Nastavení diseqc ab sat + drobnosti

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

cmelak598
Nováček
Nováček

Nastavení diseqc ab sat + drobnosti

Příspěvek od cmelak598 »

Dnes jsem si udělal konečně čas na 7119. Pokoušel jsem po síti stáhnout poslední firmware, což mi dvakrát skončilo na 50 % a padla. Přes USB to bylo už v pohodě, soft i pluginy. Díky za "polopatický" návod na youtube :)) . Zatím jsem nic nerozjel, nějak nemůžu rozchodit diseqc ab sat (13,19,23,5 - jeden přijímač). Jak to mám v STB nastavit? :colombo: Ještě maličkost k pluginům - Mcas mám na automaticky, coconut ručně, oscam automaticky, Xcam client ručně, mc client ručně. Půjde mi s tímto nastavením stará karta CW CS linku? :115:

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení diseqc ab sat + drobnosti

Příspěvek od grantec »

a myslim,ze staci na kartu jeden plugin,ze ? Oscam ti je k nicomu. Mcas - automaticky .
Nastavenie satelitu - typ prepinaca- DiseqC
1.0 vstup 1
1.1 - nepouzit

1.0 vstup 2
1.1 - nepouzit

Druzice si prirad podla toho, ako ich mas zapojene na vstupoch .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

Díky, vyzkouším, problém je že k přepínači nemám už žádný manuál a kabeláž je schovaná ve zdi. :51: Mám pouze přístup k přepínači. Jedná se se o AB sat, v modrém průhledném pouzdře, 4 vstupy na LNB + SAT. Nemáte někdo manuál :90: díky

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

My sme tu prevažne ab negatív, ale manuál k prepínaču 1.0 sa mi zdá dosť zbytočný. Existujú len 4 možnosti. Ideálne je pozrieť si nastavenie v pôvodnom prijímači / ak tam ešte je /, ale zistiť ktorý port patrí ktorej pozícii je fakt hračka

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Pastoman Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pastoman »

cmelak598 píše:Díky, vyzkouším, problém je že k přepínači nemám už žádný manuál a kabeláž je schovaná ve zdi. :51: Mám pouze přístup k přepínači. Jedná se se o AB sat, v modrém průhledném pouzdře, 4 vstupy na LNB + SAT. Nemáte někdo manuál :90: díky
Však si nadstav 1. družicu prepinaj jednotlive vstupy do disecu od 1-4 a na ktorom ti naskoči signal ten uložiš a hned ti ostanu len tri možnosti na dalšiu družicu atd. :89:

cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

Díky za radu, ještě mrknu do stávajícího Technisatu jak je to nastavené. Vyzkoušíme :115:

cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

Dnes jsem se pokoušel rozchodit HD Box. Po anabázi s přepínačem jsem se nějak propracoval na 23,5. Naladění Astry proběhlo OK. Překvapivě jsem zjistil, že nefunguje absolutně CS link, ani free programy Noe,CT 24 apod. Zato chodí Němci RTL a jiné koniny, vypadá to jako by chodila jenom část i free programů. Mám podezření, že by mohl být pryč LNB namířený na Astru. Je to starý Philips. Co se týká CW - MCAS podle mě chodí, inicializace karty proběhla.Nemá se ještě něco v pluginu přenastavit? Po čtyřech hodinách laborování jsem píchl do TV drát a koukám na 5 stanic na DTV-B.Prostě debakl. :15:

Pastoman Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pastoman »

Ked spominas rtl niesi nahodov na družici 19.2E miesto 23.5?V mcase nenadstavuješ nič spustiš a musi ist :89:

cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

Vyloučené, to není, myslíš že jsem "došilhal" na 19,2? Je tam VOX, RTL ale značené je to jako 23,5? :87:

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ach boze . mas v tom hokej. stary technisat fungoval normalne, tka pojde aj hdbox.
Vsetko zalezi od nastavenia prepinaca.
Menu - Nastavenie anteny :
ASTRA 23,5
kmitocet 11836
Napaj. LNB - ZAP
Typ LNB : Univerzalny
Kmitocet: 9750 - 10600
DISEqC: 2/vyp
Nastavenie pozicionieru: Nic
........................................................
dole by sa ti mal zobrazit signal.
Zobrazuje silu a kvalitu signalu ?

cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

Díky, zítra to zkusím rozchodit, samozřejmě že jsem nastavení přepínače z Technisatu neopsal, já trubka. :51:

cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

Dnes jsem strávil příjemnou hodinku s nastavováním. Podle tvého návodu bylo vše při starém, síla signálu se nekonala. Podařilo se mi rozjet Astru 19,2 - tak jsem se alespoň kouknul na ANIXE HD :31: .Pak jsem naladil Hotbird 13, naladěné programy se připojily k těm nalezených na 19,2. Hotbird šel, ale 19,2 zase ne. Pokud skusím 23,5 tak se nic neděje. Je tam chaos v přepínači. :51:

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nieje chaos v prepinaci. ty to mas zle nastavene. chod fyzicky k tomu prepinacu , nakresli si zapojenie jednotlivych pozicii a podla toho nastav prijimac.
Ja by som najskor dal vyrobne nastavenia a potom to nastavil podla realnej situacie.
Ak nepasuje protokol 1.0 , nieje nic tazsie ako ho vypnut a nastavit protokol 1.1 .
v odovodnenych pripadoch sa da dokonca pouzit aj kombinacia protokolov 1.0 +1.1 - prijimac take nastavenie akceptuje.
Nastavenie 4 LNB aj pri neznamom zapojeni nesmie trvat dlhsie ako 10 minut.

cmelak598
Nováček
Nováček

Příspěvek od cmelak598 »

To je těžké. Je zadělaný ve zdi, a vedou od něho čtyři kabely. Dělal jsem to před 6 lety a už nevím co kam patří :51:. Jediná možnost je vyndat ho a propípat kabely, kterým kam patří. Prostě najdu kábl k LNB a budu ho propojovat se stávajícími kabely.V srpnu mám dovolenou :115:

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Nevím jestli je to jednoduché ,ale začal bych tak diseqA (1) prohledal bych jen jeden tp a porovnal s přehledama kde jsem .. diseqB (2) atd...práce fakt na max 5 minut.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7119 HD“