upnp/dlna

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
dede
Nováček
Nováček

upnp/dlna

Příspěvek od dede »

Viem, že sa tu pri nejakom fw riešilo upnp, ale samostatne som túto funkciu ako tému nenašiel, tak preto tu teraz dávam môj postreh s touto funkciou, ktorú som konečne vyskúšal na nxp256hd. Ospravedlňujem sa ak to tu niekde je. Takže k téme - ak je upnp "ON", objaví sa v správcovi usb položka "N", ktorú keď potvrdíte a máte zabpnuté pc (môj prípad windows 7) a nazdieľaný nejaký adresár, napr. s filmami, tak sa tento adresár objaví v správcovi súborov na nxp256hd. Samozrejme aj nxp256hd aj PC musia byť pripojené v jednej sieti. No a tieto nazdieľané filmy sa dajú samozrejme v satelite prehrať. Skúšal som prehrať kúsok filmu .avi, nesekalo to, ale nefunguje "skoč do" (mám fw 1.60). Toto má asi s PC a nxp väčšina majiteľov tohto satelitu vyskúšané. Ak náhodou nie, tak dúfam, že som nejakou troškou prispel. Ale keďže mám chytrý telefón (android), v ktorom mám nejaké stiahnuté filmy + týmto mobilom natočené nejaké domáce videa, vyskúšal som funkciu nxp256hd upnp s mobilom. Môj mobil podporuje natívne "dlna", takže keď som v mobile potvrdil položku zdieľať obsah, tak sa v satelite v správcovi usb zobrazi v položke "N" adresár ako označenie mobilu, prípadne si môžte stiahnuť nejakú app upnp/dlna a potom sa tam objaví adresár s iným názvom a po potvrdení tejto položky sa objavia adresáre video, music, pictures, ktoré opäť môžte cez satelit prehrať. Opäť som vyskúšal prehrať kúsok filmu .avi, to bolo v poriadku, až na "skoč do". A potom som vyskúšal prehrať natočené domáce video mobilom, .mp4 1280x720, 60 fps, to sekalo, ale fungovalo "skoč do", teda myslím, pretože sa to dalo zadať, ale potom to nejak seklo. Možno to skúšal aj niekto iný a opäť sa ospravedlňujem ak to tu je niekde riešené. A ešte jedna moja otázka, koľko zvláda nxp256hd fps?

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“