ČT HD na nové frekvenci - zakódováno

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
fleggy
Nováček
Nováček

ČT HD na nové frekvenci - zakódováno

Příspěvek od fleggy »

Zdravím vespolek,

minulý víkend jsem si přeladil ČT HD a vyzkoušel, že funguje. Po pár dnech jsem se vrátil z práce domů a zjistil, že mám ZAKÓDOVÁNO. Nechal jsem si obnovit zápisy, ale bez výsledku. Nevíte někdo, kde by mopl být problém? Děkuji.

FW 4890, karta Cryptoworks, pluginy mgcamd a newcs

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: ČT HD na nové frekvenci - zakódováno

Příspěvek od vikino »

Treba znova preladit:

technické parametre:
satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,934 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
service ID: 14080 (změna!!!)
video PID 2020 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 2020 (česky, MPEG), 2021 (česky, AC3) 2023 (originální zvuk)
CA systémy: CryptoWorks, Irdeto
přístupové karty: CS Link, Skylink

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Znova? To se od 15.4., kdy jsem to přeladil, změnily parametry? Rozhodně zkusím, ale čekal bych, že v takovém případě bude přinejmenším na webu skylinku upozornění na nutnost zopakovat naladění.

fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Vikino, díky moc - pomohlo to. Takovéhle neoznámené změny za chodu mi přijdou jako podpásovka na uživatele. Holt člověk se pořád učí...

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

fleggy píše:Znova? To se od 15.4., kdy jsem to přeladil, změnily parametry? Rozhodně zkusím, ale čekal bych, že v takovém případě bude přinejmenším na webu skylinku upozornění na nutnost zopakovat naladění.
Tobě se to v epg nezobrazovalo???? Navíc o tom píšou na parabole i na webu skylinku. Mně to ale běží - v epg je napsáno,že funkční to bude až do 30.4

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

jc.jaroslav píše:
fleggy píše:Znova? To se od 15.4., kdy jsem to přeladil, změnily parametry? Rozhodně zkusím, ale čekal bych, že v takovém případě bude přinejmenším na webu skylinku upozornění na nutnost zopakovat naladění.
Tobě se to v epg nezobrazovalo???? Navíc o tom píšou na parabole i na webu skylinku. Mně to ale běží - v epg je napsáno,že funkční to bude až do 30.4
Chyba nebyla v paralelní distribuci na dvou transpondérech, ale v tom, že na novém TP byl nastaven nejdříve shodný SID jako na starém. To činilo některým přijímačům potíže, takže došlo ke změně SID na novém TP. Proto bylo nutné nové naladění nového TP. Pokud v AZ byl starý SID u nového TP tak od 18.4. přepnutí skončilo na hlášce "ladění se nezdařilo...".

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

jc.jaroslav píše:Tobě se to v epg nezobrazovalo???? Navíc o tom píšou na parabole i na webu skylinku. Mně to ale běží - v epg je napsáno,že funkční to bude až do 30.4
Buď jsem se nepřesně vyjádřil nebo jsi nečetl pozorně můj první příspěvek. Právě kvůli upozorněni na webu Skylinku ze dne 12.4. jsem 15.4. přeladil na novou frekvenci, která mi 18.4. přestala kvůli změně SID fungovat. A právě o této změně a z ní vyplývající nutnosti znova naladit novou frekvenci měl Skylink informovat.

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Jistěže měl Skylink informovat. Jenomže oni se to dozvěděli jako poslední, ČT si platí vlastní distribuci u Němců. Se Skylinkem mají společné jen to, že používají jejich kódování abychom nemuseli mít na ČT další kartu.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“