskami (mybook 1tb, mypassport 350gb). samozrejme, externe napajam (mypassport cez externy usb hub).

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

monkus píše:best practices su:
- ponechat ext3 ako file system, optimalne formatovany v linuxe (alebo v stb), nie windows toolmi ...
- externy usb disk s vlastnym napajanim, alebo s Y
Zítra to každopádně otestuju. ... ale chlapi, není to paráda, ... furt je tu co řešit, co :46: :46: Když jsem měl Openbox - to byla čistokrevná nuda. Jen mám strach, že se mi to zadní tlačítko brzy ošoupe. Ještě že Mounty poradil, jak dělat restart přes telnet :106:

mccase69
Nováček
Nováček

Příspěvek od mccase69 »

panborat píše:Jako že tam máš "dvojitý Y USB (šráky)" ? Jinak fakt - dokud tam byl FAT32, tak jsem tento problém neměl. Na HDD jsme mohl kopírovat, kdy jsem si zmyslel
Né dvojitý USB.Normální napájení externího disku.

AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

len mam pocit, ze riesime stalo to iste dookola, len raz v ruzovom, raz v orandzovom.

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

1) ponechat ext3 ako file system, optimalne formatovany v linuxe (alebo v stb), nie windows toolmi ...
2) externy usb disk s vlastnym napajanim, alebo s Y
Tak v 1) problém nebyl, po novém naformátování přes AZB, se HDD po čase odpojí a hlásí to stejnou chybovou hlášku.

Ještě mě napadlo za
3) Uživatelsky nevypínat diodu na HDD signalizující připojení k AZB (tzn. nechat aby svítila)

Vzpomněl jsem si totiž, že dokud mi HDD trvale svítil, tak mi to nedělalo. Je možné, že po zhasnutí diody HDD a zastavení se disku po 3 minutách - HDD jakoby "umře" - nemá žádný odběr a AZB jej odpojí?

No, každopádně dnes kupuji dvojitý USB a večer otestuju 2) a 3)

j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

me se to same stalo na internim disku a pomohlo mi v zaznamech smazat jeden ze zaznamu, schodou okolnosti to byl zaznam nejstarsi udelanej na jinem fw a od te doby se mi to nestalo, tak nevim

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 207 poděkování

Příspěvek od 005jon »

Tak tento problém je časti robí to skúšobne nahrávky krátke neúspešné na rôznych FW treba ich občas vymazať

Pokiaľ kúpiš nekvalitný USB kábel (tenký a dlhí) nastanú nečakane problémy

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

Jenže mně to háže chybu i v případě čerstvě zformátovaného HDD, v podstatě se to chová obdobně jako info od granteca na jiném vláknu (ale žádné tlačítko USB nemačkám ...)
Fail to record sa mi stalo vtedy, ked som na dialkovom stlacil tlacitko USB. Tym odpojilo USB - ale len pre nahravanie ! Vratit to zpat sa da jednoducho - restartoval som prijimac- vypinacom vzadu som vypol , chvilu pockal a zapol. Po nastartovani bol USB disk funkcny aj pre nahravanie .
To funguje ... ale po chvíli to opět samo spadne :mad: :mad:

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ked sa ti odpaja USB disk, je to preto,ze ma vysoku spotrebu . Napajanie externeho HDD v takomto pripade je potrebne riesit externe(samostatnym zdrojom) alebo si musis zabezpecit HDD s nizsou spotrebou.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

1) ponechat ext3 ako file system, optimalne formatovany v linuxe (alebo v stb), nie windows toolmi
2) externy usb disk s vlastnym napajanim, alebo s Y
3) Uživatelsky nevypínat diodu na HDD signalizující připojení k AZB (tzn. nechat aby svítila)
Závěr:
1) Nepomohlo
2) Nepomohlo
3) Nepomohlo
Po cca 5 ti minutách od restartu se HDD odpojí = nahrané soubory jsou vidět ale nejdou číst a při pokusu o nahrávání to vypíše Fail to record.
Můj typ HDD Seagate byl asi na 3 vláknech mezi doporučenými externími HDD, bez problémů připojitelný přes dodaný klasický USB kabel. Zformátovaný (čerstvě) přímo přes AZB. FW 2880, restart "továrko"
Už mě napadá jen:
4) Pořídit externě napájený HUB, ale podle mě, když nepomohlo připojení přes dvojitý USB, nepomůže ani toto

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“