wifi
Moderátor: 005jon
-
jbystrik
- Nováček

Re: wifi
Rnechvátal díky za odpoveď.Pod pojmom zamŕza myslím to, že obraz sa na určitý čas zastaví a potom buď nabehne sám, alebo až po prepnutí na iný kanál a vrátení späť, alebo nenabehne vôbec a vypíše kódované. S tým USB kĺúčom/flashkou/ musím asi tiež niečo urobiť, asi ju aj preformátovať, aby išla korektne, aký je Tvoj názor ?
-
Radek
- V.I.P.

Jo tohle.Tak to se mi stává taky.Ale neberu to jako zamrzání.Spíš nutné zlo.Doufám, že později bude odstraněno.
Přijde mi a nejen mě, jako by Gshare mělo přednost před kartou a v okamžiku, kdy není spojení kostičkuje, zastavuje obraz a hlásí kódované. Ikdyž je funkční registrovaná karta v receiveru.
To je jedna z dalších chyb v novém FW a už tato byla zapsána jako návrh na opravu.Uvidíme, zda to někdo vyslyší.
Řešení by asi bylo vypnout všechny Gshare servery, což jsem zatím nezkoušel.
A co se týče flashky ti neporadím.Já mám 4 kousky a s žádným jsem s nahráváním FW neměl problém. Samozřejmě přeformátování je první věc, kterou bych v případě nějaých problémů zkusil.
Jako jeden z nejlepších programů na formátování USB vidím HP USB Disk Storage Format Tool, který sám osobně používám.Přikládám v příloze, pokud mi to admin nesmaže.
Přijde mi a nejen mě, jako by Gshare mělo přednost před kartou a v okamžiku, kdy není spojení kostičkuje, zastavuje obraz a hlásí kódované. Ikdyž je funkční registrovaná karta v receiveru.
To je jedna z dalších chyb v novém FW a už tato byla zapsána jako návrh na opravu.Uvidíme, zda to někdo vyslyší.
Řešení by asi bylo vypnout všechny Gshare servery, což jsem zatím nezkoušel.
A co se týče flashky ti neporadím.Já mám 4 kousky a s žádným jsem s nahráváním FW neměl problém. Samozřejmě přeformátování je první věc, kterou bych v případě nějaých problémů zkusil.
Jako jeden z nejlepších programů na formátování USB vidím HP USB Disk Storage Format Tool, který sám osobně používám.Přikládám v příloze, pokud mi to admin nesmaže.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
- jerry00
- Mírně pokročilý

No mě když se flešnutí nepodaří na poprvé, tak jak jsem zjistil, musím pak flešku přeformátovat, protože si mi to jinak nepodaří flešnout, ikdyž smažu Files i soubor s fw. Dreamsky asi nějak nestandardně maže! Smazané položky sice zobrazeny nejsou, ale loader je při flešování asi stejně nějak registruje, a výsledek je, jako by tam stále byly a flešnutí se tím pádem nedaří...
Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
-
Radek
- V.I.P.

Mě vždy stačilo v Dreamsky ve správci souborů smazat celou složku Files (tím včetně obsahu).Co smazal a co ne už jsem nikde nekontroloval a vždy upgrade proběhl OK.jerry00 píše:No mě když se flešnutí nepodaří na poprvé, tak jak jsem zjistil, musím pak flešku přeformátovat, protože si mi to jinak nepodaří flešnout, ikdyž smažu Files i soubor s fw. Dreamsky asi nějak nestandardně maže! Smazané položky sice zobrazeny nejsou, ale loader je při flešování asi stejně nějak registruje, a výsledek je, jako by tam stále byly a flešnutí se tím pádem nedaří...
Tady musí poradit ten, co se s tím problémem setkal a nějak ho vyřešil.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
-
jbystrik
- Nováček

Ešte som zabudol spomenúť, že niektoré rozbalené súbory na USB disku, pripravené stiahnuť do Dreamského sa mi v prijímači vôbec nezobrazia, hoci cez počítač ich vidím, asi je nutné ten USB preformátovať ...rnechvatal píše:Mě vždy stačilo v Dreamsky ve správci souborů smazat celou složku Files (tím včetně obsahu).Co smazal a co ne už jsem nikde nekontroloval a vždy upgrade proběhl OK.jerry00 píše:No mě když se flešnutí nepodaří na poprvé, tak jak jsem zjistil, musím pak flešku přeformátovat, protože si mi to jinak nepodaří flešnout, ikdyž smažu Files i soubor s fw. Dreamsky asi nějak nestandardně maže! Smazané položky sice zobrazeny nejsou, ale loader je při flešování asi stejně nějak registruje, a výsledek je, jako by tam stále byly a flešnutí se tím pádem nedaří...
Tady musí poradit ten, co se s tím problémem setkal a nějak ho vyřešil.
-
Radek
- V.I.P.

To by mohlo souviset s nastavením filtru ve správci souborů. Viz. příloha.
-
jbystrik
- Nováček

Ďakujem rnechvátal za bleskovú reakciu a vyčerpávajúcu odbornú odpoveď, určite tým pomôžeš viacerým satelitným nadšencom, hlavne tým nám starším, ktorí hoci sme začínali ešte s analógovým satelitným príjmom, ako i ja už v roku 1990 a vymenil som doteraz viacero satelitných prijímačov,už v staršom veku to nejako nestíham sledovať, hoci sa sňažím s Vami mladšími stále držať krok ...Zároveň navrhujem Adminom tohto fóra, aby Ťa už konečne za túto neopísateľnú ochotu všetkým na tomto fóre pomáhať konečne "povýšili" a neviedli už ako nováčika ...rnechvatal píše:To by mohlo souviset s nastavením filtru ve správci souborů. Viz. příloha.
-
Radek
- V.I.P.

Není zač.
Díky za příjemná slova, udělalo mi to radost.
Rád pomůžu když vím, nebo si aspoň myslím že vím, sám jsem taky před pár lety se satelitem začínal a dostalo se mi pomoci od jiných, tímto se to snažím aspoň trochu vracet. Vím že i jednoduchá a celkem jasná odpověď je pro začátečníka velká pomoc.
Jinak povýšení se už doufám blíží, čekám že až budu mít 200 příspěvků, budu aspoň mírně pokročilý.
A to mládí už mám asi taky za sebou, pomalu se blíží 50tka.
Nicméně tohle téma mě zatím baví. Možná více než rnechvatal by se mi líbilo oslovení Radek, vím že to nikde není napsáno, tak to oslovení aspoň tady nabízím všem, kdo na tomto fóru mají zájem si se mnou vyměňovat zkušenosti s NXP256HD.
Díky za příjemná slova, udělalo mi to radost.
Rád pomůžu když vím, nebo si aspoň myslím že vím, sám jsem taky před pár lety se satelitem začínal a dostalo se mi pomoci od jiných, tímto se to snažím aspoň trochu vracet. Vím že i jednoduchá a celkem jasná odpověď je pro začátečníka velká pomoc.
Jinak povýšení se už doufám blíží, čekám že až budu mít 200 příspěvků, budu aspoň mírně pokročilý.
A to mládí už mám asi taky za sebou, pomalu se blíží 50tka.
Nicméně tohle téma mě zatím baví. Možná více než rnechvatal by se mi líbilo oslovení Radek, vím že to nikde není napsáno, tak to oslovení aspoň tady nabízím všem, kdo na tomto fóru mají zájem si se mnou vyměňovat zkušenosti s NXP256HD.
-
jbystrik
- Nováček

Tak ešte raz vrelá vďaka RADEK /čože je to päťdesiatka..., ja mám tiež tesne pred ňou/ a Zdarrnechvatal píše:Není zač.
Díky za příjemná slova, udělalo mi to radost.![]()
Jinak povýšení se už doufám blíží, čekám že až budu mít 200 příspěvků, budu aspoň mírně pokročilý.![]()
A to mládí už mám asi taky za sebou, pomalu se blíží 50tka.![]()
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 181 poděkování
- Dostal poděkování: 267 poděkování
Pro rnechvatal
Mírně pokročilý 200 příspěvků.
Co se týče přejmenování nicku rnechvatal na Radek sem se díval do administrace by se teoreticky dalo zařídit.
Nick Radek je tam plonkoví.Uživatel,který se pod tímto nickem zaregistroval na fórum nechodí lze jej vyřadit.
Když již jsme u toho delší dobu sleduji.Pro sekci Dreamsky by jsi se do budoucna hodil jako moderátor.Byl by s tím problém?
Mírně pokročilý 200 příspěvků.
Co se týče přejmenování nicku rnechvatal na Radek sem se díval do administrace by se teoreticky dalo zařídit.
Nick Radek je tam plonkoví.Uživatel,který se pod tímto nickem zaregistroval na fórum nechodí lze jej vyřadit.
Když již jsme u toho delší dobu sleduji.Pro sekci Dreamsky by jsi se do budoucna hodil jako moderátor.Byl by s tím problém?
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
-
Radek
- V.I.P.

A jak to děláš ???Masaa píše:Tak vyzkousen i fw 1.31,u obou nejde youtube.Pokud chci u obou zkusit ping tak se nic nedeje(nenajede ani tabulka) proxy je vyple
Najeď na na nastavení dle tabulky v příloze.Do pole IP/URLzadej adresu tvého routeru (ne to co je na obrázku, to je adresa mého routeru).Stav nech na vypnuto jak je na obrázku a stiskni červeným tlačítkem Ping.
Pokud jsi dobře připojen, měl by sis na router pingnout a kouknout na odezvu.
Pokud ne, máš někde něco špatně.V tom případě ale nechápu, proč ti jede prohlížeč a internetové rádio.
Měl bys ale napsat víc. Zda jedeš přes WIFI nebo přes LAN a hlavně jak to máš na potřebných místech nastaveno.
Hlavně nastavení IP adresy.Máš tam všechno správně ???
Musíš mít minimálně vyplněny všechny položky jako to mám já, samozřejmě svými hodnotami.
Problém bude někde u tebe na obou FW které popisuješ YouTube normálně jede...
- Masaa
- Nováček

Mam wifi,zkousel jsem to i pres kabel.To same
tady to mam nacteno
Adresa 192.168.10.101
Maska 255.255.255.0
brana 192.168.10.254
dns1 192.168.10.254
dns2 0.0.0.0
Mac 00-13-33-A2-A9-17
Zkousel jsem fw 1.31,1.44 standartne nechamvam 1.42
btw:u fw 1.42 nemam zobrazeny proxy server v menu,da se to nejak zvlast zapnout at muzu vyzkouset ping
?
tady to mam nacteno
Adresa 192.168.10.101
Maska 255.255.255.0
brana 192.168.10.254
dns1 192.168.10.254
dns2 0.0.0.0
Mac 00-13-33-A2-A9-17
Zkousel jsem fw 1.31,1.44 standartne nechamvam 1.42
btw:u fw 1.42 nemam zobrazeny proxy server v menu,da se to nejak zvlast zapnout at muzu vyzkouset ping
Ferguson 7600UCI>Dreamsky NXP256 HD-fw 1.42,Monoblock Astra 19.2E,23.5E,Fe 80cm,Skylink-Ice